Γιατί γίνονται πιο πετυχημένοι και ελκυστικοί όσοι υποβάλλονται σε ρινοπλαστική;

γιατί-γίνονται-πιο-πετυχημένοι-και-ελ

Κι όμως, πιο ελκυστικοί, πιο επιτυχημένοι και πιο υγιείς θεωρούνται οι άνθρωποι που υποβάλλονται σε ρινοπλαστική, γεγονός που τους δίνει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των ανθρώπων που δεν τολμούν να βελτιώσουν την εμφάνισή τους.

«Οι κοσμητικές επεμβάσεις προσώπου είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες και κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι εμπιστεύονται την εμφάνισή τους στους ειδικούς πλαστικούς χειρουργούς. Οι ρινοπλαστικές, ειδικότερα, τείνουν να γίνουν το ίδιο συχνές με τις λιποαναρροφήσεις. Οι άνθρωποι που επιλέγουν να αλλάξουν την εμφάνισή τους το κάνουν, είτε για να νιώθουν καλά με τον εαυτό τους είτε για να βελτιώσουν τον τρόπο που τους βλέπουν και τους αντιμετωπίζουν όσοι βρίσκονται στο φιλικό ή επαγγελματικό περιβάλλον τους. Κι αυτό γιατί ζούμε σε μια εποχή που η ομορφιά, όπως αυτή προβάλλεται και επιβάλλεται, είναι πολλές φορές το κλειδί για την επιτυχία», σημειώνει ο πλαστικός χειρουργός προσώπου – ΩΡΛ Δρ. Γεώργιος Μοιρέας.

«Βέβαια εκτός από τη ρινοπλαστική υπάρχουν κι άλλες μέθοδοι που μπορούν να βελτιώσουν την εντύπωση που αποκομίζουν οι άνθρωποι που μας συναναστρέφονται, άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο επεμβατικές», προσθέτει.

Μεγάλη η επίπτωση στην αυτοπεποίθηση του ατόμου

Υπάρχει πλήθος μελετών που τα ευρήματά τους καταδεικνύουν τα οφέλη της ρινοπλαστικής στην κοινωνική ζωή και στη ψυχολογία του ασθενή. Μια απ’ αυτές, που διενεργήθηκε από ερευνητές της Ιατρικής Σχολής Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη, εξέτασε την εντύπωση που αποκόμισαν «περιστασιακοί παρατηρητές» από ανθρώπους που άλλαξαν το σχήμα ή/και το μέγεθος της μύτης τους. Ο «περιστασιακός παρατηρητής» αντιλαμβάνεται ακόμη και τις ελάχιστες παραμορφώσεις του προσώπου, σύμφωνα με τα ευρήματα άλλης μελέτης.

Για την πραγματοποίηση της μελέτης οι ερευνητές ζήτησαν από 473 άτομα (κυρίως γυναίκες, λευκές και μορφωμένες) να αξιολογήσουν online την εμφάνιση 13 ασθενών που είχαν υποβληθεί σε ρινοπλαστική. Η ηλικία των παρατηρητών κυμαινόταν από 18 έως 73 ετών. Οι ασθενείς ήταν κυρίως γυναίκες, μέσης ηλικίας 34 ετών. Οι περισσότεροι είχαν προβλήματα στη μύτη που ήταν ορατά στον περιστασιακό παρατηρητή και ήθελαν να φαίνονται ομορφότεροι.

Οι ερευνητές έδειξαν στους παρατηρητές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν πριν από την ρινοπλαστική και τουλάχιστον 6 μήνες μετά. Αλλά δεν αποκάλυψαν αν ήταν φωτογραφίες «πριν» ή «μετά» και οι παρατηρητές δεν είδαν ποτέ περισσότερες από μία φωτογραφία του ίδιου ασθενή. Η ερευνητική ομάδα ζήτησε από τους παρατηρητές να αξιολογήσουν την ελκυστικότητα, το επίπεδο επιτυχίας και τη γενική υγεία των ασθενών, με βάση τις φωτογραφίες τους.

Οι περιστασιακοί παρατηρητές βρήκαν τους ασθενείς σημαντικά ελκυστικότερους, πιο επιτυχημένους και πιο υγιείς. Αυτά τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι οι ασθενείς που υποβάλλονται σε ρινοπλαστική μπορούν να αποκομίσουν πολλαπλά οφέλη όταν αλληλεπιδρούν με τους συνανθρώπους τους.

«Οι επεμβάσεις για την αισθητική βελτίωση της μύτης έχουν μεγάλη επίδραση στην εμφάνιση, αλλά ακόμα μεγαλύτερη στην αυτοπεποίθηση του ατόμου και έτσι βελτιώνουν τη δυσαρέσκεια, ή ακόμα και τη θλίψη που βιώνουν οι άνθρωποι στην καθημερινή ζωή πριν υποβληθούν σε ρινοπλαστική», επισημαίνει ο Δρ. Μοιρέας. Εξάλλου οι επεμβάσεις αυτές έχουν εξελιχθεί ιατρικά και τεχνολογικά, είναι απλούστερες απ’ ό,τι στο παρελθόν, με λιγότερες και ελεγχόμενες μετεγχειρητικές επιπτώσεις, οπότε η απόφαση για την αλλαγή της εμφάνισης λαμβάνεται ευκολότερα.

Πιο συγκεκριμένα, για τη διόρθωση της μύτης και για πάνω από 100 χρόνια χρησιμοποιούνταν τα κλασικά εργαλεία, όπως οι σμίλες και οι ράσπες με την χρήση των οποίων -ιδιαίτερα σε απαιτητικές περιπτώσεις- ήταν σχεδόν αδύνατο να προβλέψουν ακόμα και οι πιο έμπειροι χειρουργοί το πού θα σπάσουν τελικά τα οστά. Επίσης, με την κλασική μέθοδο μια επαναληπτική ρινοπλαστική θα μπορούσε να γίνει σε ιδιαίτερα περιορισμένο ποσοστό περιστατικών. Στα μειονεκτήματα της παραδοσιακής ρινοπλαστικής περιλαμβάνονταν και ο χρόνος αποκατάστασης, ο οποίος μπορούσε να αγγίξει ακόμα και τις 3 εβδομάδες κατά τον οποίο ο ασθενής απείχε από αρκετές καθημερινές δραστηριότητες.

Η διαδικασία

«Με την εφαρμογή των υπερήχων στη ρινοπλαστική η παραδοσιακή μέθοδος κατέστη πια ξεπερασμένη. Η diamond ρινοπλαστική βασίζεται στην πιεζοηλεκτρική τεχνολογία, η οποία επιτρέπει στους χειρουργούς να κόβουν τα οστά της μύτης με πολύ ήπιο, ακριβή και ελεγχόμενο τρόπο, χωρίς να τα αποσταθεροποιούν και χωρίς να προκαλείται βλάβη στους μαλακούς ιστούς. Έτσι, εξαλείφεται η πιθανότητα αποσταθεροποίησης των οστών και δημιουργίας λειτουργικών προβλημάτων. Τα δε αποτελέσματα είναι τα καλύτερα δυνατά, λόγω της ακρίβειας που προσφέρει», εξηγεί περαιτέρω ο Δρ. Μοιρέας.

Στα πλεονεκτήματά της περιλαμβάνεται το μειωμένο τραύμα και η σχεδόν ανυπαρξία αιματώματος μετά την επέμβαση, ουσιαστικά, δηλαδή, τα ελάχιστα μετεγχειρητικά προβλήματα για τον ασθενή.

Η διαδικασία είναι ξεκούραστη για τους χειρουργούς, οι οποίοι δύνανται να διορθώσουν εύκολα την ασυμμετρία των ρινικών οστών και στην περίπτωση που αυτά έχουν ήδη σπάσει, υπάρχει πλήρης έλεγχος, κάτι που είναι σχεδόν αδύνατο κατά τη διενέργεια μιας ρινοπλαστικής με τα παραδοσιακά εργαλεία. Επίσης, έχουν πλέον τη δυνατότητα να βλέπουν άμεσα το οστό που θέλουν να διαμορφώσουν, ελέγχουν το πόσο ύβο θα αφαιρέσουν και την οστική προσεκβολή την οποία θέλουν να ομαλοποιήσουν. Μπορεί να κάνουν «γλυπτική» ακόμη και σε κινητά οστά, εξαλείφοντας ασυμμετρίες και ανωμαλίες που παλαιότερα θα ήταν αδύνατον. Ιδίως στις επανεπεμβάσεις ο χειρουργός μπορεί να επέμβει με ασφάλεια και ακρίβεια χωρίς τον κίνδυνο η οστεοτομία που θα κάνει να ακολουθήσει λάθος πορεία, όπως συνέβαινε παλαιότερα. Όλα αυτά συνεπάγονται άριστα αισθητικά και λειτουργικά αποτελέσματα, γρήγορα και ανώδυνα.

«Η επανάσταση στη ρινοπλαστική ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια, εντάθηκε την τελευταία πενταετία και το μέλλον αναμένεται λαμπρό. Η ανάπτυξη ολοκληρωμένων προσεγγίσεων θα επιτρέπει στην αισθητική χειρουργική θα γίνει συνώνυμη της λειτουργικής για τους ανθρώπους που έχουν ρινικές ατέλειες», καταλήγει ο Δρ. Γεώργιος Μοιρέας.

Σχετικά Άρθρα
Δείτε ποιοι κίνδυνοι για τα μάτια κρύβονται σε πισίνες και υδάτινα πάρκα
Δείτε ποιοι κίνδυνοι για τα μάτια κρύβονται σε πισίνες και υδάτινα πάρκα
Επηρεάζει ο COVID-19 την ανδρική γονιμότητα;
Επηρεάζει ο COVID-19 την ανδρική γονιμότητα;
Η Siemens Healthineers παρουσιάζει το αγγειογραφικό σύστημα Artis icono ceiling για τον ακριβή εμβολισμό όγκων
Η Siemens Healthineers παρουσιάζει το αγγειογραφικό σύστημα Artis icono ceiling για τον ακριβή εμβολισμό όγκων
%ce%b4%ce%b9%cf%80%ce%bb%ce%ae-%ce%b4%ce%b9%ce%ac%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-johnson-johnson-medtech-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1%cf%82-%cf%830
Διπλή διάκριση για την Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας στον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Υπευθυνότητας
 Β. Κικίλιας: "Είμαι πολύ χαρούμενος για το παιδί. Η απόφαση ήταν της Τζένης"
 Β. Κικίλιας: “Είμαι πολύ χαρούμενος για το παιδί. Η απόφαση ήταν της Τζένης”
Μα, επιτέλους, πού πρέπει να απλώσω την πετσέτα θαλάσσης μου για να είμαι ασφαλής;
Μα, επιτέλους, πού πρέπει να απλώσω την πετσέτα θαλάσσης μου για να είμαι ασφαλής;

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του