5 λόγοι για τους οποίους δεν θα ξεχάσεις να πάρεις εχινάκεια φέτος το χειμώνα

5-λόγοι-για-τους-οποίους-δεν-θα-ξεχάσεις

Η εχινάκεια είναι ένα πανίσχυρο και ωφέλιμο βότανο, το οποίο χρησιμοποιείται από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο προκειμένου να διατηρήσουν την καλή υγεία τους. Κάθε μέρος του φυτού αυτού, από τις ρίζες μέχρι τα πέταλα του λουλουδιού του, είναι πλούσιο σε ζωτικά θρεπτικά συστατικά, μάς λέει η Ζαφειρένια Παπαζαφειρίου, Φαρμακοποιός MSc στη Φυτοθεραπεία.

Πίσω στο χρόνο

Η εχινάκεια είναι ανθοφόρο φυτό από τη Βόρεια Αμερική, το οποίο χρησιμοποιείται από τους γηγενείς εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Αρχικά αναγνωρισμένο από τους ινδιάνους ως φάρμακο για τα τσιμπήματα των φιδιών, τους κολικούς και άλλες μολύνσεις, συνέχισε να υπάρχει ως βασικό στοιχείο ευεξίας μέχρι την εμφάνιση των αντιβιοτικών. Σήμερα, η εχινάκεια παραμένει ακόμα ένα από τα πιο αγαπημένα και ευρέως χρησιμοποιούμενα βότανα. Θα το βριες σχεδόν πάντα στα φυσικά γιατρικά για το κρυολόγημα, τα σιρόπια για τον βήχα, τις καραμέλες για το λαιμό και τα φυσικά συμπληρώματα διατροφής περιέχουν όλα την εχινάκεια σαν βασικό συστατικό τους.

Τα θρεπτικά συστατικά της

Όπως και άλλα βότανα, τα οφέλη της για την υγεία προέρχονται από μία ποικιλία θρεπτικών ουσιών που περιέχει, τα οποία περιλαμβάνουν πολυσακχαρίτες, αλκυλαμίδια, φλαβονοειδή, πολυφαινόλες, βιταμίνη C, σελήνιο και ψευδάργυρο.

Θες να ξέρεις πότε τι χρειάζεσαι;

  1. Εάν χρειάζεσαι μια καθημερινή και απολύτως ασφαλή ενίσχυση του ανοσοποιητικού σου ρυθμίζοντας το φυσικά.
  2. Εάν κουράστηκες να είσαι κρυωμένη πέρυσι καθ’ όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, με μόνιμο συνάχι και βήχα και θέλεις να πετύχεις μακροχρόνια πρόληψη.
  3. Εάν περνάς μια περίοδο αυξημένου στρες, νιώθεις κάπως κουρασμένη και πεσμένη αλλά δεν πρέπει με τίποτα να πέσεις στο κρεβάτι.
  4. Εάν θέλεις να αντιμετωπίσεις τα πρώτα συμπτώματα του κρυολογήματος όπως ρίγη, καταρροή και πονόλαιμο, με 100% φυτικό και αποτελεσματικό τρόπο.
  5. Εάν προτιμάς μια απολύτως φυσική προσέγγιση και αποφεύγεις τη χρήση φαρμάκων.

Αν ισχύει ένα από τα παραπάνω ή και περισσότερα, τότε το καλύτερο βότανο για σένα είναι η Echinacea purpurea. Προτίμησε σκευάσματα από φρέσκα βότανα και όχι αποξηραμένα αφού αποδεδειγμένα η αποτελεσματικότητά των σκευασμάτων από φρέσκα είναι τουλάχιστον διπλάσια σε σχέση με αυτή των σκευασμάτων με αποξηραμένα.

Επίσης προτίμησε βάμμα από φρέσκια Echinacea purpurea καθώς είναι το μόνο είδος του φυτού που δεν προκαλεί ανοσοδιέγερση αλλά ανοσορρύθμιση, γεγονός που καθιστά ασφαλή τη μακροχρόνια λήψη της.

Τέλος είναι σημαντικό να επιλέξεις βάμμα από ολόκληρο το φυτό της εχινάκειας πετυχαίνοντας με αυτόν τον τρόπο την ολιστική προσέγγιση αξιοποιώντας τις θεραπευτικές ιδιότητες και του υπέργειου τμήματος αλλά και της ρίζας του φυτού. Άλλωστε αρχή της ολιστικής ιατρικής είναι να εξαλειφθούν οι αιτίες της ασθένειας και όχι απλώς να καταπολεμηθούν τα συμπτώματά της. (Echinaforce®)

Σχετικά Άρθρα
Φυματίωση και γρίπη θα αποτελέσουν διπλή απειλή φέτος το χειμώνα
Φυματίωση και γρίπη θα αποτελέσουν διπλή απειλή φέτος το χειμώνα
Διημερίδα ΕΛΛ.Α.ΝΑ - «Το ταξίδι του Ασθενή»: Το σχέδιο δράσης για τη φροντίδα των ασθενών με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Διημερίδα ΕΛΛ.Α.ΝΑ – «Το ταξίδι του Ασθενή»: Το σχέδιο δράσης για τη φροντίδα των ασθενών με Πολλαπλή Σκλήρυνση
8 τρόποι να αντιμετωπίσετε τον ερεθισμένο και ξηρό λαιμό
8 τρόποι να αντιμετωπίσετε τον ερεθισμένο και ξηρό λαιμό
Η Sanofi Ελλάδας παρουσιάζει την εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το Πολλαπλό Μυέλωμα «Μαζί στη ζωή»
Η Sanofi Ελλάδας παρουσιάζει την εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το Πολλαπλό Μυέλωμα «Μαζί στη ζωή»
Ιδιοπαθής Πνευμονική Ίνωση: Ποια είναι τα ανησυχητικά συμπτώματα
Ιδιοπαθής Πνευμονική Ίνωση: Ποια είναι τα ανησυχητικά συμπτώματα
Επέκταση του προσωπικού γιατρού και σε άλλες εξετάσεις - Με ένα sms πρόσκληση για καρδιαγγειακό έλεγχο
Επέκταση του προσωπικού γιατρού και σε άλλες εξετάσεις – Με ένα sms πρόσκληση για καρδιαγγειακό έλεγχο

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του