Ετοιμάζονται τρία υπερσύγχρονα δημόσια νοσοκομεία με υπογραφή Renzo Piano από το Ίδρυμα Νιάρχος

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει τρεις ανοιχτές διαδικτυακές εκδηλώσεις σχετικά με την δημιουργία του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης, του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, τα οποία θα σχεδιαστούν, θα κατασκευαστούν και θα εξοπλιστούν εξ ολοκλήρου από το ΙΣΝ, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας του ΙΣΝ για την Υγεία, με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα $400 εκατομμύρια.

Διαβάστε επίσης: Νέο πρόγραμμα “Απομόνωση χωρίς μοναξιά” από την Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ

Τα νέα υπερσύγχρονα, δημόσια νοσοκομεία διεθνών προδιαγραφών έχουν σκοπό τη βελτίωση της ζωής των τοπικών κοινωνιών και τη διασφάλιση της πρόσβασης των κατοίκων σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, με ιατρο-διαγνωστικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, αποκλειστικά μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια νοσηλείας και σχεδιασμό ενεργειακά αποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον. Με αυτόν τον τρόπο φιλοδοξούν να αποτελέσουν πρότυπα δημόσιας νοσηλείας, περίθαλψης και φροντίδας για τα παιδιά της Βόρειας Ελλάδας και τους κατοίκους της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς και της Σπάρτης και των γύρω περιοχών.

%ce%b5%cf%84%ce%bf%ce%b9%ce%bc%ce%ac%ce%b6%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%84%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%85%cf%80%ce%b5%cf%81%cf%83%cf%8d%ce%b3%cf%87%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%b1-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%cf%8c0
Κομοτηνή

Τα τρία μεγάλα έργα που φέρουν την υπογραφή του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Renzo Piano, και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με τελική ημερομηνία παράδοσης το 2025, δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο περιβάλλοντα χώρο και την εφαρμογή θεραπευτικών κέντρων στα πρότυπα της φιλοσοφίας των «Ασκληπιείων».

Με αφορμή την πρόοδο που έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα, το ΙΣΝ προσκαλεί όλους όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τα έργα αυτά, σε ανοιχτές διαδικτυακές εκδηλώσεις για την παρουσίαση του οράματος, της φιλοσοφίας του σχεδιασμού και της προόδου των έργων, καθώς και για να απαντήσει σε ερωτήματα και απορίες του κόσμου.

%ce%b5%cf%84%ce%bf%ce%b9%ce%bc%ce%ac%ce%b6%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%84%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%85%cf%80%ce%b5%cf%81%cf%83%cf%8d%ce%b3%cf%87%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%b1-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%cf%8c2
Σπάρτη

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά.

Νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής ΙΣΝ: Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020, στις 17:00 (εγγραφή εδώ)

Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΙΣΝ: Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020, στις 18:00 (εγγραφή εδώ)

Νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ: Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020, στις 19:00 (εγγραφή εδώ)

Στις παρουσιάσεις θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΙΣΝ, του Υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων αρχιτεκτονικών γραφείων καθώς και ιατρικοί σύμβουλοι.

Οι τρεις δωρεές εντάσσονται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Υγεία, που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το ΙΣΝ, με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα $400 εκατομμύρια. Η Πρωτοβουλία αφορά στην ανέγερση των τριών νέων υπερσύγχρονων νοσοκομείων στην Κομοτηνή, Σπάρτη και Θεσσαλονίκη, την προμήθεια εξειδικευμένου ιατρονοσηλευτικού εξοπλισμού και την υποστήριξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με στόχο την ενίσχυση της ιατρονοσηλευτικής φροντίδας σε όλη τη χώρα.

Σχετικά με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού, και της κοινωνικής πρόνοιας. Το ΙΣΝ ενισχύει οργανισμούς και προγράμματα, παγκοσμίως, που αναμένεται να επιφέρουν αισθητά, διαχρονικά και θετικά αποτελέσματα στην κοινωνία και επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση. Το Ίδρυμα στηρίζει επίσης προγράμματα που συμβάλλουν στη συνεργασία φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.

Από το 1996, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά άνω των $3,1 δισεκατομμυρίων, μέσω 4.700 και πλέον δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 132 κράτη ανά τον κόσμο. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τη Διεθνή Πρωτοβουλία Δράσης Covid 19 εδώ Δείτε το συνολικό έργο του ΙΣΝ σε 132 χώρες στο SNF.org

Σχετικά Άρθρα
Έρευνα: Πρωτιά των Ελλήνων στην υπερκατανάλωση αντιβιοτικών - Οι συνέπειες της κατάχρησης
Έρευνα: Πρωτιά των Ελλήνων στην υπερκατανάλωση αντιβιοτικών – Οι συνέπειες της κατάχρησης
H κινητή έκθεση της GE HealthCare παρουσίασε τις τελευταίες τεχνολογίες απεικόνισης μαστού
H κινητή έκθεση της GE HealthCare παρουσίασε τις τελευταίες τεχνολογίες απεικόνισης μαστού
%cf%88%ce%b5%cf%85%ce%b4%ce%ae%cf%82-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%af%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%83%ce%b5-%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%85%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%af%ce%b5%cf%82-%cf%840
Ψευδής ανακοίνωση σε πολυκατοικίες των Εξαρχείων να τις εκκενώσουν άμεσα για λόγους υγείας!
https://www.travel.gr/experiences/6-proorismoi-stin-ellada-gia-cheimerine/
Έλλειψη γνώσεων και φόβος συμβάλλουν στην καθυστερημένη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα
Βλάπτει η οικονομική κρίση τη στοματική μας υγεία;
Παραμελούμε τη στοματική μας υγεία λόγω οικονομικών προβλημάτων;
Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Αυτά τα φάρμακα για τη ρινική αποσυμφόρηση δεν πρέπει να τα χρησιμοποιείτε
Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Αυτά τα φάρμακα για τη ρινική αποσυμφόρηση δεν πρέπει να τα χρησιμοποιείτε

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του