Άντζελα Βερναδάκη: “Στην AbbVie ψάχνουμε διαρκώς το «κλειδί» που ξεκλειδώνει νέες δυνατότητες ώστε να ζήσουν οι ασθενείς τη ζωή που αξίζουν”

άντζελα-βερναδάκη-στην-abbvie-ψάχνουμε-δι

Εθελοντισμός, κοινωνική δράση και η “Running team της καρδιάς μας”, όπως την αποκαλούμε όλοι εμείς που κάθε χρόνο τρέχουμε εθελοντικά με την AbbVie Running Team, πάντα για καλό σκοπό. Φυσικά, η θέση της φαρμακευτικής εταιρείας Abbvie στην κοινωνία δεν εξαντλείται σε αυτό. Με ισχυρή αποστολή και δέσμευση απέναντι στον ασθενή για νέες καινοτόμες θεραπείες που θα του δώσουν τη δυνατότητα να ζήσει τη ζωή που ονειρεύεται, αλλά και απεριόριστο σεβασμό για τους ανθρώπους που εργάζονται στην εταιρεία που αποτελεί τα τελευταία 5 χρόνια “Best Place to Work” -με ό,τι αυτό συνεπάγεται για έναν εργαζόμενο- η Abbvie κάνει τη διαφορά στην προσπάθειά της να δημιουργήσει ένα αύριο καλύτερο.

Η Άντζελα Βερναδάκη, Director Market Access & External Relations της εταιρείας AbbVie μιλά στο infowoman.gr για όλα εκείνα που χαρακτηρίζουν την εταιρεία και αφήνουν το προσωπικό της στίγμα σε ένα χώρο όπου ο άνθρωπος γίνεται αρχή και αφετηρία για υψηλή θεραπευτική προσέγγιση, αλλά και δράσεις προσφοράς, αλληλεγγύης, υποστήριξης.

Η πολυπληθής ομάδα της AbbVie περιβάλλει με ιδιαίτερο ζήλο τα δρομικά γεγονότα στην Αθήνα. Πώς έχετε καταφέρει να συγκεντρώσετε τόσο «πιστό» κόσμο στην περίφημη AbbVie Running Team;

Είμαστε περήφανοι και ενθουσιασμένοι που η πρωτοβουλία μας να δημιουργήσουμε μια ομάδα από εθελοντές δρομείς, οι οποίοι τρέχουμε όλοι μαζί για καλό σκοπό, έχει τόσο θετική ανταπόκριση από πολλούς και πιστούς φίλους! Αποδεικνύεται εμπράκτως ότι όταν οι άνθρωποι ενώνονται για έναν κοινό καλό σκοπό τότε επιτυγχάνουν σημαντικά πράγματα. Η AbbVie Running Team είναι το αποτέλεσμα της δέσμευσής μας να αναζητούμε νέους δρόμους προσφοράς και να είμαστε ουσιαστικά χρήσιμοι για τους συνανθρώπους μας. Έτσι συνδυάσαμε το ‘τερπνόν μετά του ωφελίμου’, καθώς ως ένθερμοι υποστηρικτές της ευζωίας και της ευεξίας τρέχουμε για να θωρακίζουμε την καλή μας υγεία και το σώμα μας. Όμως παράλληλα τρέχουμε για να προσφέρουμε και ένα κομμάτι από την ψυχή μας βοηθώντας ουσιαστικά τους ανθρώπους που μας χρειάζονται περισσότερο! Αυτή η ειλικρινής και αυθόρμητη πρωτοβουλία μας «κέρδισε» πολλούς υποστηρικτές και χάρη σ’ αυτούς η AbbVie Running Team μετρά πλέον επτά χρόνια ζωής! Και όσο τα χρόνια περνάνε τόσο ωριμάζει η ομάδα μας, θέτει και πετυχαίνει ακόμα υψηλότερους στόχους που έχουν θετική επίδραση στις ζωές των συνανθρώπων μας.

Όλοι μαζί έχουμε διανύσει πάνω από 15.000 χλμ προσφοράς, σε 37 δρομικούς αγώνες, έχουμε μετρήσει πάνω από 335 συμμετοχές και έχουμε στηρίξει 20 Οργανισμούς και Συλλόγους Ασθενών. Ο αγώνας μας συνεχίζεται!

Ποιος είναι ο στόχος πίσω από το γεγονός; Ποιοι άνθρωποι θα επωφεληθούν στο τέλος; Εσείς με ποιο κριτήριο έχετε επιλέξει εκείνους που θα στηρίξετε;

Η συμμετοχή μας σε δράσεις κοινωνικής προσφοράς ακουμπούν στην πραγματική ανθρώπινη αλληλεγγύη. Η AbbVie Running Team ήρθε για να αγκαλιάσει την ουσία της συνεισφοράς ώστε οι άνθρωποι που χρειάζονται τη στήριξή μας να βιώνουν μια ουσιαστική βελτίωση στη ζωή τους. Από το 2017 αποφασίσαμε να υποστηρίξουμε μέσω της συμμετοχής μας σε δρομικές διοργανώσεις, μια ιδιαίτερα ευαίσθητη ομάδα πληθυσμού, τα παιδιά και τους εφήβους που βιώνουν κάποια σοβαρή ασθένεια ή απώλεια αγαπημένου τους προσώπου. Το έργο της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Μέριμνα» είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο και ταιριάζει απόλυτα με τη φιλοσοφία μας. Είναι τιμή μας να είμαστε συνοδοιπόροι σ’ αυτή την προσπάθειά τους. Όμως αυτή η διαχρονική και δυνατή συνεργασία μας δεν περιορίζει τη δράση μας καθώς πάντα αναζητούμε και στηρίζουμε ανάγκες και άλλων κοινοτήτων που βιώνουν ανισότητες και αποκλεισμούς. Έτσι στον φετινό 8ο Κλασικό Ημιμαραθώνιο Αθηνών, τρέξαμε για το έργο της Θετικής Φωνής και των «Checkpoint» που συμβάλλουν στην προάσπιση της υγείας και θέτουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο, ανεξάρτητα από φύλο, φυλή, ηλικία, ταυτότητα, κοινωνική θέση, θρησκεία και οικονομική κατάσταση.

Παράλληλα μέσω της συμμετοχής μας σε αμιγώς φιλανθρωπικούς δρομικούς αγώνες στηρίζουμε ποικίλους άλλους σκοπούς όπως το Race for the Cure για το Άλμα Ζωής, το No finish Line για το «Μαζί για το Παιδί» και το Kifisia Run για τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Νεφροπαθών.

Η AbbVie είναι μια μεγάλη βιοφαρμακευτική εταιρεία που στοχεύει μέσω της έρευνας σε καινοτόμες θεραπείες. Ποιοι είναι οι τομείς στους οποίους εστιάζει η AbbVie; Για ποιες ασθένειες μιλάμε;

Στην AbbVie επενδύουμε και καινοτομούμε με αποφασιστικότητα ώστε να αντιμετωπίζουμε ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες μέσω καινοτόμων θεραπευτικών λύσεων σε ιδιαίτερα απαιτητικές θεραπευτικές κατηγορίες όπως η Ανοσολογία, η Ογκολογία, η Αιματολογία, η Ιολογία και οι Νευροεπιστήμες. Η επιστήμη και η καινοτομία αποτελούν τον πυρήνα της εταιρείας μας και καθημερινά εργαζόμαστε για να διασφαλίζουμε τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας, συμμόρφωσης, ασφάλειας και αποτελεσματικότητας των θεραπειών μας. Αυτή τη στιγμή διαθέτουμε ερευνητικά μόρια υπό ανάπτυξη σε κάθε έναν από τους θεραπευτικούς τομείς που δραστηριοποιούμαστε. Με απόλυτο σεβασμό στους ασθενείς μας, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουμε και στη διεξαγωγή κλινικών μελετών οι οποίες μας βοηθούν περαιτέρω στην αξιολόγηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας των νέων μας θεραπειών.

Όμως το έργο μας δεν εξαντλείται στην ιατρική και φαρμακευτική επιστήμη καθώς εργαζόμαστε για να επηρεάσουμε θετικά τους ασθενείς και πέραν αυτών, επενδύοντας σ’ ένα ευρύ φάσμα συνεργασιών. Παρέχουμε υποστήριξη στους ασθενείς και συνεργαζόμαστε με εξειδικευμένους εξωτερικούς συνεργάτες για να κατανοούμε καλύτερα τις ανάγκες τους και να προσφέρουμε εκπαίδευση και υποστήριξη με απώτερο σκοπό την ευκολότερη και απρόσκοπτη πρόσβασή τους στην περίθαλψη.

Όλα όσα κάνουμε δεν είναι εύκολα, αλλά επιμένουμε γιατί αυτό που επιτυγχάνουμε εμπνέει ελπίδα και αλλάζει ζωές. Αυτό μας δίνει τη δύναμη να εργαζόμαστε εντατικά για να βοηθήσουμε όλο και περισσότερο τους ανθρώπους να ζήσουν τη ζωή που ονειρεύονται, και να αποτελούμε σημείο αναφοράς για τους ασθενείς, την κοινωνία, τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τις τοπικές κοινότητες και την ιατρική επιστήμη.

Ποια η δέσμευσή σας απέναντι στους ασθενείς;

Η αποστολή και η δέσμευσή μας είναι να υπηρετούμε τον άνθρωπο και να καινοτομούμε με στόχο την επίτευξη μιας υγιέστερης και καλύτερης ζωής. Ο άνθρωπος είναι η αφετηρία και ο αποδέκτης όλων των δράσεων μας. Στην AbbVie όλοι μας οι συνεργάτες διακρίνονται για το ανήσυχό τους πνεύμα, το ισχυρό κίνητρο αλλά και τη μεθοδικότητα που απαιτείται για να υλοποιήσουμε τη δέσμευσή μας. Επειδή θέλουμε να κάνουμε ουσιαστική διαφορά είμαστε διατεθειμένοι να ‘σπάσουμε’ τα στερεότυπα στον τρόπο που σκεφτόμαστε, για να βρούμε πρωτοποριακές λύσεις για τους ασθενείς μας. Δεν θεωρούμε καμία απάντηση δεδομένη. Αμφισβητούμε και δοκιμάζουμε όλες τις απαντήσεις και όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε κατακτήσει το «κλειδί» που ξεκλειδώνει νέες δυνατότητες και νέους ορίζοντες που οδηγούν τους ασθενείς να ζήσουν τη ζωή που αξίζουν.

Εθελοντισμός και κοινωνική δράση ποια θέση κατέχουν στη συνείδηση της εταιρείας και των ανθρώπων της;

Η κοινωνική μας υπευθυνότητα αντανακλάται σε αυτό που είμαστε και σ’ αυτό που πράττουμε καθημερινά. Είναι μια ενσυνείδητη στάση ζωής να είμαστε χρήσιμοι και ενεργοί πολίτες. Θέλουμε να είμαστε ουσιαστικοί και να προσφέρουμε το καλύτερο που μπορούμε στους ασθενείς που μας έχουν πραγματικά ανάγκη αλλά και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες οι οποίες δεν απολαμβάνουν ίσης πρόσβασης στην εκπαίδευση, τη στέγαση, τη σίτιση.

Ενθαρρύνουμε μια κουλτούρα που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα και ενσωματώνει όλους τους ανθρώπους σ’ ένα καινοτόμο, προοδευτικό περιβάλλον. Αυτά είναι τα ‘όπλα’ μας για να μεταμορφώσουμε προς το καλύτερο τις ζωές των ασθενών και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Για να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε εκεί που μας χρειάζονται επαναπροσδιορίζουμε και βελτιώνουμε συνεχώς υπάρχουσες στρατηγικές υιοθετώντας και νέες πρακτικές οι οποίες έχουν ακόμα μεγαλύτερη επίδραση στους ασθενείς, τις οικογένειές τους και τους συνεργάτες μας.

Αυτή η καρδιά της φιλοσοφίας μας ενσαρκώνεται κάθε χρόνο σε μια εβδομάδα γεμάτη από αμέτρητες δυνατότητες, το πρόγραμμα “Week of Possibilities”, στην οποία συμμετέχουν οι εργαζόμενοί μας σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε. Με απόλυτο αίσθημα ευθύνης προσπαθούμε να βρισκόμαστε εκεί που μας χρειάζονται και με άξονα την εταιρική φιλοσοφία και στρατηγική μας κατεύθυνση αλλά και τις τοπικές ανάγκες συμμετέχουμε με ενθουσιασμό σε ποικίλες δράσεις εθελοντισμού.

Πέρα όμως από τα φαρμακοϊατρικά, κατέχετε μια πρωτιά εδώ και χρόνια που σας κάνει να ξεχωρίζετε. Η AbbVie αποτελεί για την Ελλάδα “Best Place to Work”. Όσοι δεν έχουν δει τα γραφεία σας, πραγματικά δεν μπορούν να καταλάβουν για τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν. Πόσο το επιδιώξατε και για ποιο λόγο;

Όλα για εμάς ξεκινούν από τον σεβασμό που τρέφουμε για κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, για τις ιδιαιτερότητές του και τη διαφορετικότητά του. H ποιότητα των ανθρώπων μας η οποία μεταφράζεται σε διαρκή προσπάθεια, δημιουργικότητα, ταλέντο και αλληλοσεβασμό είναι αυτή που μας χαρίζει μια θέση ανάμεσα στους καλύτερους. Σ’ αυτούς ανήκει η φετινή δεύτερη θέση αλλά και όλες οι θέσεις στην πρώτη τριάδα, από το 2015 έως σήμερα. Μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους ότι στην Ελλάδα είμαστε η μόνη εταιρεία που για πέντε συνεχή χρόνια βρισκόμαστε στην πρώτη τριάδα σε όλες τις κατηγορίες των ελληνικών επιχειρήσεων, 1η το 2015, 2η το 2016, 1η το 2017, 3η το 2018, 2η το 2019.

Στους συνεργάτες μας λοιπόν ανταποδίδουμε το καλύτερο που μπορούμε. Έναν εργασιακό χώρο υψηλών προτύπων και αισθητικής, έναν χώρο open space που σηματοδοτεί τη διαφάνεια της εταιρείας και την ειλικρίνεια των σχέσεων μεταξύ των εργαζομένων. Δεν σταματάμε όμως στους χώρους της εταιρείας. Προωθούμε την προσωπική και επαγγελματική ισορροπία ενδυναμώνοντας τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και την αποτελεσματικότητα.

Προωθούμε ευέλικτες συνθήκες εργασίας όπου οι εργαζόμενοι εργάζονται και από το σπίτι τους όποτε αυτοί κρίνουν αναγκαίο. Καλλιεργούμε ένθερμα τη φιλοσοφία της ευζωίας και της ευεξίας στην καθημερινότητά μας προσφέροντας ένα υγιεινό πρωινό αλλά και chair μασάζ με σκοπό την ανακούφιση και χαλάρωση από μυοσκελετικά προβλήματα που σχεδόν όλοι αντιμετωπίζουμε λόγω της καθιστικής ζωής. Πάνω απ’ όλα όμως επενδύουμε στην επαγγελματική και οικονομική εξέλιξη των συνεργατών μας βάσει των ταλέντων και των επιθυμιών τους. Στόχος μας είναι η συνεργασία κάθε ανθρώπου με την AbbVie να αποτελεί μια επαγγελματική και προσωπική ευκαιρία που συμβάλλει θετικά σε όλες τις πτυχές της ζωής του.

Σχετικά Άρθρα
Τα εμβόλια mRNA δεν επηρεάζουν το σπέρμα
Τα εμβόλια mRNA δεν επηρεάζουν το σπέρμα
Ημικρανίες: 10λογος αυτοβοηθείας για εσένα που υποφέρεις
Ημικρανίες: 10λογος αυτοβοηθείας για εσένα που υποφέρεις
Πού θα κάνετε σήμερα, 26/7, δωρεάν test για Covid-19
Πού θα κάνετε σήμερα, 26/7, δωρεάν test για Covid-19
%ce%b5%ce%bf%ce%b4%cf%85-%cf%80%ce%bf%cf%8d-%ce%b8%ce%b1-%ce%b3%ce%af%ce%bd%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1-%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%ce%b4%cf%890
ΕΟΔΥ: Πού θα γίνονται σήμερα Κυριακή δωρεάν έλεγχοι για covid-19
Τα εμβόλια κατά της COVID-19 δεν μπορούν να αλλάξουν τα γονίδιά μας - Μένουν στο σώμα μας μερικές μέρες
Τα εμβόλια κατά της COVID-19 δεν μπορούν να αλλάξουν τα γονίδιά μας – Μένουν στο σώμα μας μερικές μέρες
ΕΟΔΥ: Σε ποια σημεία θα γίνονται σήμερα Σάββατο δωρεάν έλεγχοι για κορωνοϊό
ΕΟΔΥ: Σε ποια σημεία θα γίνονται σήμερα Σάββατο δωρεάν έλεγχοι για κορωνοϊό

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του