5 πράγματα που θα συμβούν εάν ξυπνάτε μία ώρα νωρίτερα

5-πράγματα-που-θα-συμβούν-εάν-ξυπνάτε-μί

Μην πατάτε πια το κουμπί της αναβολής στο ξυπνητήρι σας! Εάν προσθέσετε μία ώρα επιπλέον στην ημέρα σας ξυπνώντας νωρίτερα, θα μπορέσετε να αποκομίσετε τεράστια οφέλη για τη διατροφή, την ψυχολογία και την εργασία σας.

Θα έχετε περισσότερο χρόνο για άσκηση

5-%cf%80%cf%81%ce%ac%ce%b3%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b8%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%be%cf%85%cf%80%ce%bd%ce%ac%cf%84%ce%b5-%ce%bc%ce%af0

Πηγαίνοντας στο γυμναστήριο νωρίς το πρωί, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αδράξετε την ημέρα! Αυτή η συνήθεια μπορεί να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη διάθεση και την παραγωγικότητά σας. Μία καλή λύση θα ήταν να δοκιμάσετε τη γιόγκα. Θα σας δώσει ενέργεια και γενικά θα σας κάνει να νιώθετε πιο χαλαροί και με λιγότερο άγχος. Επιπλέον, η προπόνηση νωρίς το πρωί θα σας βοηθήσει να έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο τα απογεύματα για τυχόν απρόοπτα γεγονότα που μπορεί να εμφανιστούν.

Θα τρώτε πιο υγιεινά

Όταν ξυπνάτε αργά, μπορεί να είναι δελεαστικό να φάτε ένα έτοιμο σάντουιτς ή να ενδώσετε στον πειρασμό ενός ντόνατ πηγαίνοντας προς το γραφείο. Όλες αυτές οι επιπλέον θερμίδες το πρωί δεν είναι ό,τι καλύτερο. Σε μελέτη του Πανεπιστημίου Northwestern, οι άνθρωποι που ξυπνούσαν αργά κατανάλωναν 248 περισσότερες θερμίδες ημερησίως, δύο φορές περισσότερο fast food και τα μισά φρούτα και λαχανικά από τους πιο πρωινούς τύπους. Αντ’ αυτού, ξυπνήστε μία ώρα νωρίτερα για να ετοιμάσετε ένα υγιεινό πρωινό υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, το οποίο θα σας βοηθήσει να περιορίσετε τους πειρασμούς καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Θα βελτιωθεί η διάθεσή σας

5-%cf%80%cf%81%ce%ac%ce%b3%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b8%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%be%cf%85%cf%80%ce%bd%ce%ac%cf%84%ce%b5-%ce%bc%ce%af2

Το ξύπνημα νωρίς το πρωί μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε μία πιο ηλιόλουστη διάθεση! Μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι ξυπνουν μία ωρα νωρίτερα από το προκαθορισμένο, είναι πιο ευτυχισμένοι και πιο αισιόδοξοι από τους ανθρώπους που ξυπνούν πιο αργά. Έχουν επίσης αναφέρει ότι αισθάνονται πιο υγιείς, πιθανότατα επειδή το βιολογικό τους ρολόι είναι ρυθμισμένο με την ανατολή και τη δύση του ήλιου.

Θα έχετε λιγότερο άγχος

Μια καθυστερημένη εκκίνηση το πρωί θα μπορούσε να προκαλέσει καταστροφή για το υπόλοιπο της ημέρας, αφήνοντάς σας με ένα εκατομμύριο σκέψεις μέσα στο κεφάλι σας! Αντ’ αυτού, επωφεληθείτε αυτής της μίας ώρας το πρωί για να καταγράψετε τις σκέψεις και τις εκκρεμότητές σας. Κάτι τέτοιο μπορεί να ηρεμήσει το μυαλό και να σας προετοιμάσει για την επόμενη μέρα. Ο διαλογισμός μπορεί επίσης να σας δώσει μια πνευματική ώθηση για το υπόλοιπο της ημέρας.

Θα αποφύγετε την κίνηση

5-%cf%80%cf%81%ce%ac%ce%b3%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b8%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%be%cf%85%cf%80%ce%bd%ce%ac%cf%84%ce%b5-%ce%bc%ce%af4

Το να παγιδευτείτε στην κίνηση μπορεί να καταστρέψει ολόκληρη την ημέρα σας πριν καν φτάσετε στο γραφείο! Αντ’ αυτού, ξεκινήστε από το σπίτι μία ώρα νωρίτερα για να αποφύγετε την κυκλοφοριακή συμφόρηση και να αναζητήσετε πιο εύκολα σημείο στάθμευσης στο χώρο εργασίας σας. Και αν έχετε λίγο περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σας, μπορείτε ακόμη και να απολαύσετε καθ’ οδόν το καφεδάκι σας!

Σχετικά Άρθρα
Η καλή ψυχική υγεία στο επίκεντρο της εταιρικής κουλτούρας της MSD
Η καλή ψυχική υγεία στο επίκεντρο της εταιρικής κουλτούρας της MSD
Μαγιορκίνης: Η νόσος Χ είναι σαν τον σεισμό
Μαγιορκίνης: Η νόσος Χ είναι σαν τον σεισμό
Νέο φάρμακο για τη θεραπεία της σχιζοφρένειας και της διπολικής διαταραχής
Νέο φάρμακο για τη θεραπεία της σχιζοφρένειας και της διπολικής διαταραχής
Διακοπή καπνίσματος: Ποια τα οφέλη στην υγεία μας - Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας μετά από 2 ώρες!
Διακοπή καπνίσματος: Ποια τα οφέλη στην υγεία μας – Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας μετά από 2 ώρες!
Ταλαιπωρείσαι από υπερβολικό ιδρώτα; Δες την πιο αποτελεσματική λύση
Ταλαιπωρείσαι από υπερβολικό ιδρώτα; Δες την πιο αποτελεσματική λύση
Σύλληψη με μία σάλπιγγα: Γίνεται;
Σύλληψη με μία σάλπιγγα: Γίνεται;

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του