Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία: Κάλεσμα σε απεργία για συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και επιδόματα μητρότητας

ελληνική-οδοντιατρική-ομοσπονδία-κά

Κάλεσμα από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία για τους οδοντιάτρους όλης της χώρας. Με σκοπό την διεκδίκηση και επίλυση κυρίαρχων θεσμικών αιτημάτων που αφορούν σε συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά θέματα, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία καλεί σε απεργία την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου όλους τους Οδοντιάτρους της χώρας και ταυτόχρονα διοργανώνει  συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στις  11.30 το πρωί της ίδιας ημέρας στο Υπουργείο Εργασίας

Οι Οδοντίατροι  διεκδικούν

(α) Την ακύρωση της ισοπέδωσης των συντάξεων των υγειονομικών και την εξίσωσή τους με αυτές των άλλων επιστημόνων. Είναι γνωστή σε όλους η τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι συνταξιούχοι υγειονομικοί με συντάξεις 800 € μικτών ύστερα από 40 χρόνια εργασίας!

(β) Την αύξηση του επιδόματος μητρότητας στις μη μισθωτές επαγγελματίες μητέρες Υγειονομικούς. Η μειωμένη χορήγηση του επιδόματος αυτού (μόλις 200 €) το μήνα για τους 4 μήνες απουσίας από την εργασία τους λόγω κύησης και λοχείας). Απαιτείται άμεση αναπροσαρμογή του χορηγούμενου επιδόματος μητρότητας στο ύψος του κατώτερου μισθού, δηλ. στα 713 € κάθε μήνα για διάστημα 4 μηνών .

(γ) Την ικανοποίηση σειράς θεσμικών αιτημάτων, που αποσκοπούν στην εργασιακή στήριξη, προστασία και ελάφρυνση των συνθηκών άσκησης του λειτουργήματος των Υγειονομικών, με πρωτεύον αίτημα την άρση της αύξησης των  ασφαλιστικών εισφορών για φέτος .

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κ. Αθανάσιος Δεβλιώτης «Η πολιτεία οφείλει να σεβαστεί τον κλάδο των  υγειονομικών ο οποίος  στην περίοδο της πανδημίας στήριξε και ενδυνάμωσε  το Σύστημα Υγείας. Τα  αιτήματα αυτά μας έχουν διατυπωθεί  κατ΄ επανάληψη και έχουν αποτυπωθεί  στην από 22-11-2022 επίσημη Ανακοίνωση των Προέδρων όλων των Υγειονομικών Συλλόγων, δίχως καμιά ανταπόκριση όμως» κατέληξε ο κ. Δεβλιώτης.

Η Γενική Γραμματέας της Ε.Ο.Ο. κυρία Μαρία Μενενάκου αναφερόμενη στα αιτήματα του κλάδου χαρακτήρισε μεταξύ άλλων «άδικη  την αντιμετώπιση  των νέων μητέρων Οδοντιάτρων που οδηγεί σε απαξίωση του ρόλου της μητρότητας. Ζητούμε ξεκάθαρη αναπροσαρμογή του χορηγούμενου επιδόματος μητρότητας στις μη μισθωτές αυτοαπασχολούμενες μητέρες».

Οι Οδοντίατροι ζητούν να αποκατασταθεί η κοινωνική αδικία για τους Υγειονομικούς. Όπως αναφέρουν η υποχρέωση αυτή της πολιτείας, απορρέει από την καταγεγραμμένη δέσμευσή της για κάλυψη του καταργηθέντος κοινωνικού πόρου μέσω νομοθετικής πρωτοβουλίας ώστε να επιτευχθεί το αυτονόητο, η εκλογίκευση και επαναφορά των απολεσθέντων της οφειλόμενης ανταποδοτικής σύνταξης που βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία με τις εισφορές.

Διαβάστε επίσης

Πώς συνδέεται ο Αλμπέρτ Μπουρλά με την οικογένεια της σειράς “Το βραχιόλι της φωτιάς” – Η άγνωστη ιστορία

Η Σάλμα Χάγιεκ παραδέχεται ότι δεν ήθελε να παντρευτεί τον δισεκατομυριούχο σύζυγό της – Την πήγαν σηκωτή στον γάμο!

Σχετικά Άρθρα
Η Novo Nordisk Hellas με την ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη / Run to Change Diabetes» στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας 2023
Η Novo Nordisk Hellas με την ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη / Run to Change Diabetes» στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας 2023
Παίζει ρόλο η καθημερινή ενυδάτωση του δέρματος για τον περιορισμό του εκζέματος;
Παίζει ρόλο η καθημερινή ενυδάτωση του δέρματος για τον περιορισμό του εκζέματος;
Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ενδομητρίωση
Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ενδομητρίωση
Τι συμβαίνει στα οστά όσο μεγαλώνουμε - Ποια τροφή θα τα κρατήσει γερά
Τι συμβαίνει στα οστά όσο μεγαλώνουμε – Ποια τροφή θα τα κρατήσει γερά
Νέα μελέτη δείχνει αυξημένα ποσοστά αυτοάνοσης θυρεοειδίτιδας μετά τη νόσηση με COVID-19
Νέα μελέτη δείχνει αυξημένα ποσοστά αυτοάνοσης θυρεοειδίτιδας μετά τη νόσηση με COVID-19
Ύπνος: Έχειw καταλάβει πόσο ανάγκη τον έχουμε για να είμαστε υγιείς, όμορφες και με καλή διάθεση;
Ύπνος: Έχεις καταλάβει πόσο ανάγκη τον έχουμε για να είμαστε υγιείς, όμορφες και με καλή διάθεση;

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του