Είκοσι γυναίκες κατηγορούν γνωστό δημοσιογράφο για βιασμό και σεξουαλική επίθεση

είκοσι-γυναίκες-κατηγορούν-γνωστό-δη

Είκοσι γυναίκες μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή του ερευνητικού δικτύου «Mediapart», αποκάλυψαν λεπτομέρειες για όλα όσα βίωσαν στα χέρια του διάσημου Γάλλου δημοσιογράφου, Πατρίκ Πουάβρ ντ’ Αρβόρ.

Γαλλία: Είκοσι γυναίκες κατηγορούν γνωστό δημοσιογράφο για βιασμό και σεξουαλική επίθεση

Ο πρώην άνκορμαν του δικτύου TF1 κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλική επίθεση σε βάρος δεκάδων γυναικών.

Ο πρώην άνκορμαν του δικτύου TF1 κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλική επίθεση σε βάρος δεκάδων γυναικών. Στη Γαλλία, είναι γνωστός με τα αρχικά του ονόματός του «PPDA», Patrick Poivre d’Arvor. Επί 21 χρόνια είχε την παρουσίαση του βραδινού δελτίου του πρώτου καναλιού TF1.

Στο φως οι καταγγελίες

Πριν από ένα χρόνο, άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας οι καταγγελίες γυναικών για βιασμό και σεξουαλική επίθεση με αποτέλεσμα την έναρξη δικαστικών ερευνών. Όπως επισημαίνει το γαλλικό δίκτυο RF1, τα θύματα #Metoo του Πουάβρ ντ΄Αρβόρ προέρχονται κυρίως από τον χώρο του πολιτισμού ή της πολιτικής.

Στις 27 Απριλίου, ο Γάλλος δημοσιογράφος αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση καταθέτοντας μήνυση για συκοφαντία σε βάρος δεκαέξι γυναικών. Αν και ο ερευνητικός ιστότοπος «Μediapart ζήτησε την άποψη του, ο ίδιος αρνήθηκε να τοποθετηθεί επί του θέματος. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο Πουάβρ ντ’ Αρβόρ «Αρνείται οποιαδήποτε βία, σεξουαλική ή άλλη, προς τις γυναίκες που τον κατηγόρησαν».

Νέες μαρτυρίες

Αν και οι περισσότερες μαρτυρίες για την συμπεριφορά του Γάλλου δημοσιογράφου είχαν ήδη αποκαλυφθεί, προστέθηκαν και νέες.

Η Μαρί Λορ Οντ Ντελάτρ, σύμβουλος πωλήσεων, δεν μπορεί να ξεχάσει αυτό που συνέβη το 1985. «Με βίασε. Ήμουν 23 ετών και χρειάστηκε 36 χρόνια για να κάνω καταγγελία», δήλωσε στην διαδικτυακή εκπομπή της Mediapart. «Κλείδωσε την πόρτα. Και μετά τον είδα γυμνό σαν σκουλήκι, να τρίβεται στον καναπέ. Ήμουν σε κατάσταση σοκ, δεν κουνήθηκα», είπε χαρακτηριστικά.

Η Φλoράνς Πορσέλ, συγγραφέας σήμερα, υποστηρίζει ότι και αυτή είχε την ίδια «τύχη». Μάλιστα, ήταν η πρώτη που τον κατηγόρησε ανοίγοντας το «στόμα» και άλλων γυναικών. Η Παρσέλ τον κατηγορεί για διπλό βιασμό το 2004 και το 2009, «μέσα σε ένα πλαίσιο ψυχολογικού εξαναγκασμού και κατάχρησης εξουσίας».

Διαβάστε επίσης

Κι όμως η Παπαρίζου δεν είναι η μόνη Ελληνίδα που κέρδισε την Eurovision (video)

Αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την Τσιμτσιλή που πατά τον σκύλο

Σχετικά Άρθρα
Δείτε τι θα ανακοινωθεί σε λίγο για τη χρήση της μάσκας - Πού θα τη φοράμε και το καλοκαίρι και σε ποια μέρη θα την πετάξουμε
Δείτε τι θα ανακοινωθεί σε λίγο για τη χρήση της μάσκας – Πού θα τη φοράμε και το καλοκαίρι και σε ποια μέρη θα την πετάξουμε
Η Επιτροπή σήμερα αποφασίζει για τη μάσκα σε ΜΜΜ, σχολεία, καταστήματα, νοσοκομεία
Η Επιτροπή σήμερα αποφασίζει για τη μάσκα σε ΜΜΜ, σχολεία, καταστήματα, νοσοκομεία
«40 χρόνια ΣΦΕΕ»: Καλύτερη υγεία ισοδυναμεί με καλύτερη οικονομία!
«40 χρόνια ΣΦΕΕ»: Καλύτερη υγεία ισοδυναμεί με καλύτερη οικονομία!
Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στη Διαγνωστική και Επεμβατική Υστεροσκόπηση
Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στη Διαγνωστική και Επεμβατική Υστεροσκόπηση
Έχεις αυξημένη πίεση; Αυτές οι συμβουλές σε ενδιαφέρουν
Έχεις αυξημένη πίεση; Αυτές οι συμβουλές σε ενδιαφέρουν
Αυτή είναι η πιο επιθετική μορφή καρκίνου και απειλεί πολλούς νέους
Αυτή είναι η πιο επιθετική μορφή καρκίνου και απειλεί πολλούς νέους

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του