Δύο καινοτόμες λύσεις ανίχνευσης και προστασίας για τον COVID-19 στην υπηρεσία του ανθρώπου

δύο-καινοτόμες-λύσεις-ανίχνευσης-και

Ο Εθνικός Οργανισμός Εμπορίου της Ουγγαρίας (HEPA), που αποτελεί τον επίσημο φορέα διεθνούς προώθησης των ουγγρικών επιχειρήσεων, προσπαθώντας να μετριάσει τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, έχει αναλάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ ελληνικών και ουγγρικών επιχειρήσεων στον κλάδο της υγείας.

Γι’ αυτόν τον σκοπό, προωθεί αυτή την περίοδο και στην ελληνική αγορά ένα σύνολο εξαιρετικά καινοτόμων λύσεων σχετιζόμενων με την αντιμετώπιση του Covid-19, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί από ουγγρικές επιχειρήσεις.

Η διεθνώς αναγνωρισμένη επιστημονική κοινότητα της Ουγγαρίας, της χώρας με τα 13 βραβεία Νόμπελ, αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής και διεθνώς αναγνωρισμένα επιτεύγματα στη χημεία και στη βιολογία, προσφέρει πρωτοποριακές ιατρο-τεχνολογικές λύσεις που συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας εν καιρώ πανδημίας, μέσα και έξω από τα νοσοκομεία.

Μεταξύ των λύσεων για την ανίχνευση του COVID-19, ξεχωρίζουν δύο προτάσεις οι οποίες μπορούν να βρουν άμεση εφαρμογή και να βοηθήσουν χιλιάδες ανθρώπων περιορίζοντας τα μικροβιακά φορτία και κατ’ επέκταση τη διασπορά του ιού.

Scanner χεριών ανίχνευσης μικροβιακού φορτίου

Η HandInScan είναι μια ουγγρική εταιρεία τεχνολογίας, που προσφέρει μια καινοτόμο λύση για τη μείωση των νοσοκομειακών λοιμώξεων ελέγχοντας και αναπτύσσοντας την τεχνική απολύμανσης των χεριών. Με δεδομένο ότι ο ιός του COVID-19 μεταδίδεται ευκολότερα σε νοσοκομεία, χώρους υγειονομικής περίθαλψης, αλλά και εργασιακούς χώρους με μεγάλο αριθμό εργατικού δυναμικού, η σωστή υγιεινή των χεριών είναι το κλειδί για την πρόληψη της εξάπλωσης του.

Ο σαρωτής χεριών Semmelweis προσφέρει στους εργαζόμενους άμεση οπτική, αντικειμενική εικόνα της υγιεινής των χεριών τους, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της ψηφιακής απεικόνισης. Το σύστημα βοηθά στη διαχείριση και τον έλεγχο των λοιμώξεων σε πραγματικό χρόνο, διασφαλίζοντας την παρακολούθηση των παραγόντων κινδύνου της υγιεινής των χεριών.

Το Semmelweis Scanner μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μονάδες διάγνωσης και νοσηλείας σχετικά με το COVID-19, σε μονάδες φροντίδας εξωτερικών ασθενών και στην εκπαίδευση των ασθενών και των οικογενειών τους σχετικά με τη σωστή υγιεινή των χεριών. Ο σαρωτής χεριών ήδη έχει βρει πρακτική εφαρμογή σε νοσοκομεία και υγειονομικούς χώρους στο Βέλγιο, στο Χονγκ Κονγκ και αλλού.

Επιπλέον αυτών, οι λύσεις της ουγγρικής βιομηχανίας υγείας διευρύνουν την γκάμα των προϊόντων υγιεινής με παραδείγματα όπως:

 • Συσκευή απολύμανσης αέρα εσωτερικών χώρων, για 99,9% προστασία από ιούς SARS-CoV-2.
 • Εξειδικευμένα απολυμαντικά για κάθε χρήση (και για μαζική / βιομηχανική χρήση)
 •  Μάσκες προστασίας από ειδικές μικρό-ίνες που εμποδίζουν την δίοδο του ιού και συγχρόνως διευκολύνουν την αναπνοή.
 • Ειδικές στολές προστασίας.
 • Συσκευές εισπνοής ξηρού άλατος που ενισχύουν το αναπνευστικό σύστημα.
Κινητή εργαστηριακή μονάδα COVID-19 Test για γρήγορο έλεγχο πληθυσμού

Η ταχεία αναγνώριση νέων κρουσμάτων και η άμεση απομόνωσή τους αποτελεί κλειδί για τον περιορισμό της πανδημίας. Με τις κινητές εργαστηριακές μονάδες, μεγάλα τμήματα πληθυσμού μπορούν να ελεγχθούν άμεσα για ενδεχόμενη μόλυνση από COVID-19, παρέχοντας σημαντική βοήθεια στον γρήγορο έλεγχο της εξάπλωσης.

Η ουγγρική εταιρεία Femtonics ανέπτυξε ένα κινητό εργαστήριο το οποίο λειτουργεί ανεξάρτητα από αστικές υποδομές και μπορεί να εγκατασταθεί σε σχεδόν οποιονδήποτε περιβάλλοντα χώρο υποδομών όπως τα αεροδρόμια, τα ξενοδοχεία, τα γήπεδα, οι χώροι εργασίας, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, οι κεντρικοί σταθμοί μέσων μαζικής μεταφοράς, τα στρατόπεδα, κ.α. Αποτελείται από μία μονάδα επεξεργασίας δείγματος (εργαστήριο απομόνωσης) μέσα σε ένα κλιματιζόμενο κοντέινερ (CN10), μία μονάδα ανάλυσης δείγματος (μονάδα PCR) αντίστοιχα μέσα σε κλιματιζόμενο κοντέινερ και μια μονάδα υδραυλικής εγκατάστασης.

Το κινητό εργαστήριο της Femtonics, είναι σε θέση να επεξεργάζεται έως και 1.000 δείγματα την ημέρα και να λειτουργεί 24ώρες επί 7 ημέρες την εβδομάδα. Μπορεί να εγκατασταθεί σε σχεδόν οποιοδήποτε περιβάλλοντα χώρο με απλή υδραυλική εγκατάσταση και παροχή μονοφασικού ηλεκτρικού ρεύματος. Η κινητή εργαστηριακή μονάδα μπορεί να λειτουργήσει από επαγγελματίες με εμπειρία σε εργαστήρια επιπέδου BSL-2, ενώ η Femtonics παρέχει ειδική εκπαίδευση.

Λύσεις εξοπλισμού νοσοκομειακών μονάδων και εργαστηρίων

Όμως η Ουγγρική καινοτομία επεκτείνεται σε πολλούς περισσότερους κλάδους, προσφέροντας λύσεις εξοπλισμού νοσοκομειακών μονάδων και εργαστηρίων – μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται φορητοί αναπνευστήρες για άμεση αναπνευστική βοήθεια και αναπνευστήρες για νοσοκομεία – καθώς και μια ευρεία σειρά νοσοκομειακών οργάνων και εξαρτημάτων, όπως:

 • Όργανα ψηφιακής βαθμονόμησης αναπνευστήρων, για την ακριβή μέτρηση ροής και πίεσης του οξυγόνου.
 • Συσκευές ανάλυσης αίματος βάσει της παραμέτρου NLR, που δηλώνει τη συχνότητα εμφάνισης σοβαρών συμπτωμάτων σε ασθενείς με COVID-19.
 • Φορητές ακτινολογικές μονάδες προς εκτίμηση των επιπλοκών των πνευμόνων που σχετίζονται με COVID-19
 • Ειδικοί αποστειρωτές ιατρικών αποβλήτων.
 •  Εργαστηριακά όργανα τεχνητής νοημοσύνης για την πλήρη παρακολούθηση της νεφρικής υγείας.
 • Έξυπνα οδοντιατρικά εξαρτήματα που προστατεύουν από τη μετάδοση του ιού.

Για εκτενέστερη πληροφόρηση, το γραφείο του Εθνικού Οργανισμού Εμπορίου της Ουγγαρίας (ΗΕΡΑ) στην Αθήνα, παρέχει συμβουλές και υποστήριξη σε όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις που αναζητούν προοπτικές συνεργασίας με την προηγμένη ουγγρική βιομηχανία προϊόντων και υπηρεσιών υγείας.

Σχετικά Άρθρα
7ο Ετήσιο Συνέδριο Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου: “Ο άνθρωπος στο επίκεντρο”
7ο Ετήσιο Συνέδριο Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου: “Ο άνθρωπος στο επίκεντρο”
1ος Φοιτητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΕΚΠΑ με την υποστήριξη της Bayer Ελλάς
1ος Φοιτητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΕΚΠΑ με την υποστήριξη της Bayer Ελλάς
Ποιοι σημερινοί τριαντάρηδες θα εμφανίσουν ψυχική διαταραχή στα 52 τους;
Ποιοι σημερινοί τριαντάρηδες θα εμφανίσουν ψυχική διαταραχή στα 52 τους;
Νovartis: Νέα επικεφαλής Επικοινωνίας στην Περιφέρεια Νότιας, Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης η Φ. Μπαμπανάρα
Νovartis: Νέα επικεφαλής Επικοινωνίας στην Περιφέρεια Νότιας, Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης η Φ. Μπαμπανάρα
Ογκολογία ακριβείας. Η επόμενη μέρα στη θεραπεία του καρκίνου
Ογκολογία ακριβείας. Η επόμενη μέρα στη θεραπεία του καρκίνου
«ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ»: Nέα πρωτοβουλία της Pfizer Hellas για τους ασθενείς με καρκίνο
«ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ»: Nέα πρωτοβουλία της Pfizer Hellas για τους ασθενείς με καρκίνο

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του