«45’ με τον Γιατρό»: Δωρεάν webinar με τον Δρ. Ηλία Τσούγκο για τη διακοπή του καπνίσματος

Απόψε το βράδυ (25/5) στις 21.00, στο δωρεάν διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο (webinar), «45’ με τον Γιατρό» το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για όλα όσα αφορούν το κάπνισμα, μία από τις μεγαλύτερες μάστιγες της σύγχρονης εποχής.

Το κάπνισμα συνδέεται με την ευχαρίστηση, αλλά ταυτόχρονα και με αρκετά επιβλαβείς για την υγεία και συνήθως θανατηφόρες παθήσεις του καρδιαγγειακού και αναπνευστικού συστήματος, που οφείλονται στην αλόγιστη κατανάλωση του τσιγάρου.

Το Βρετανικό Ίδρυμα Καρδιολογίας διαπίστωσε ότι 19% των θανάτων εξαιτίας καρδιοπαθειών σχετίζεται με το κάπνισμα. Η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους βοήθησε πολλούς ανθρώπους να σταματήσουν.

Οι βλαβερές επιπτώσεις του καπνίσματος

Το κάπνισμα “αφαιρεί” το οξυγόνο από το αίμα, “διεγείρει” την καρδιά και κάνει ορισμένα συστατικά του αίματος πιο εύκολο να δημιουργήσουν θρόμβους. Αυτό οδηγεί σε υψηλή αρτηριακή πίεση και καρδιοπάθειες, πνευμονοπάθειες, εγκεφαλικό επεισόδιο ή / και πρόωρο θάνατο.

Ο καπνός του τσιγάρου παράγει μονοξείδιο του άνθρακα, ένα δηλητηριώδες αέριο που μειώνει την ικανότητα του αίματος να μεταφέρει οξυγόνο στο σώμα, επιβαρύνοντας την καρδιά και καθιστώντας δυσκολότερη την αναπνοή.

Το παθητικό κάπνισμα – η εισπνοή καπνού από άλλους που καπνίζουν – επίσης επηρεάζει τόσο τους ενήλικες όσο και τα παιδιά, αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιακής και πνευμονικής νόσου, εγκεφαλικού επεισοδίου ή / και πρόωρου θανάτου.

Οι χημικές ουσίες του καπνού μεταφέρονται από τους πνεύμονες σε ζωτικά όργανα, όπως τα μάτια, το στόμα, τη μύτη, το λαιμό, το δέρμα, τον στόμαχο, τον εγκέφαλο, τα δόντια και το νευρικό σύστημα. Ως συνέπεια αυξάνεται ο κίνδυνος για καρδιακή προσβολή, καρκίνο, εγκεφαλικό επεισόδιο, οδοντιατρικά προβλήματα και πεπτικά έλκη.”

Τι γίνεται όταν συνυπάρχουν κάπνισμα και παχυσαρκία;

Ο συνολικός αριθμός των καπνιστών έχει αυξηθεί παγκοσμίως, λόγω της αύξησης των πληθυσμών. Όμως οι κυβερνήσεις καταβάλουν προσπάθειες να μειωθεί ο αριθμός των καπνιστών με ενημερωτικές καμπάνιες και συνεργασίες με πανεπιστημιακά ιδρύματα. Στην Ελλάδα, η Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ θα βοηθήσει να διεξαχθούν έρευνες και να προωθηθεί η αντικαπνιστική εκστρατεία για την ενημέρωση του κοινού με διάφορες δράσεις. Σημαντική είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών, ώστε να γνωρίσουν από τη νεαρή τους ηλικία τις επιπτώσεις από την ανθυγιεινή αυτή συνήθεια, που είναι και οικονομικά επιζήμια, αφού σήμερα κοστίζει 9.500 ευρώ ετησίως.

Το κάπνισμα ήταν από τις μεγαλύτερες μάστιγες του 20ου αιώνα και τώρα στον 21ο αιώνα το συναγωνίζεται η παχυσαρκία. Τι γίνεται όμως στον οργανισμό μας όταν συνυπάρχουν;

Αυτά και άλλα πολλά ζητήματα που σχετίζονται με το κάπνισμα και ενδιαφέρουν το ευρύ κοινό, όχι μόνο τους πάσχοντες, θα συζητηθούν στο διαδικτυακό σεμινάριο «45’ με τον γιατρό», την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου & ώρα 21.00.

Το 2ο Live Webinar με δωρεάν συμμετοχή για τις συνήθεις καρδιολογικές παθήσεις θα δώσει

απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με τη Διακοπή Καπνίσματος.

– Πώς το κάπνισμα επιδρά στον οργανισμό μας;

– Επηρεάζει το παθητικό κάπνισμα την καρδιά;

-Ποιες είναι οι επιπτώσεις του καπνίσματος στην εγκυμοσύνη;

– Παίζει ρόλο ο αριθμός των τσιγάρων ημερησίως;

– Τι ισχύει με το άτμισμα;

– Ποιες είναι οι μέθοδοι διακοπής καπνίσματος;

– Ποια είναι τα οφέλη από την διακοπή του καπνίσματος;

Στόχος των δωρεάν Webinars, που διοργανώνει το ΕΛ.Ι.ΚΑΡΔ.ΜΕΤ. την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα, είναι η εξοικείωση των ασθενών, των φροντιστών τους, αλλά και του ευρύτερου κοινού με σημαντικά θέματα καρδιολογίας, ώστε να ενισχύσουμε την πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων.

Κύριος ομιλητής είναι ο Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας EUC & Διευθυντής της ΣΤ’ Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, Δρ. Ηλίας Τσούγκος. Συντονίζει η Δημοσιογράφος & Επικοινωνιολόγος, Ιφιγένεια Τσαντίλη M.Sc.

45-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%81%cf%8c-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-webinar-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b4%cf%81-%ce%b7%ce%bb0

Συνδεθείτε ζωντανά μέσω zoom ή Facebook για να μάθετε περισσότερα για τα θέματα που μας απασχολούν και να έχετε αλληλεπίδραση στο chat με τον γιατρό, θέτοντας τα ερωτήματά σας.

Για την εγγραφή σας στο zoom πατήστε εδώ

Ενημερωνόμαστε και φροντίζουμε την υγεία μας, 45’ με τον Γιατρό!

Διαβάστε επίσης

Στην Ελλάδα ένα από τα υψηλότερα ποσοστά θνητότητας και υπολειμματικής αναπηρίας μετά από εγκεφαλικό – Το Σχέδιο Δράσης

«Μy-Ygeia» του Hellenic Healthcare Group: Διπλή διάκριση για μία από τις πιο επαναστατικές υπηρεσίες στο χώρο της Υγείας

Σχετικά Άρθρα
«45 λεπτά με τον Γιατρό»: Δωρεάν webinar για εναλλακτικές θεραπείες και καρδιαγγειακές παθήσεις
«45 λεπτά με τον Γιατρό»: Δωρεάν webinar για εναλλακτικές θεραπείες και καρδιαγγειακές παθήσεις
Ας ξεκολλήσουμε από τα 90's: Η καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον HIV
Ας ξεκολλήσουμε από τα 90’s: Η καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον HIV
Τα βραβεία Humanizing Health της Teva επέστρεψαν για τρίτη χρονιά
Τα βραβεία Humanizing Health της Teva επέστρεψαν για τρίτη χρονιά
Φλέματα: Μήπως δεν είναι αθώα;
Φλέματα: Μήπως δεν είναι αθώα;
Άυλη Συνταγογράφηση και αντιβιοτικά - Βήμα βήμα η διαδικασία
Άυλη Συνταγογράφηση και αντιβιοτικά – Βήμα βήμα η διαδικασία
%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%ac%cf%84%ce%b7-%ce%b7-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%bb%ce%b7%cf%88%ce%b7-%ce%b7-%ce%ad%ce%b3%ce%ba%ce%b10
Καρκίνος του προστάτη: Η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση και η ψυχολογική διαχείριση

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του