Infohealth

«Best Paper Awards 2022»: Παγκόσμια διάκριση για την ελληνική Αισθητική και Πλαστική Χειρουργική, η βράβευση του Kosmesis team

Άξια ελληνική εκπροσώπηση της Αισθητικής και Πλαστικής Χειρουργικής στις ΗΠΑ, καθώς η επιστημονική ομάδα του Kosmesis, ο Δρ. Ευάγγελος Κεραμίδας και η Δρ. Βίλλυ Ροδοπούλου, βραβεύτηκε στο πλαίσιο του 91ου Συνεδρίου της Αμερικανικής Εταιρίας Πλαστικής Χειρουργικής (American Society of Plastic Surgeons – ASPS), με τίτλο “Plastic Surgery The Meeting 2022, από τις 27 έως τις 30 Οκτωβρίου, στη Βοστώνη, στις ΗΠΑ, στην τελετή απονομής των βραβείων για τις καλύτερες επιστημονικές δημοσιεύσεις, «Best Paper Awards 2022».

Ειδικότερα, στους έγκριτους Πλαστικούς Χειρουργούς του Kosmesis, απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Cosmetic, καθώς η δημοσίευσή τους, το 2021, για τη δημοφιλή, προσωπική τεχνική για την ενέσιμη αυξητική των χειλιών με τίτλο: “A Safe and Effective Lip Augmentation Method: The Step-by-Step Φ (Phi) Technique”, στο πιο έγκριτο παγκοσμίως και άκρως επιλεκτικό επιστημονικό περιοδικό της ειδικότητας της Πλαστικής Χειρουργικής (Plastic and Reconstructive Surgery Global Open) διακρίθηκε ως η ΚΑΛΥΤΕΡΗ στον τομέα της Αισθητικής (Cosmetic section)!

Στο Plastic Surgery The Meeting –στο πλαίσιο του οποίου βραβεύτηκε η επιστημονική ομάδα του Kosmesis, Δρ. Ευάγγελος Κεραμίδας και Δρ. Βίλλυ Ροδοπούλου– συγκεντρώνονται, κάθε χρόνο, οι καλύτεροι και πιο έμπειροι χειρουργοί της ειδικότητας, και μοιράζονται την τεχνογνωσία τους με συναδέλφους από χώρες από όλο τον κόσμο. Είναι το κορυφαίο εκπαιδευτικό γεγονός της χρονιάς, για τους πλαστικούς χειρουργούς τόσο για τους Αμερικανούς όσο και για τους συναδέλφους τους, παγκοσμίως.

«Η αναγνώριση δεν είναι ποτέ αυτοσκοπός σε έναν επιστήμονα, όταν όμως έρχεται για μια ακόμα φορά δεν μπορώ παρά ταπεινά να πω πως καταφέραμε μέσα από την αγάπη μας για αυτό που κάνουμε να φτάσουμε μέχρι τη Βοστώνη και να τιμήσουμε κάθε ρόλο ιερό που ευγνωμονούμε καθημερινά», επεσήμανε ο Δρ. Ευάγγελος Κεραμίδας, παραλαμβάνοντας το πρώτο βραβείο. «Εγώ είμαι μικρός πολύ μπροστά στα θαύματα της επιστήμης, αλλά εάν έχουμε καταφέρει να δώσουμε χαρά στου ασθενείς μας, τότε έχουμε επιτελέσει το έργο μας!», τόνισε καταλήγοντας.

«Η πλαστική χειρουργική δεν είναι μόνο μια επιστήμη, αλλά και μία τέχνη, και εμείς την σεβόμαστε απεριόριστα όπως και τους ασθενείς μας, στους οποίους έχουμε αφιερωθεί!», δήλωσε κατά την απονομή η Δρ. Βίλλυ Ροδοπούλου και πρόσθεσε: «Όταν, λοιπόν, οι κόποι και οι τεχνικές μας αναγνωρίζονται ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, τότε όλη η συγκίνηση, η πλησμονή, η ευγνωμοσύνη και η ευτυχία, προσπαθεί να συρρικνωθεί και να χωρέσει στο χαμόγελο μου! Ένα ευχαριστώ είναι πολύ λίγο…».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η βραβευμένη προσωπική τεχνική ενέσιμης αυξητικής χειλιών Step by step Φ technique, που δημιούργησαν οι δύο καταξιωμένοι Πλαστικοί Χειρουργοί του Kosmesis Δρ. Ευάγγελος Κεραμίδας, και Δρ. Βίλλυ Ροδοπούλου, παρουσιάστηκε, πρόσφατα, σε σχετική εισήγηση του Δρ. Ε. Κεραμίδα στο 26ο Παγκόσμιο Συνέδριο ISAPS 2022 (Κωνσταντινούπολη, 20 έως 24 Σεπτεμβρίου 2022), όπου η ομάδα του Kosmesis συμμετείχε ως επίσημοι προσκεκλημένοι ομιλητές, αλλά και στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (Θεσσαλονίκη, 19 έως 22 Οκτωβρίου 2022).

Σχετικά με την Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικών Χειρουργών (ASPS)

Η American Society of Plastic Surgeons (ASPS) είναι η μεγαλύτερη επιστημονική εταιρεία στην ειδικότητα της πλαστικής χειρουργικής στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1931. Η ASPS αντιπροσωπεύει το 94% όλων των πιστοποιημένων πλαστικών χειρουργών στις ΗΠΑ και περισσότερων από 11.000 πλαστικών χειρουργών παγκοσμίως, που την καθιστούν κορυφαία επιστημονική εταιρεία στην Αισθητική και Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική.

infowoman team

Recent Posts

Ουγγαρία: Αλυσοδεμένη στο δικαστήριο η 38χρονη Ιταλίδα δασκάλα που επιτέθηκε σε νεοναζί

Απέρριψε η ουγγρική δικαιοσύνη την μετατροπή της προφυλάκισης  σε κατ' οίκον περιορισμό για την Ιλάρια…

5 ώρες ago

Αλέκα Ζωγράφου: Η συγγραφέας επανέρχεται με το νέο βιβλίο “Μαυροδάφνη”

Τα όνειρά του ήταν καμωμένα από χώμα και αμπέλι και, λίγο μετά την άφιξή του…

5 ώρες ago

Το Infowoman σάς καλεί σε εθελοντική αιμοδοσία με δράσεις για τα παιδιά (30/03)

Oι ανάγκες για αίμα δεν τελειώνουν ποτέ. Κάθε στιγμή, κάπου γύρω μας, υπάρχει κάποιος που…

5 ώρες ago

«Άλλα για τον Γλάρο δε γνωρίζω» στο Ρεκτιφιέ

Η παράσταση της Φένιας Προβελεγγίου, «Άλλα για τον Γλάρο δε γνωρίζω», είναι εμπνευσμένη από την…

6 ώρες ago

Μαλλιά πιο λεία και δυνατά σε 10 δευτερόλεπτα!

Η Aveda, με υπερηφάνεια παρουσιάζει, τη νέα προσθήκη στη σειρά Botanical Repair™ με την επανορθωτική…

7 ώρες ago

Ο Χρήστος Λιακόπουλος στο Infowoman: «Ο μεγαλύτερος δυνάστης μας είναι ο ίδιος μας ο εαυτός»

Αποτελεί μία από τις παραστάσεις που έχει αγαπηθεί ιδιαιτέρως από το κοινό και για αυτό…

7 ώρες ago