«Ενημέρωση, Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Πλεονεκτήματα» – Με επιτυχία στέφθηκε η Ενημερωτική Ημερίδα

Η μεγάλη επιτυχία που είχε η τριήμερη εκστρατεία της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας (ΕΕΜ) στο ευλογημένο Νησί της Τήνου, οφείλεται στην εξαιρετική συνεργασία και στήριξη που έτυχε η ΕΕΜ από την Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Τήνου κ. Μαργαρίτα Πιπέρη και την Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου Φίλων Κ. Υ. Τήνου «Νικόλαος Κόγκος», κ. Βαλεντίνα Γαβριελάτου.

Η Ενημερωτική Ημερίδα για το κοινό με τίτλο «Ενημέρωση, Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Πλεονεκτήματα» έλαβε χώρα την Παρασκευή 13 Μαΐου στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου Τήνου & Μυκόνου κ.κ. Δωροθέου Β΄, ο π. Νικόλαος Μαραγκός, η Έπαρχος Τήνου κ. Αναστασία Δεληγιάννη-Άσπρου. Χαιρετισμό απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος της Καθολικής Εκκλησίας Νάξου, Τήνου, Άνδρου, Μυκόνου και παντός Αιγαίου κ.κ. Ιωσήφ Πρίντεζης τον οποίο ανάγνωσε στους παρευρισκόμενους η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Τήνου κ. Μαργαρίτα Πιπέρη.

Στο τέλος της εκδήλωσης, διενεμήθη στο κοινό το εγχειρίδιο της ΕΕΜ με τίτλο «Ενημερώσου-Προφυλάξου-Πρόλαβε» όπου με εκλαϊκευμένη γλώσσα, θέτει στη διάθεση της γυναίκας –και όχι μόνον- σημαντικές πληροφορίες για τον μαστό και τις παθήσεις του.

%ce%b5%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%bb%ce%b7%cf%88%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ad%ce%b3%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%ac%ce%b3%ce%bd0

Στην Ενημερωτική Ημερίδα για το κοινό, συμμετείχαν η Καθηγήτρια κ. Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα Γυναικολόγος-Χειρουργός-.Μαστολόγος και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, η Δρ. Αντιγόνη Σουρλά, Παθολογοανατόμος στο Παθολογοανατομικό Εργαστήριο της Βιοιατρικής & Επιστημονικός Συνεργάτης του Α’ Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου του Παν/μίου Αθηνών, ο Πλαστικός Χειρουργός και τ. Διευθυντής της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» κ. Γεώργιος Κόκκαλης και ο Δρ Σταύρος Δέρδας Senior Lecturer Μοριακής Ογκολογίας και Διευθυντής Τμήματος Βιολογίας στο Uni of Essex .

Την Ενημερωτική Ημερίδα μετάδιδε απευθείας από το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού στο κοινό μέσω Live-Streaming ο Δήμος Τήνου τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

Δωρεάν εξετάσεις σε 85 γυναίκες

Το Σάββατο 14 & την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Συλλόγου Γυναικών Τήνου, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορωνοιό, πραγματοποιήθηκε η δωρεάν εξέταση μαστού των γυναικών. Η εξέταση περιελάμβανε τη λήψη ιστορικού, τον προσδιορισμό κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου μαστού, την κλινική εξέταση μαστών, υπερηχογράφημα μαστών, παρακεντήσεις και λήψη εκκριμάτων με τις κυτταρολογικές τους εξετάσεις.

%ce%b5%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%bb%ce%b7%cf%88%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ad%ce%b3%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%ac%ce%b3%ce%bd2

Εξετάστηκαν κλινικά 85 γυναίκες στις οποίες πραγματοποιήθηκε και υπέρηχος μαστού, με προσφορά του μηχανήματος της Εταιρείας Ιατρικών Μηχανημάτων «Ιπποκράτης¨» και λήφθηκαν 4 κυτταρολογικές εξετάσεις εκκριμάτων μαστού και πραγματοποιήθηκαν 2 παρακεντήσεις μαστού. Οι κυτταρολογικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν δωρεάν από τα Ιατρικά Εργαστήρια MIKROSKOPISI- Medical Labs του κ. Ανδρέα Λαϊνη.

Όλη η ομάδα των ιατρών και εθελοντών που συμμετείχαν στην ανωτέρω δράση, εκφράζουν ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Τήνου κ. Μαργαρίτα Πιπερη, στην Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου Φίλων Κ. Υ. Τήνου «Νικόλαος Κόγκος», κ. Βαλεντίνα Γαβριελάτου που έτυχαν, στα Μέλη των Δ.Σ. των 2 Συλλόγων, για όλη τη συμπαράσταση και τη θερμή φιλοξενία των Μελών της αποστολής.

Διαβάστε επίσης

Έχεις αυξημένη πίεση; Αυτές οι συμβουλές σε ενδιαφέρουν

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στη Διαγνωστική και Επεμβατική Υστεροσκόπηση

Δείτε τι θα ανακοινωθεί σε λίγο για τη χρήση της μάσκας – Πού θα τη φοράμε και το καλοκαίρι και σε ποια μέρη θα την πετάξουμε

Σχετικά Άρθρα
Έρευνα: Πρωτιά των Ελλήνων στην υπερκατανάλωση αντιβιοτικών - Οι συνέπειες της κατάχρησης
Έρευνα: Πρωτιά των Ελλήνων στην υπερκατανάλωση αντιβιοτικών – Οι συνέπειες της κατάχρησης
H κινητή έκθεση της GE HealthCare παρουσίασε τις τελευταίες τεχνολογίες απεικόνισης μαστού
H κινητή έκθεση της GE HealthCare παρουσίασε τις τελευταίες τεχνολογίες απεικόνισης μαστού
%cf%88%ce%b5%cf%85%ce%b4%ce%ae%cf%82-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%af%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%83%ce%b5-%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%85%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%af%ce%b5%cf%82-%cf%840
Ψευδής ανακοίνωση σε πολυκατοικίες των Εξαρχείων να τις εκκενώσουν άμεσα για λόγους υγείας!
https://www.travel.gr/experiences/6-proorismoi-stin-ellada-gia-cheimerine/
Έλλειψη γνώσεων και φόβος συμβάλλουν στην καθυστερημένη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα
Βλάπτει η οικονομική κρίση τη στοματική μας υγεία;
Παραμελούμε τη στοματική μας υγεία λόγω οικονομικών προβλημάτων;
Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Αυτά τα φάρμακα για τη ρινική αποσυμφόρηση δεν πρέπει να τα χρησιμοποιείτε
Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Αυτά τα φάρμακα για τη ρινική αποσυμφόρηση δεν πρέπει να τα χρησιμοποιείτε

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του