H καλή καρδιά μετράει! Ας τη φροντίσουμε λαμβάνοντας μέρος στη δράση

H καλή καρδιά μετράει και η κινητή μονάδα του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου περνάει από 6 δήμους και μας περιμένει να μετρήσουμε μαζί το σκορ της καρδιάς μας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας Καρδιάς, στις 29 Σεπτεμβρίου, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο διοργανώνει τη δράση “Heartscore”, παραμένοντας δίπλα σε κάθε καρδιά που χρειάζεται φροντίδα. Επτά ημέρες σε έξι διαφορετικούς δήμους, η κινητή μονάδα του Ωνάσειου θα περιμένει σε κεντρικά σημεία κάθε επισκέπτη από 35 έως 65 ετών για μία δωρεάν προληπτική εκτίμηση καρδιολογικού κινδύνου.

Η πρωτοβουλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων για τα 30 χρόνια του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

Heartscore: Ένα σκορ ζωής

Όπως μπορεί κανείς γρήγορα να διαβάσει στην επίσημη ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Καρδιολογικής Ομοσπονδίας (World Heart Federation) (https://world-heart-federation.org/world-heart-day/), οι καρδιαγγειακές παθήσεις και το εγκεφαλικό επεισόδιο αποτελούν αιτίες θανάτου για 20 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως στον κόσμο. Το 80% ωστόσο από αυτές τις οδυνηρές απώλειες θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αν οι πολίτες γνώριζαν ενδεδειγμένους τρόπους πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Γι’ αυτό το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, στο πλαίσιο των δράσεων εορτασμού των 30 χρόνων λειτουργίας του και προσφοράς στους Έλληνες ασθενείς, διοργανώνει μια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με την ονομασία “Heartscore – Η καλή καρδιά μετράει”, γιατί ο έλεγχος είναι ο πλέον σημαντικός τρόπος πρόληψης.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, η οποία παρέχει τη δυνατότητα εκτίμησης -σε όσες και όσους επιθυμούν- του κινδύνου να προσβληθούν από καρδιαγγειακή νόσο. Η δράση στοχεύει στην προσέγγιση του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού επισκεπτών και έχει ως αποκλειστικό γνώμονα την προστασία και τη βελτίωση της υγείας. Η υλοποίησή της υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Ωνάση.

Η δράση περιλαμβάνει τέσσερα στάδια. Αρχικά, λαμβάνεται ένα σύντομο ιστορικό του επισκέπτη από εξειδικευμένους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου. Ακολουθεί μέτρηση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης. Στη συνέχεια, πραγματοποιείται υπολογισμός του καρδιαγγειακού κινδύνου βάσει προγράμματος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την παροχή συμβουλευτικής νοσηλευτικής για την τροποποίηση των παραγόντων κινδύνου, ανάλογα με τα αποτελέσματα της μέτρησης.

Η δράση

Η δράση “Heartscore – Η καλή καρδιά μετράει” θα υλοποιηθεί από 29 Σεπτεμβρίου έως και 5 Οκτωβρίου 2023 από τις 10:00 έως τις 15:00 με την ευγενική φιλοξενία έξι εκ των μεγαλύτερων Δήμων της Αττικής: των Δήμων Αθηναίων, Αιγάλεω, Γλυφάδας, Καλλιθέας, Κηφισιάς και Πειραιά.

Πιο συγκεκριμένα, η δράση θα ξεκινήσει την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, από το Σύνταγμα δίπλα στο Μετρό, όπου θα βρεθεί και το Σάββατο 30/9. Ακολουθούν την Κυριακή 01/10 η Κηφισιά στο εμπορικό κέντρο Shoppingland επί των οδών Κολοκοτρώνη και Λεβίδου, τη Δευτέρα 02/10 ο Πειραιάς στην οδό Δραγάτση Ιακώβου 1Α, την Τρίτη 03/10 η Καλλιθέα στην πλατεία Δαβάκη, την Τετάρτη 04/10 το Αιγάλεω στην κεντρική του πλατεία πλησίον του Μετρό και την Πέμπτη 05/10 η Γλυφάδα στον δρόμο των Ποιητών στην συμβολή των οδών Άγγελου Μεταξά και Γρηγορίου Λαμπράκη.

Διαβάστε επίσης

Κλαδική Μελέτη ΣΕΙΒ: Ο ρόλος του κλάδου των Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων (Ι/Π) στην υγεία, την επιχειρηματικότητα και την οικονομία

Ο δεκάλογος επιλογής του «έξυπνου» σνακ

Σχετικά Άρθρα
«45 λεπτά με τον Γιατρό»: Δωρεάν webinar για εναλλακτικές θεραπείες και καρδιαγγειακές παθήσεις
«45 λεπτά με τον Γιατρό»: Δωρεάν webinar για εναλλακτικές θεραπείες και καρδιαγγειακές παθήσεις
Ας ξεκολλήσουμε από τα 90's: Η καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον HIV
Ας ξεκολλήσουμε από τα 90’s: Η καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον HIV
Τα βραβεία Humanizing Health της Teva επέστρεψαν για τρίτη χρονιά
Τα βραβεία Humanizing Health της Teva επέστρεψαν για τρίτη χρονιά
Φλέματα: Μήπως δεν είναι αθώα;
Φλέματα: Μήπως δεν είναι αθώα;
Άυλη Συνταγογράφηση και αντιβιοτικά - Βήμα βήμα η διαδικασία
Άυλη Συνταγογράφηση και αντιβιοτικά – Βήμα βήμα η διαδικασία
%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%ac%cf%84%ce%b7-%ce%b7-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%bb%ce%b7%cf%88%ce%b7-%ce%b7-%ce%ad%ce%b3%ce%ba%ce%b10
Καρκίνος του προστάτη: Η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση και η ψυχολογική διαχείριση

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του