Ειδικοί: Η 4η δόση δεν «πιάνει» την Όμικρον – Αλλά η Επιτροπή ανοίγει την πλατφόρμα

ειδικοί-η-4η-δόση-δεν-πιάνει-την-όμικ

Αν και σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια», η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ανοίγει την πλατφόρμα για την τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου, η Επιτροπή εισηγήθηκε να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν την Δευτερα 27-06-22.

Υπενθυμίζεται πως η πλατφόρμα για τη χορήγησή της στους πολίτες ηλικίας άνω των 60 χρόνων έχει ανοίξει από τον περασμένο Απρίλιο κι αμέσως μετά τους ανοσοκατασταλμένους που κρίθηκε ότι πρέπει να θωρακιστούν κατά προτεραιότητα.

Ωστόσο, η ροή των ατόμων ηλικίας άνω των 60 χρόνων προς τα εμβολιαστικά κέντρα ήταν και παραμένει χαμηλή. Έχει εμβολιαστεί μόλις το 15% των δικαιούχων, πληθυσμός περίπου 300.000 ατόμων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60.

Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια.

Ωστόσο,η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν. Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν την Δευτερα 27-06-22».

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η επέλαση των υποπαραλλαγών BA.4και ΒΑ.5 της Όμικρον στη χώρα μας, με τις νησιωτικές περιοχές και το Λεκανοπέδιο να βρίσκονται στον κλοιό τους.

Διαβάστε επίσης:

Απασφάλισε η Καίτη Γαρμπή και τα λέει έξω από τα δόντια για τους τράπερ: Είναι δυνατόν τα σημερινά παιδιά να έχουν αυτούς τους τύπους ως πρότυπα;

Το Infowoman.gr επισκέφτηκε από κοντά την αριστουργηματική συλλογή του Hubert de Givenchy πριν σπάσει κάθε ρεκόρ σε δημοπρασία

Αυτοί είναι μερικοί cute τρόποι για να τονίσεις τη μέση σου

Σχετικά Άρθρα
%ce%b1%cf%81%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%bf-%ce%bc%cf%8c%cf%83%ce%b9%ce%b1%ce%bb%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-4%ce%b7-%ce%b4%cf%8c%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%820
Αρνητικός ο Μόσιαλος στην 4η δόση στους κάτω των 60: «Η εισήγηση δεν έχει την αναγκαία επιστημονική τεκμηρίωση»
Υπέρταση, o «σιωπηλός δολοφόνος» και τι πρέπει να προσέχετε το καλοκαίρι
Υπέρταση, o «σιωπηλός δολοφόνος» και τι πρέπει να προσέχετε το καλοκαίρι
Ο καρκίνος του μαστού εξαπλώνεται τη νύχτα, δίνοντας μεταστάσεις
Ο καρκίνος του μαστού εξαπλώνεται τη νύχτα, δίνοντας μεταστάσεις
Νόσος Αλτσχάιμερ: Το νέο σύμπτωμα που καταστρέφει τους ασθενείς!
Νόσος Αλτσχάιμερ: Το νέο σύμπτωμα που ανακάλυψαν οι επιστήμονες μπορεί να καταστρέψει τους ασθενείς!
Ένα ενημερωτικό portal γίνεται Οδηγός για την ασφαλή χρήση των φαρμάκων
Ένα ενημερωτικό site γίνεται Οδηγός για την ασφαλή χρήση των φαρμάκων
Εδώ μπορείτε να κάνετε δωρεάν τον προληπτικό έλεγχο μαστού «Φώφη Γεννηματά»
Εδώ μπορείτε να κάνετε τον δωρεάν προληπτικό έλεγχο μαστού «Φώφη Γεννηματά»

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του