7 τρόποι για να αυξήσετε τις πιθανότητες εγκυμοσύνης μετά τα 35

Η Χαρούλα Μπιλάλη, BSc MMedSc, Μοριακή Βιολόγος με εξειδίκευση στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή, Επιστημονική Διευθύντρια των Fertilovit® Nutraceuticals μας ενημερώνει για τα απαραίτητα βήματα που μπορεί να κάνει μια γυναίκα για να δώσει στον εαυτό της την καλύτερη δυνατή πιθανότητα να μείνει έγκυος μετά τα 35 έτη της ζωής της.

7 τρόποι για να αυξήσετε τις πιθανότητες εγκυμοσύνης

  • Ξεκινήστε την προετοιμασία του σώματός σας όσο πιο άμεσα γίνεται. To θυλακιακό μικροπεριβάλλον των ωαρίων σας θέλει χρόνο για να βελτιωθεί. Κάθε θετική αλλαγή στις συνήθειες σας επιφέρει πολλαπλά οφέλη στη γονιμότητα.
  • Το κάπνισμα, το αλκοόλ και η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην αναπαραγωγική ικανότητα. Ζητήστε βοήθεια αν βλέπετε πως, παρά τις επαναλαμβανόμενες προσπάθειες σας για τη διακοπή τους, δεν καταφέρνετε να μείνετε μακριά από τις βλαβερές αυτές συνήθειες.
  • Δώστε προσοχή στο βάρος σας. Εάν έχετε πολύ μεγαλύτερο ή μικρότερο από το φυσιολογικό Δείκτη Μάζας Σώματος, μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά η γονιμότητα σας λόγω διαταραχών στη λειτουργία των ορμονών.
  • Είστε πραγματικά αυτό που τρώτε. Αυτό είναι κανόνας σε οποιαδήποτε ηλικία και αν βρισκόμαστε. Είναι λοιπόν σημαντικό να εφοδιάζετε με την καλύτερη τροφή το σώμα σας. Σύμφωνα δε με μία πολύ πρόσφατη επιστημονική μελέτη, όσα περισσότερα φρούτα καταναλώνετε σε καθημερινή βάση, τόσο γρηγορότερα μπορεί να καταφέρετε να μείνετε έγκυος. Σε κάθε περίπτωση μη ξεχνάτε τις προγεννητικές βιταμίνες σας. Προηγμένα ορθομοριακά συμπληρώματα διατροφής όπως το Fertilovit®F 35 PLUS, έχουν διαμορφωθεί επιστημονικά για να υποστηρίξουν τις ιδιαίτερες ανάγκες του αναπαραγωγικού συστήματος των γυναικών άνω των 35 ετών.
  • Μειώστε το στρες και απολαύστε αρκετό ύπνο. Βοηθά το σώμα σας όχι μόνο να ρυθμίζει σωστά τις ορμόνες αλλά και να βελτιώνει την ερωτική διάθεση. Χωρίς ορμονική ισορροπία και επαρκή συχνότητα επαφών, η σύλληψη μπορεί να καθυστερήσει.
  • Αντιμετωπίστε εγκαίρως τυχόν προβλήματα υγείας. Μία αυτοάνοση θυρεοειδίτιδα, ο διαβήτης, η υπέρταση καθώς και άλλα προβλήματα υγείας μπορεί να είναι αυτά που επιβαρύνουν τη γονιμότητα σας και όχι απαραίτητα η ηλικία σας. Ιδιαίτερα μάλιστα αν λαμβάνετε ή θα έπρεπε να λαμβάνετε κάποια σχετική φαρμακευτική αγωγή.
  • Αναγνωρίστε τα σημάδια που σας στέλνει το σώμα σας. Ένα από τα πιο σημαντικά αλλά δυστυχώς υποτιμημένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε, είναι να μάθετε πώς αλλάζει το σώμα σας κατά τη διάρκεια του κύκλου σας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τις πιο γόνιμες ημέρες σας, και να καταλάβετε αν πράγματι κάνετε ωορρηξία τακτικά. Αν δεν είστε σίγουρες, ζητήστε τη βοήθεια του γιατρού σας.

Σχετικά Άρθρα
%ce%b5%ce%bc%ce%bc%ce%b7%ce%bd%cf%8c%cf%80%ce%b1%cf%85%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%cf%8d%cf%83%cf%89%ce%bd%ce%b1%cf%82-%cf%80%cf%8e%cf%82-%ce%b8%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%bc0
Εμμηνόπαυση και καύσωνας: Πώς θα αντιμετωπίσετε τα «δύσκολα» συμπτώματα το καλοκαίρι
5%ce%bf-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ae%ce%bd%ce%b9%ce%bf-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad%ce%b4%cf%81%ce%b9%ce%bf-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%bc%ce%b1%cf%840
5ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Επαγγελματικής Ένωσης Παθολόγων Ελλάδος: Τεχνητή νοημοσύνη, φάρμακα, παχυσαρκία
Αυξήστε την αυτοπεποίθηση σας θεραπεύοντας τους κιρσούς σας
Αυξήστε την αυτοπεποίθηση σας θεραπεύοντας τους κιρσούς σας
%cf%84%ce%b9-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%cf%83%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%81%cf%8c%ce%b4%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%b2%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%b50
Τι είναι το Σκληρόδερμα που προσβάλλει συνήθως γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας;
%ce%bf%ce%b9-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%80%cf%84%cf%8e%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%bd0
Οι οικονομικές επιπτώσεις του καρκίνου του πνεύμονα στην Ελλάδα
Φάρμακα για την παχυσαρκία: Τι πρέπει να γνωρίζουμε
Φάρμακα για την παχυσαρκία: Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του