H Επαγγελματική Ένωση Αγγειοχειρουργών Ελλάδος για το θάνατο Δ. Καλλιάνου

Τα μέλη του Δ.Σ. της Επαγγελματικής Ένωσης Αγγειοχειρουργών Ελλάδος (ΕΕΑΕ) εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Δημητρίου Καλλιάνου.

Εκφράζουν όμως και τη βαθιά τους θλίψη και απογοήτευσή για την απαράδεκτη λεκτική επίθεση που υπέστη ένα από τα πλέον εξέχοντα μέλη τους από το οικογενειακό περιβάλλον του θανόντος, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μέσα μαζικής επικοινωνίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

“Το αναφαίρετο δικαίωμα έκφρασης οδύνης και ψυχικού πόνου για την κακή πορεία της υγείας και της απώλειας της ζωής ενός ανθρώπου από τους οικείους του δεν δικαιολογεί την απρεπή, προσβλητική, απειλητική και αήθη συμπεριφορά απέναντι σε εκείνους που μάχονται με το μέγιστο των δυνατοτήτων τους για την απόδοση του βέλτιστου αποτελέσματος προς τους ασθενείς τους.

Υπογραμμίζουμε ότι στη χώρα μας, η διερεύνηση τυχόν ιατρικής αμέλειας αποτελεί αποκλειστικά έργο της ανεξάρτητης δικαιοσύνης και οποιαδήποτε δημόσια ονομαστική τοποθέτηση κατά συναδέλφων από οποιοδήποτε άλλο φορέα ή επώνυμο πρόσωπο ή δημόσιο λειτουργό εμπίπτει αυταπόδεικτα στο φάσμα της συκοφαντικής δυσφήμισης. Την απόφαση για το ποιοι «αρμόδιοι θα μπούνε στη φυλακή» δεν την παίρνουν πολιτικοί, βουλευτές ή παριστάμενοι στα τηλεοπτικά παράθυρα, αλλά είναι αποκλειστικό προνόμιο της ανεξάρτητης Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Η ειδικότητα της Αγγειοχειρουργικής αντιμετωπίζει ασθενείς με πολλαπλά και σοβαρά προβλήματα υγείας και οι Αγγειοχειρουργοί μάχονται με όλες τους τις δυνάμεις για να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα βοήθειας προς τους ασθενείς τους. Χαρακτηρισμοί που μεταφέρονται στον τύπο όπως «αδαής», «δόλιος», «ηλίθιος», «άνθρωποι κατώτερης μορφές ζωής», «ανθρωπάρια», «που δεν έχουν ίχνος ενσυναίσθησης» είναι απαράδεκτοι, ιδίως όταν εκστομίζονται από χείλη επωνύμων και θεωρούμε ότι μπορούν να εκτρέψουν την κατάσταση σε επικίνδυνους ατραπούς βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των λειτουργών υγείας αλλά και των ασθενών.

Ως ΕΕΑΕ είμαστε στο πλευρό του κάθε ασθενή που μας χρειάζεται αλλά πάντα με σεβασμό και εκτίμηση στο έργο των συναδέλφων μας που αγωνίζονται για το καλό των ασθενών τους και αυτό πάντα θα το υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Αυτό θα πράξουμε και στη συγκεκριμένη περίπτωση, δίπλα στο συνάδελφό μας, μέχρι την οριστική κρίση της δικαιοσύνης.

Διαβάστε επίσης

Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ η πρωτεύουσα την Πρωτομαγιά

Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ η πρωτεύουσα την Πρωτομαγιά

Σχετικά Άρθρα
Καρδιακή ανεπάρκεια: Βάσιμες ελπίδες για τη θεραπεία της
Καρδιακή ανεπάρκεια: Βάσιμες ελπίδες για τη θεραπεία της
Πρωτεΐνης θα μπορούν να προειδοποιήσουν για καρκίνο χρόνια πριν από τη διάγνωση
Πρωτεΐνες θα μπορούν να προειδοποιήσουν για καρκίνο χρόνια πριν από τη διάγνωση
Ετήσιος Γυναικολογικός Έλεγχος: Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Ετήσιος γυναικολογικός έλεγχος: Τι περιλαμβάνει και όσα πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα
Ιός του Δυτικού Νείλου: Πώς να προστατευθούμε από τα κουνούπια
Ιός του Δυτικού Νείλου: Πώς να προστατευθούμε από τα κουνούπια
%ce%b1%ce%be%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%83%cf%80%ce%bf%ce%bd%ce%b4%cf%85%ce%bb%ce%bf%ce%b1%cf%81%ce%b8%cf%81%ce%af%cf%84%ce%b9%ce%b4%ce%b1-%cf%84%ce%b9-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%ba0
Αξονική Σπονδυλοαρθρίτιδα: Τι είναι και γιατί η διάγνωσή της δυσκολεύει
Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις - Πώς κλείνουμε ραντεβού
Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις – Πώς κλείνουμε ραντεβού

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του