Εκδήλωση Ενημέρωσης για τη Μηνιγγίτιδα τύπου Β, με υποστήριξη από διάσημες μαμάδες

εκδήλωση-ενημέρωσης-για-τη-μηνιγγίτι

H Μηνιγγίτιδα τύπου Β είναι μια ύπουλη νόσος, που παρουσιάζεται χωρίς προειδοποίηση, με συμπτώματα μιας απλής ίωσης και εξελίσσεται ραγδαία συνήθως εντός 24 ωρών, προκαλώντας σοβαρές αναπηρίες ή και θάνατο. Η αλήθεια είναι ότι οι γονείς ανησυχούν εξαιρετικά για τη μετάδοση της νόσου και επιθυμούν να έχουν σωστή ενημέρωση από τους ειδικούς, αλλά και τη δυνατότητα δωρεάν εμβολιασμών.

Η GSK, αντιλαμβανόμενη έγκαιρα τις ανησυχίες των γονιών, πραγματοποίησε τo Σάββατο 15/09, Εκδήλωση Ενημέρωσης για τη νόσο της Μηνιγγίτιδας τύπου Β, στο Golden Hall με υποστήριξη από διάσημες μητέρες, μεγάλη συμμετοχή του κοινού, αλλά και την παρουσία παιδιάτρων για να απαντούν έγκυρα στις απορίες των γονιών.

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή, η Φαίη Σκορδά, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Φλορίντα Πετρουτσέλι συμμετείχαν, επίσης, ενεργά, στην πρωτοβουλία της GSK, στηρίζοντας την εκδήλωση με την παρουσία τους, ενώ απευθυνόμενες προς το κοινό, υπογράμμισαν την ανάγκη έγκυρης και υπεύθυνης ενημέρωσης από τον παιδίατρο και την σημασία του εμβολιασμού ως μέτρου πρόληψης από την συγκεκριμένη νόσο, καθώς, όπως δήλωσαν «Είναι ευθύνη όλων μας να κάνουμε το καλύτερο για την υγεία των παιδιών μας».

Περισσότεροι από 2.000 γονείς, επισκέφτηκαν τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της GSK, εντός του Golden Hall, και έθεσαν τις ερωτήσεις τους στους παιδιάτρους, σχετικά με τα συμπτώματα, τους τρόπους μετάδοσης, αλλά και την σημασία της πρόληψης από την συγκεκριμένη νόσο. Παράλληλα, ειδικές παιδαγωγοί απασχολούσαν δημιουργικά τα μικρά παιδιά, καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. O παιδίατρος κος Κώστας Νταλούκας, Πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής δήλωσε ότι: «Η θνητότητα και οι σοβαρές επιπλοκές από την Μηνιγγίτιδα Β είναι αρκετά υψηλές στην Ελλάδα, δηλαδή πεθαίνουν περίπου πέντε παιδιά κάθε χρόνο από την νόσο, ενώ κάποια παιδιά μένουν με σοβαρές αναπηρίες». Η παιδίατρος κα Κατερίνα Κουτσομπέλη, δήλωσε ότι: «Έχουμε ένα πολύ σημαντικό όπλο στα χέρια μας, το εμβόλιο, Είναι πολύ σημαντικό οι γονείς να γνωρίζουν πόσο πολύ μπορεί να μας βοηθήσει για την υγεία των παιδιών ο εμβολιασμός».

Σχετικά Άρθρα
Ημικρανίες: 10λογος αυτοβοηθείας για εσένα που υποφέρεις
Ημικρανίες: 10λογος αυτοβοηθείας για εσένα που υποφέρεις
Πού θα κάνετε σήμερα, 26/7, δωρεάν test για Covid-19
Πού θα κάνετε σήμερα, 26/7, δωρεάν test για Covid-19
%ce%b5%ce%bf%ce%b4%cf%85-%cf%80%ce%bf%cf%8d-%ce%b8%ce%b1-%ce%b3%ce%af%ce%bd%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1-%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%ce%b4%cf%890
ΕΟΔΥ: Πού θα γίνονται σήμερα Κυριακή δωρεάν έλεγχοι για covid-19
Τα εμβόλια κατά της COVID-19 δεν μπορούν να αλλάξουν τα γονίδιά μας - Μένουν στο σώμα μας μερικές μέρες
Τα εμβόλια κατά της COVID-19 δεν μπορούν να αλλάξουν τα γονίδιά μας – Μένουν στο σώμα μας μερικές μέρες
ΕΟΔΥ: Σε ποια σημεία θα γίνονται σήμερα Σάββατο δωρεάν έλεγχοι για κορωνοϊό
ΕΟΔΥ: Σε ποια σημεία θα γίνονται σήμερα Σάββατο δωρεάν έλεγχοι για κορωνοϊό
Καμπανάκι από καθηγητή Παθολογίας: Αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος των εμβολιασμών στο σπίτι και στο ιατρείο
Καμπανάκι από καθηγητή Παθολογίας: Αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος των εμβολιασμών στο σπίτι και στο ιατρείο

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του