Επαναστατική μεταμόσχευση μαλλιών δίνει ελπίδες για θεραπεία της τριχόπτωσης και της αλλωπεκίας

επαναστατική-μεταμόσχευση-μαλλιών-δ

Σημαντική ήταν η συμβολή της Advanced Hair Clinics στο 10ου Ευρωπαϊκό Συνέδριο Μεταμόσχευσης Μαλλιών FUE σε επιστημονικό επίπεδο, ερευνητικές μελέτες και πρακτική εφαρμογή των τελευταίων εφαρμογών εμφύτευσης και αντιμετώπισης της τριχόπτωσης. που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 15 -17 Σεπτεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Grand Hyatt Hotel.

Εκατοντάδες επιστήμονες του ιατρικού κλάδου συμμετείχαν σε αυτό το σημαντικό συνέδριο που διοργανώθηκε από την FUE EUROPE Society με τη συμμετοχή και υποστήριξη των διεθνώς αναγνωρισμένων επιστημονικών οργανισμών American Hair Loss Association και International Alliance of Hair Restoration Surgeons (IAHRS).

Παγκοσμίου φήμης χειρουργοί και ιατροί μοιράστηκαν τις γνώσεις και την εμπειρία τους και παρουσίασαν νέες χειρουργικές τεχνικές, πειραματικές μελέτες, τις πιο πρόσφατες καινοτομίες στην τεχνολογία και τον εξοπλισμό FUE, καθώς και τις εξελίξεις στις συντηρητικές θεραπείες της αλωπεκίας.

Τι είναι η τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών FUE

Η μεταμόσχευση μαλλιών FUE (follicular unit excision) είναι η πλέον εξελιγμένη τεχνική στη χειρουργική αποκατάστασης μαλλιών. Εφαρμόζεται σε περιοχές που υπάρχει απώλεια τριχών, όπως κεφαλή, γένια ή φρύδια με μοσχεύματα που μπορούν να ληφθούν από διάφορα μέρη του σώματος. Η διαδικασία απαιτεί υψηλή εξειδίκευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Η διαφορά της FUE από άλλες μεθόδους είναι ότι είναι ελάχιστα επεμβατική, γίνεται ανώδυνα, δεν καταλείπει ουλές ή τραύματα, έχει ελάχιστο χρόνο ανάρρωσης και τα νέα μαλλιά φυτρώνουν πιο γρήγορα με εντελώς φυσική εμφάνιση. Είναι μια τεχνική που εξελίσσεται συνεχώς και απαιτεί υψηλή εξειδίκευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού..

Η συμβολή της Advanced Hair Clinics στο συνέδριο

%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%bc%cf%8c%cf%83%cf%87%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b9%cf%8e%ce%bd-%ce%b40

1. Σε επίπεδο διοργάνωσης

Στη διοργάνωση του συνεδρίου συμμετείχε ενεργά ο παγκοσμίου φήμης πλαστικός χειρουργός Δρ. Αναστάσιος Βεκρής, Μέλος της International Society of Hair Restoration Surgery (ISHRS), Ιδρυτής & Πρόεδρος του Ιατρικού Ομίλου Cosmetic Derma Medicine Medical Group και Επιστημονικός Διευθυντής της κλινικής Advanced Hair Clinics, που τον Ιούλιο 2022 στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αισθητικής Ιατρικής & Αντιγήρανσης AMWC διακρίθηκε για ακόμα μια φορά με το βραβείο “διεθνώς καλύτερης αποκατάστασης μαλλιών”.

2. Σε επιστημονικό και ερευνητικό επίπεδο

Ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής σε ομιλία του παρουσίασε στους συνέδρους προτάσεις σχετικά τις τελευταίες εξελίξεις στη διαδικασία εμφύτευσης των τριχοθυλακίων χωρίς τη δημιουργία οπών-υποδοχών (Direct implantation with sharp implanter), καθώς τις τελευταίες τεχνικές FUE Εμφύτευσης Γενιών (Beard Hair Restoration).

Η Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος & Επιστημονική Διευθύντρια της Cosmetic Derma Medicine και Ιδρυτικό μέλος της Advanced Hair Clinics, κλήθηκε να παρουσιάσει την εκτενή έρευνα της σχετικά με την αποτελεσματικότητα των υπαρχόντων συντηρητικών θεραπειών αλωπεκίας και τις μελλοντικές εξελίξεις για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

Η Δρ. Αντωνία Ανδριοπούλου, Αναπληρώτρια Επιστημονική διευθύντρια της και Hair Surgery Specialist της Advanced Hair Clinics, παρουσίασε κλινική μελέτη για τη μεθοδολογία και στρατηγική εξαγωγής και εμφύτευσης τριχοθυλακίων στη σύγχρονη τεχνική FUE, καθώς και οδηγίες για τις καλύτερες πρακτικές στη χρήση των εργαλείων εμφύτευσης (implanters).

3. Σε πρακτικό και εκπαιδευτικό επίπεδο

Για τις ανάγκες πρακτικής εκπαίδευσης των συμμετεχόντων επιλέχθηκαν οι χειρουργικές αίθουσες της Advanced Hair Clinics, λόγω των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων της κλινικής και του ειδικά εκπαιδευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της σε εξελιγμένες τεχνικές FUE Direct Implantation.

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν ζωντανά τον Δρ. Αναστάσιο Βεκρή και άλλους χειρουργούς μεταμόσχευσης μαλλιών να εκτελούν δύσκολες και απαιτητικές επεμβάσεις χρησιμοποιώντας τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες και εργαλεία χειρουργικής που παρουσιάστηκαν στις διαλέξεις του συνεδρίου.

Οι σύνεδροι είχαν τη δυνατότητα να διδαχθούν live τις πλέον σύγχρονες πρακτικές FUE, για μεταμόσχευση μαλλιών, μεταμόσχευση γενειάδας, εμφύτευση φρυδιών, ακούρευτης (non-shaven) μεταμόσχευσης μαλλιών, αποκατάσταση ουλών και ιατρικό τατουάζ.

4. Στον ελληνικό ιατρικό τουρισμό

Η διοργάνωση αυτή αποτελεί μια τεράστια επιτυχία για τον ιατρικό τουρισμό στη χώρα μας. Αυτό το ετήσιο συνέδριο που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θεωρείται από τους ειδικούς ως ένα από τα πιο σημαντικά διεθνή γεγονότα για την εξέλιξη των τεχνικών μεταμόσχευσης μαλλιών και την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. H συμβολή της Advanced Hair Clinics σε επιστημονικό και πρακτικό επίπεδο ήταν καθοριστική για την επιτυχία του.

Σχετικά Άρθρα
Συστάσεις για τον αντιγριπικό εμβολιασμό - Πώς θα μειώσετε τις απουσίες από εργασία, σχολείο, κοινωνικές εκδηλώσεις
Συστάσεις για τον αντιγριπικό εμβολιασμό – Πώς θα μειώσετε τις απουσίες από εργασία, σχολείο, κοινωνικές εκδηλώσεις
21ο Συνέδριο HealthWorld: “Οι υπάρχουσες προκλήσεις για το σύστημα υγείας την εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης είναι πολλές"
21ο Συνέδριο HealthWorld: “Οι υπάρχουσες προκλήσεις για το σύστημα υγείας την εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης είναι πολλές”
Ποια είναι τα συμπτώματα που θα οδηγήσουν τη γυναίκα στον γυναικολόγο της; Ο μαιευτήρας-γυναικολόγος Γεώργιος Π. Παναγάκης απαντά
Ποια είναι τα συμπτώματα που θα οδηγήσουν τη γυναίκα στον γυναικολόγο της; Ο μαιευτήρας-γυναικολόγος Γ. Παναγάκης απαντά
Ελπίδες για θεραπεία της ξηρού τύπου ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας με βλαστοκύτταρα από το αίμα του ασθενούς
Ελπίδες για θεραπεία της ξηρού τύπου ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας με βλαστοκύτταρα από το αίμα του ασθενούς
ΙΑΣΩ – ΙΑΣΩ ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ: «ΔΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ» με τις μοναδικές προσφορές για τον Μήνα Μαστού
ΙΑΣΩ – ΙΑΣΩ ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ: «ΔΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ» με τις μοναδικές προσφορές για τον Μήνα Μαστού
Παγκόσμια Εβδομάδα Ασθενών 2022: Δυναμική συμμετοχή της Bristol Myers Squibb Ελλάδας
Παγκόσμια Εβδομάδα Ασθενών 2022: Δυναμική συμμετοχή της Bristol Myers Squibb Ελλάδας

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του