Απαράδεκτος Βασιλακόπουλος: “Όσο πιο μορφωμένος είναι κανείς τόσο ισχυρότερη η αποδοχή του εμβολίου”

απαράδεκτος-βασιλακόπουλος-όσο-πιο

“Πόλεμος” έχει ξεσπάσει μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού κατά την ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid, για υποχρεωτικό εμβολιασμό στις μονάδες υγείας και στο νοσηλευτικό προσωπικό.

O Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε με έμφαση πως «η μεγαλύτερη επιτυχία της ιατρικής του 20ού αιώνα αποτέλεσαν οι μαζικοί εμβολιασμοί».

«Πρέπει να το λέμε εμφατικά. Αποτελεί τεράστια επιστημονική επιτυχία το γεγονός ότι αναπτύξαμε εμβόλια μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο. Είναι θαύμα της επιστήμης. Σε λίγο, την πειθώ την οποία μέχρι στιγμής έχει χρησιμοποιήσει η Πολιτεία θα τη διαδεχθεί και η επίσημη θέση για το ζήτημα υποχρεωτικού εμβολιασμού υγειονομικών και εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Η κυβέρνηση θα αποφασίσει με ευαισθησία και σαφή προτεραιότητα στη δημόσια υγεία», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: “Βόμβα” από φαρμακοποιούς – Σταματά η δωρεάν διάθεση των self tests

Στη συνέχεια μίλησε για τις «διευκολύνσεις» που έχουν όσοι έχουν πλήρως εμβολιαστεί, ανέφερε πως «η συζήτηση θα ξεκινήσει σύντομα και η επίσημη αφετηρία είναι η χρονική στιγμή που όλοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο που επιθυμούν να κάνουν. Ουδείς το φθινόπωρο θα μπορεί να απαγορεύσει πχ σε έναν επιχειρηματία της εστίασης να πει ότι δέχεται μόνο εμβολιασμένους. Θα ξανακαλέσω τους συμπολίτες μας σε ένα νέο εμβολιαστικο κύμα» συμπλήρωσε.

Σε συζήτηση περί των εμβολίων σήμερα το πρωί στο Open Tv, ο κ. Γιαννακός, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, μίλησε για τη διαφωνία των υγειονομικών στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στο υγειονομικό προσωπικό και τόνισε το αίσθημα της υπευθυνότητας και αυτοθυσίας που έχουν επιδείξει γιατροί και νοσηλευτές, όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Στη συζήτηση συνετείχε ο καθηγητής Πνευμονολογίας κ. Θ. Βασιλακόπουλος, ο οποίος μίλησε για άλλη μια φορά για το επίπεδο μόρφωσης των ανθρώπων που εμβολιάζονται, τονίζοντας ότι όσοι διατυπώνουν επιθυμία μη εμβολιασμού είναι προφανώς άνθρωποι χαμηλού μορφωτικού επιπέδου. Πρόκειται για μία εντελώς άκυρη τοποθέτηση, που εμπεριέχει έντονα μια διάθεση διάκρισης μεταξύ των πολιτών. Ο κ. Βασιλακόπουλος είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο και όλοι θα περιμέναμε ένας άνθρωπος που στέκεται στην έδρα μπροστά από νέους ανθρώπους, διδάσκοντας και ποιώντας ήθος να χρησιμοποιεί μια πιο ήπια ρητορική. Είναι γνωστό βέβαια από την άλλη ότι ως γιατρός πνευμονολόγος ότι έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης και προσπαθεί να πείσει προς το δρόμο που αυτή τη στιγμή κρίνεται ως πιο σωστός και αναγκαίος, αυτός των εμβολιασμών. Μόνο, που κ. καθηγητά, είναι σημαντικό τις κρίσιμες στιγμές η πειθώ μας να μη χρησιμοποιεί λόγια επικίνδυνα και επιθετικά προς τον πολίτη αν θέλουμε να πετύχουμε το στόχο. Γιατί έτσι το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το αντίθετο.

Σχετικά Άρθρα
Το Άσυλο Ανιάτων απέκτησε 162 αναπηρικά αμαξίδια με δωρεά της ιαπωνικής εταιρείας καλλυντικών Shiawasedo
Το Άσυλο Ανιάτων απέκτησε 162 αναπηρικά αμαξίδια με δωρεά της ιαπωνικής εταιρείας καλλυντικών Shiawasedo
Σύνδρομο του Καθηλωμένου Ατόμου (Stiff Person Syndrome): Τι είναι η ανίατη ασθένεια που πάσχει η Σελίν Ντιόν
Σύνδρομο του Καθηλωμένου Ατόμου (Stiff Person Syndrome): Τι είναι η ανίατη ασθένεια που πάσχει η Σελίν Ντιόν
Εφαρμογή ερευνητικής θεραπευτικής στρατηγικής παρουσιάζει σαφή οφέλη σε ασθενείς με οξεία καρδιακή ανεπάρκεια
Εφαρμογή ερευνητικής θεραπευτικής στρατηγικής παρουσιάζει σαφή οφέλη σε ασθενείς με οξεία καρδιακή ανεπάρκεια
Πρόγραμμα "Σπύρος Δοξιάδης": Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για 3 μορφές καρκίνου
Πρόγραμμα “Σπύρος Δοξιάδης”: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για 3 μορφές καρκίνου
Συμβουλές και μυστικά προετοιμασίας για την εξωσωματική γονιμοποίηση
Συμβουλές και μυστικά προετοιμασίας για την εξωσωματική γονιμοποίηση
Ελλ. Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα: Διαχωρίζει την θέση της από την Ενωση Ασθενών Ελλάδας και την Ενωση Σπάνιων Παθήσεων - Όχι σε ασθενείς δύο ταχυτήτων
Ελλ. Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα: Διαχωρίζει την θέση της από την Ενωση Ασθενών Ελλάδας και την Ενωση Σπάνιων Παθήσεων – Όχι σε ασθενείς δύο ταχυτήτων

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του