BREATH: Ένα δωρεάν πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους

breath-ένα-δωρεάν-πρόγραμμα-ψυχοκοινωνική

Είναι μία από τις πιο δύσκολες καταστάσεις στη μίας οικογένειες. Όταν ένα μέλος της διαγνωστεί με καρκίνο, οι ισορροπίες αλλάζουν για κάθε έναν ξεχωριστά μέσα στην οικογένεια. Και σίγουρα, πέρα από τα όσα αφορούν τη φαρμακευτική αντιμετώπιση, υπάρχει έντονη ανάγκη για ψυχική υποστήριξη καθενός ξεχωριστά.

Σήμερα, το πρόγραμμα BREATH έρχεται να προσφέρει δωρεάν σε ασθενείς, φροντιστές και μέλη των οικογενειών τους, σε συνεργασία με έμπειρους κι εξειδικευμένους επαγγελματίες ψυχικής υγείας από αναγνωρισμένους φορείς, την πολύτιμη φροντίδα που τόσο έχουν ανάγκη.

Ένα πιλοτικό πρόγραμμα

Η «FairLife – Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα», πιστή στην αποστολή της να στηρίζει τους ανθρώπους στην πολύπλοκη διαδρομή με τον καρκίνο του πνεύμονα, από τη διάγνωση μέχρι τη θεραπεία, υλοποιεί το πιλοτικό Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης – BREATH.

Σε συνεργασία με την Εταιρεία Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας παρέχονται υπηρεσίες ψυχολογικής στήριξης και συμβουλευτικής σε ασθενείς και φροντιστές. Το κόστος τους καλύπτεται από τη FairLife, στο πλαίσιο του προγράμματος.

Ειδικότερα, παρέχεται σε ασθενείς, φροντιστές και μέλη των οικογενειών, η δυνατότητα να μοιραστούν την εμπειρία τους σε ένα ασφαλές περιβάλλον στην ομάδα στήριξης, να συμμετάσχουν σε συνεδρίες συμβουλευτικής οικογένειας ή ζεύγους, ή σε συνεδρίες ατομικής συμβουλευτικής, πάντα με την καθοδήγηση έμπειρων ψυχοθεραπευτών.

Οι ατομικές και οικογενειακές συνεδρίες μπορούν να διεξαχθούν σε πέντε γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Γερμανικά.

Οι υπηρεσίες παρέχονται με την ευγενική υποστήριξη των: ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, Lung Ambition Alliance – AstraZeneca, Roche – foramelefko, ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΟΥ, Takeda, AMGEN, Novartis, και ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος BREATH:

• Η Μέριμνα παρέχει εξειδικευμένη στήριξη σε παιδιά, εφήβους και γονείς, πριν ή/και μετά την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου.

• Τo Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών (Κ3) παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για τα δικαιώματα των ασθενών και εξατομικευμένη στήριξη σε γραφειοκρατικές διαδικασίες.

• Το Just Pilates Studio προσφέρει σε ασθενείς και φροντιστές μαθήματα pilates για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, της αναπνευστικής λειτουργίας αλλά και της ψυχικής διάθεσης.

• Επιπλέον, η Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία», η οποία παρέχει ολιστική στήριξη και ανακουφιστική φροντίδα σε όλα τα στάδια της νόσου και της θεραπείας, συνδράμοντας το έργο της Fairlife, για ενημέρωση των ασθενών και των φροντιστών.

Δείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος στον παρακάτω σύνδεσμο:

BREATH – Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα BREATH οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν τη Γραμμή Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Πνεύμονα FairLine – 111 57.

Επίσης, ενημέρωση για τον καρκίνο του πνεύμονα από έγκριτους επιστήμονες παρέχεται από τη βραβευμένη Ψηφιακή Ενημερωτική Βιβλιοθήκη «Μαθαίνω – Ενεργώ –Ελπίζω» της FairLife.

Διαβάστε επίσης

Τάκης Ζαχαράτος: Τι είναι αυτό που τον θύμωσε πολύ στην κηδεία της Ειρήνης Παπά – Και συμφωνούμε μαζί του

Μάρθα Καραγιάννη: Τέλος στο θρίλερ με την αποτέφρωση – Τι θα γίνει τελικά με την κηδεία της ηθοποιού

Θέατρο του Νέου Κόσμου: Έρχεται με ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, 15 παραγωγές και εισιτήριο 9 ευρώ!

Σχετικά Άρθρα
Οι Γιατροί του Κόσμου στη Χάλκη για ιατρικές εξετάσεις στους κατοίκους
Οι Γιατροί του Κόσμου στη Χάλκη για ιατρικές εξετάσεις στους κατοίκους
Στεφανιαίες βλάβες: Η ενδοστεφανιαία λιθοτριψία αποτελεί σήμερα την πλέον ασφαλή και αποτελεσματική μέθοδο αντιμετώπισης
Στεφανιαίες βλάβες: Η ενδοστεφανιαία λιθοτριψία αποτελεί σήμερα την πλέον ασφαλή και αποτελεσματική μέθοδο αντιμετώπισης
Νέα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του πνεύμονα, του προστάτη και του στομάχου
Νέα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του πνεύμονα, του προστάτη και του στομάχου
Αυτή είναι η νούμερο ένα αιτία θανάτου στον πλανήτη - 18,6 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο!
Αυτή είναι η νούμερο ένα αιτία θανάτου στον πλανήτη – 18,6 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο!
Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Τεχνολογία αιχμής για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της πάθησης του Διαβητικού ποδιού
Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Τεχνολογία αιχμής για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της πάθησης του Διαβητικού ποδιού
Ποιοι οι παράγοντες που ευθύνονται για την αύξηση των ψυχικών διαταραχών στην Ευρώπη - Πόσο καλά οργανωμένη είναι η Ελλάδα;
Ποιοι παράγοντες ευθύνονται για την αύξηση των ψυχικών διαταραχών στην Ευρώπη – Πόσο καλά οργανωμένη είναι η Ελλάδα;

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του