300.000 τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στη χώρα – Αττική και νησιά στο επίκεντρο

300-000-τα-ενεργά-κρούσματα-κορονοϊού-στη-χώ

Στα ύψη αυτήν τη στιγμή τα κρούσματα στη χώρα και δη στην Αττική και τα νησιά. Συνολικά, οι νοσηλευόμενοι ανέρχονται σε 2.181, με την πλειονότητα να βρίσκονται σε απλές κλίνες. Σχεδόν 1.710 ασθενείς νοσηλεύονται στις κλίνες που έχουν δεσμευθεί για τις ανάγκες της επιδημίας.

Σταθερά τον τελευταίο μήνα οι περισσότερες εισαγωγές καταγράφονται στα νοσοκομεία της Αττικής.

Ενδεικτικά, χθες έγιναν 37 εισαγωγές στο Λαϊκό, 22 στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, 18 στο Σωτηρία, 15 στο Σισμανόγλειο, 12 στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ. Επίσης, έγιναν 9 εισαγωγές παιδιών στα Παιδιατρικά νοσοκομεία.

Άλλες 30 εισαγωγές έγιναν στα νοσοκομεία της Κρήτης, ενώ κινητικότητα καταγράφηκε στα νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης, Λάρισας, Καλαμάτας, Ιωαννίνων.

Τους 472 έχουν φτάσει οι ασθενείς με σοβαρή λοίμωξη covid που χρειάζονται νοσηλεία σε ειδικές Μονάδες (ΜΕΘ, ΜΑΦ, ΜΕΛ). Σύμφωνα με την προχθεσινή, εβδομαδιαία πλέον, έκθεση του ΕΟΔΥ, οι διασωληνωμένοι ήταν 109.

Ισχυρή σύσταση

Τις τελευταίες μέρες, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC) διατυπώνουν ισχυρή σύσταση για τη χορήγηση δεύτερης ενισχυτικής δόσης για τα άτομα ηλικίας άνω των 60 χρόνων και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού -σύσταση που στη χώρα μας βρίσκει χαμηλή απήχηση.

Πάντως, τόσο ο ΕΟΔΥ όσο και οι επιστήμονες, σε αυτήν τη φάση της πανδημίας προσπαθούν να αποδεσμεύσουν κρούσματα και νοσηλείες.

Παρότι τα ενεργά κρούσματα στην κοινότητα, δηλαδή τα άτομα με ενεργή λοίμωξη Covid, αγγίζουν αυτήν την περίοδο τις 300.000, οι σοβαρές λοιμώξεις που χρειάζονται νοσηλεία κυμαίνονται σε μερικές εκατοντάδες ημερησίως.

Εξίσου θετικό θεωρείται από τους αρμόδιους ότι, αν και καταγράφονται καθημερινά περισσότερες από 350 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, ο αριθμός των εξιτηρίων δεν καταγράφει μεγάλη απόκλιση.

Συμφωνα μάλιστα, με τον υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη, το επιχειρησιακό μοντέλο για τη νοσηλεία των covid περιστατικών ενδέχεται να αλλάξει από το ερχόμενο φθινόπωρο, με τον σχεδιασμό να εντάσσει όλες τις δομές αδιακρίτως στο σύστημα περίθαλψης covid. «Τα μονοθεματικά νοσοκομεία covid του ΕΣΥ δεν θα ισχύσουν στην επόμενη φάση της επιδημίας και εξετάζεται η δυνατότητα της επιλογής του ιδιωτικού νοσοκομείου από τους ίδιους τους ασθενείς» ανέφερε χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Πλεύρης.

Διαβάστε επίσης

Οι Ρίζες από βαμβάκι της Κάλλιας Παπαδάκη για πρώτη φορά στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Έντονες αντιδράσεις από τον καλλιτεχνικό κόσμο και το Twitter για την αποφυλάκιση Λιγνάδη

Άνοιξε η πρώτη Μονάδα για ενήλικες με ανορεξία στο Σισμανόγλειο

Σχετικά Άρθρα
3-%cf%83%cf%85%ce%bc%cf%80%cf%84%cf%8e%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%af-%ce%b1%ce%b3%ce%bd%ce%bf%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%ac-%ce%bc%cf%800
3 συμπτώματα που πολλοί αγνοούν αλλά μπορεί να κρύβουν καρκίνο – Τι προειδοποιεί ογκολόγος
%cf%87%cf%81%cf%8c%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%cf%86%ce%bb%ce%b5%ce%b3%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%ae-%cf%80%cf%8c%cf%84%ce%b5-%cf%87%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%ac%ce%b6%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%b5%ce%be%ce%b50
Χρόνια φλεγμονή: Πότε χρειάζονται εξετάσεις και 7 τρόποι να τη μειώσετε φυσικά
%ce%b3%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%bf%ce%b9%cf%83%ce%bf%cf%86%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%bd%ce%b4%cf%81%cf%8c%ce%bc%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%b10
Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Οι καλοκαιρινές συνήθειες που κάνουν την καούρα πιο έντονη
%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%8d-%cf%84%ce%b1-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%b1-%cf%80%ce%bf0
Καρκίνος του μαστού: Τα νέα στοιχεία που αλλάζουν την ορμονική θεραπεία στις νεότερες γυναίκες
%ce%b5%ce%bc%ce%bc%ce%b7%ce%bd%cf%8c%cf%80%ce%b1%cf%85%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%af%cf%81%ce%b9-%cf%80%cf%8e%cf%82-%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b90
Εμμηνόπαυση και καλοκαίρι: Πώς να αντιμετωπίσετε εξάψεις, εφιδρώσεις και κόπωση όταν η θερμοκρασία «χτυπά κόκκινο»
%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%af%cf%81%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%cf%8d%ce%ba%ce%b7%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b4%cf%85%ce%bd%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%b90
Καλοκαίρι και μύκητες: Οι κίνδυνοι και πώς θα τους αντιμετωπίσουμε

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του