Ελληνικό σκεύασμα για την οστεοπόρωση χωρίς παρενέργειες

ελληνικό-σκεύασμα-για-την-οστεοπόρωσ

Στην Ελλάδα σήμεραείναι πολλοί οι άνθρωποι -άνδρες και γυναίκες- που πάσχουν από οστεοπόρωση. Η οστεοπόρωση είναι η συχνότερη πάθηση των οστών και χαρακτηρίζεται, πρώτον, από χαμηλή οστική μάζα ή, πιο απλά, από λιγότερη ποσότητα οστού και δεύτερον, από διαταραχή της μικροαρχιτεκτονικής δομής των οστών με αποτέλεσμα τη μείωση της αντοχής τους και τον αυξημένο κίνδυνο κατάγματος.

Η οστεοπόρωση διακρίνεται σε:

Πρωτοπαθή

Μετεμμηνοπαυσιακή οστεοπόρωση

Οστεοπόρωση των ηλικιωμένων ή γεροντική οστεοπόρωση

Δευτεροπαθή

Η πιο συχνή μορφή οστεοπόρωσης είναι η μετεμμηνοπαυσιακή. Εμφανίζεται σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και σχετίζεται με τη μειωμένη παραγωγή οιστρογόνων, που φυσιολογικά παρατηρείται σε αυτή την ηλικία των γυναικών. Η λεγόμενη οστεοπόρωση των ηλικιωμένων εμφανίζεται σε γυναίκες και άνδρες ηλικίας 70 ετών και πάνω. Η δευτεροπαθής οστεοπόρωση αναπτύσσεται σε ασθενείς με ορισμένες παθήσεις, όπως είναι π.χ. ο υπερπαραθυρεοειδισμός, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο υπογοναδισμός, ο υπερθυρεοειδισμός και το σύνδρομο δυσαπορρόφησης. Επίσης δευτεροπαθής οστεοπόρωση μπορεί να εμφανιστεί σε ασθενείς που παίρνουν για μακρό χρονικό διάστημα ορισμένα φάρμακα, όπως είναι τα γλυκοκορτικοειδή (δηλ. η κορτιζόνη), η θυρεοειδική ορμόνη σε δόση μεγαλύτερη από ό,τι χρειάζεται για την αντιμετώπιση του υποθυρεοειδισμού, τα αντιεπιληπτικά φάρμακα ή η ηπαρίνη.

Σε ποιους εμφανίζεται περισσότερο

Η οστεοπόρωση εμφανίζεται συνήθως μετά την ηλικία των 50 ετών, είναι πολύ συχνότερη στις γυναίκες από ό,τι στους άνδρες και η συχνότητά της αυξάνει με την πρόοδο της ηλικίας.

Πολλά υποσχόμενη ελληνική καινοτομία για την οστεοπόρωση

Σήμερα, μια ελληνική καινοτομία για ασθενείς με οστεοπόρωση αφορά το μοναδικό συνδυασμό κιτρικού και γαλακτικού ασβεστίου, Βιταμίνης D3 και Βιταμίνης Κ2, χωρίς τις συνηθισμένες παρενέργειες (γαστρεντερικές διαταραχές, δυσπεψία και δυσκοιλιότητα).

Το SYNOSTEO συστήνεται για την αντιμετώπιση, αλλά και για την πρόληψη της οστεοπόρωσης, καθώς πρόκειται για ένα μοναδικό συνδυασμό που περιέχει κιτρικό ασβέστιο, γαλακτικό ασβέστιο, βιταμίνη D3 και βιταμίνη K2, σε περιεκτικότητες σύμφωνες με τις διεθνείς επιστημονικές οδηγίες.

Η καινοτομία του συνίσταται στη σύστασή του, καθώς αφενός το κιτρικό ασβέστιο δεν προκαλεί γαστρεντερικές διαταραχές και αφετέρου η συμπληρωματική χορήγηση ασβεστίου έχει θετική επίδραση στην οστική πυκνότητα και στην οστική αντοχή, καθώς μειώνει τον κίνδυνο των καταγμάτων και προφυλάσσει από την οστεοπόρωση.

Είναι γνωστό ότι η χορήγηση του κιτρικού ασβεστίου είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει την εμφάνιση γαστρεντερικών διαταραχών όπως φουσκώματα, κοιλιακά άλγη, πρόκληση αερίων και τεινεσμού, δυσπεψία και δυσκοιλιότητα και επίσης δεν απαιτεί όξινο περιβάλλον για να απορροφηθεί, επομένως μπορεί να χορηγηθεί ανεξάρτητα από τη λήψη τροφής. Με τα κιτρικά άλατα του SYNOSTEO αναστέλλεται ο σχηματισμός κρυστάλλων και μειώνεται ή/και προλαμβάνεται ο σχηματισμός λίθων στα νεφρά.

Το σκεύασμα παρουσιάστηκε στα πλαίσια του Πανελλήνιου Συνέδριου του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης, που πραγματοποιήθηκε στις 23 – 25 Φεβρουαρίου 2018 στο Ναύπλιο.

Ο κύριος Γεώργιος Τροβάς, Ενδοκρινολόγος, Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης, αναφέρθηκε στην ύπαρξη νέων παραγόντων για την αντιμετώπιση της μετεμμηνοπαυσιακής οστεοπόρωσης και πιο συγκεκριμένα στο ρόλο του ασβεστίου, της βιταμίνης D και της βιταμίνης Κ, ενώ όπως ανέπτυξε στη ομιλία του ο κύριος Συμεών Τουρνής, Ενδοκρινολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης Εργαστηρίου Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος Θ. Γαροφαλίδης, «το κιτρικό ασβέστιο είναι εύπεπτο και διαθέτει καλύτερη απορρόφηση και βελτιωμένη ανοχή από το πεπτικό. Παράλληλα είναι πολύ σημαντική η σωστή επιλογή των σκευασμάτων που περιέχουν ασβέστιο ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη συμμόρφωση και αποτελεσματικότητα». Ακόμα δήλωσε ότι η βιταμίνη D3 θα πρέπει να χορηγείται στις συνιστώμενες ημερήσιες δόσεις ώστε να έχει το μέγιστο αποτέλεσμα.

«Η βιταμίνη Κ έχει θετική επίδραση στον οστικό μεταβολισμό, βελτιώνει την οστική πυκνότητα και δρα ευνοϊκά στο καρδιαγγειακό, και τέλος αυτός ο τριπλός συνδυασμός κιτρικού ασβεστίου, βιταμίνης D στις συνιστώμενες δόσεις και βιταμίνης K2, έρχεται για να προσφέρει στην αντιμετώπιση της μετεμμηνοπαυσιακής οστεοπόρωσης».

Τα ανωτέρω χαρακτηριστικά καλύπτονται από το SYNOSTEO με τις πολλαπλές του ιδιότητες. Επιπλέον είναι εύπεπτο με ευχάριστη γεύση πορτοκάλι και μπορεί να ληφθεί ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμη και με άδειο στομάχι.

Το SYNOSTEO, σε αναβράζουσα μορφή, συνίσταται σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, σε άτομα με οστεοπενία ή/και οστεοπόρωση και ιδιαίτερα σε ηλικιωμένους, σε άτομα που έχουν χαμηλά επίπεδα γαστρικού οξέος (υποχλωρυδρία), σε όσους λαμβάνουν αναστολείς της έκκρισης οξέος (όπως αντιόξινα) και σε όσους υποφέρουν από φλεγμονώδεις διαταραχές του εντέρου. Επίσης, είναι κατάλληλο για ασθενείς με δυσανεξία στη γλουτένη και τη λακτόζη, καθώς είναι ελεύθερο αυτών.

Σχετικά Άρθρα
Η σκελετική υγεία μας αφορά όλους - Δείτε πού μπορείτε να κάνετε προληπτικό έλεγχο για την οστεοπόρωση!
Η σκελετική υγεία μας αφορά όλους – Δείτε πού μπορείτε να κάνετε προληπτικό έλεγχο για την οστεοπόρωση!
Κλειστές σήμερα οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ - Μόνο τρία φαρμακεία θα λειτουργήσουν
Κλειστές σήμερα οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ – Μόνο τρία φαρμακεία θα λειτουργήσουν
Γιατί οι πέτρες στα νεφρά που δεν ενοχλούν ΔΕΝ πρέπει να αφήνονται στη μοίρα τους
Γιατί οι πέτρες στα νεφρά που δεν ενοχλούν ΔΕΝ πρέπει να αφήνονται στη μοίρα τους
«Το σώμα σου σε καλεί - σήκωσέ το» - Η νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού
«Το σώμα σου σε καλεί – σήκωσέ το» – Η νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού
Υπερακουσία: Ποια είναι η πάθηση που ταλαιπωρεί την Πηνελόπη Αναστασοπούλου
Υπερακουσία: Ποια είναι η πάθηση που ταλαιπωρεί την Πηνελόπη Αναστασοπούλου
Μίνα Γκάγκα: Τι απαντά για το πότε πρέπει να πηγαίνουμε στο νοσοκομείο αν δούμε συμπτώματα
Μίνα Γκάγκα: Τι απαντά για το πότε πρέπει να πηγαίνουμε στο νοσοκομείο αν δούμε συμπτώματα

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του