29χρονη πέθανε μετά από ανόρθωση γλουτών – Πόσο επικίνδυνη είναι η συγκεκριμένη επέμβαση

29χρονη-πέθανε-μετά-από-ανόρθωση-γλουτώ

Δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους μέσα σε δύο μήνες, ύστερα από επέμβαση ανόρθωσης γλουτών βραζιλιάνικου τύπου στην οποία υποβλήθηκαν. Η νεαρή Βρετανίδα της οποίας τα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά, έχασε τη ζωή της μετά από χειρουργείο στο εξωτερικό, όπου η επέμβαση κοστίζει φθηνότερα.

Τον περασμένο Αύγουστο, η 29χρονη Βρετανίδα Λιχ Κέιμπριτζ υπέστη τρεις καρδιακές προσβολές ύστερα από αντίστοιχη επέμβαση ανόρθωσης γλουτών σε ιδιωτική κλινική στην Τουρκία. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα δημοφιλή επέμβαση που προτιμούν πολλές διάσημες σταρ του Χόλιγουντ, μεταξύ των οποίων η Κιμ Καρντάσιαν, κατά την οποία αφαιρείται λίπος από άλλα μέρη του σώματος και προστίθεται στα οπίσθια.

29%cf%87%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%b7-%cf%80%ce%ad%ce%b8%ce%b1%ce%bd%ce%b5-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%ac-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%ce%b1%ce%bd%cf%8c%cf%81%ce%b8%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%bb%ce%bf%cf%85%cf%84%cf%8e0

Η Βρετανική Ένωση Πλαστικών Χειρουργών προειδοποιεί ότι η βραζιλιάνικη ανόρθωση γλουτών έχει το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας, επειδή υπάρχει κίνδυνος το λίπος που εγχέεται σε μεγάλες φλέβες στους γλουτούς να μεταφερθεί στην καρδιά ή στον εγκέφαλο, οδηγώντας ακόμη και στον θάνατο.

Το Infowoman.gr επικοινώνησε με τον Πλαστικό και Επανορθωτικό Χειρουργό Δρ Νεκτάριο Ντουντουλάκη, ο οποίος μας μίλησε για τη συγκεκριμένη πλαστική επέμβαση: «Δυστυχώς η κρίση έχει ως αποτέλεσμα πάρα πολλοί γιατροί και μη γιατροί να ασχολούνται με την πλαστική χειρουργική και να θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούν να πλουτίσουν. Το πρόβλημα είναι ότι με τις επεμβάσεις που κάνουν, επηρεάζουν την ειδικότητα και κανείς δεν κάνει κάτι γι’ αυτό, όλοι θεωρούν ότι πρόκειται για ένα θέμα-ταμπού.

29%cf%87%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%b7-%cf%80%ce%ad%ce%b8%ce%b1%ce%bd%ce%b5-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%ac-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%ce%b1%ce%bd%cf%8c%cf%81%ce%b8%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%bb%ce%bf%cf%85%cf%84%cf%8e2

Η πλαστική χειρουργική είναι μια ειδικότητα στην οποία εκπαιδεύεσαι να δουλεύεις σε όλο το σώμα. Δυστυχώς, όλοι οι γιατροί έχουν μπει σε αυτόν τον χώρο. Βλέπουμε, για παράδειγμα, ότι υπάρχουν οδοντίατροι που κάνουν χειρουργεία στο πρόσωπο, δερματολόγοι που κάνουν τους πλαστικούς χειρουργούς δέρματος, γυναικολόγοι που κάνουν μαστεκτομές ή γενικοί χειρουργοί που κάνουν κοιλιοπλαστική γιατί θεωρούν ότι είναι δικό τους κομμάτι.

Αυτό έχει ως συνέπεια ο κόσμος να εμπιστεύεται γιατρούς που δεν έχουν τη γνώση όχι μόνο να κάνουν σωστά μια επέμβαση, αλλά να διορθώσουν ή να προλάβουν μια επιπλοκή πριν αυτή να συμβεί.

Η βραζιλιάνικη ανόρθωση γλουτών είναι μια δύσκολη πρακτική που αν δεν γίνει σωστά προφανώς εγκυμονεί κινδύνους. Το ρίσκο που χρειάζεται να πάρει ο γιατρός είναι πολύ μεγαλύτερο από το όφελος, και το αισθητικό αποτέλεσμα αμφιλεγόμενο. Οι γυναίκες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές στην επιλογή του ειδικού που θα εμπιστευτούν. Συχνά επιλέγουν κλινικές στο εξωτερικό για να εξοικονομήσουν χρήματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το φθηνό είναι και καλό».

Σχετικά Άρθρα
Τα εμβόλια mRNA δεν επηρεάζουν το σπέρμα
Τα εμβόλια mRNA δεν επηρεάζουν το σπέρμα
Ημικρανίες: 10λογος αυτοβοηθείας για εσένα που υποφέρεις
Ημικρανίες: 10λογος αυτοβοηθείας για εσένα που υποφέρεις
Πού θα κάνετε σήμερα, 26/7, δωρεάν test για Covid-19
Πού θα κάνετε σήμερα, 26/7, δωρεάν test για Covid-19
%ce%b5%ce%bf%ce%b4%cf%85-%cf%80%ce%bf%cf%8d-%ce%b8%ce%b1-%ce%b3%ce%af%ce%bd%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1-%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%ce%b4%cf%890
ΕΟΔΥ: Πού θα γίνονται σήμερα Κυριακή δωρεάν έλεγχοι για covid-19
Τα εμβόλια κατά της COVID-19 δεν μπορούν να αλλάξουν τα γονίδιά μας - Μένουν στο σώμα μας μερικές μέρες
Τα εμβόλια κατά της COVID-19 δεν μπορούν να αλλάξουν τα γονίδιά μας – Μένουν στο σώμα μας μερικές μέρες
ΕΟΔΥ: Σε ποια σημεία θα γίνονται σήμερα Σάββατο δωρεάν έλεγχοι για κορωνοϊό
ΕΟΔΥ: Σε ποια σημεία θα γίνονται σήμερα Σάββατο δωρεάν έλεγχοι για κορωνοϊό

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του