10 + 1 μύθοι για τον γυναικείο οργασμό που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

Η γυναίκα τον αποζητά εναγωνίως και ο άνδρας προσπαθεί να τον προσφέρει με την ίδια αγωνία για να ευχαριστήσει τη σύντροφό του, αλλά και για να αποδείξει στον εαυτό του όσα χρειάζεται για τον ανδριμό του. Αλήθεια, πόσα έχουν ειπωθεί και πόσα έχουν γραφτεί γι’ αυτό το θέμα. Πόσα, όμως, ανταποκρίνονται σε αλήθειες και πόσα είναι αποκυήματα της φαντασίας ή μύθοι; Η κ. Μαρίνα Μόσχα, M.Α. Κλινικής Ψυχολογίας – Ψυχοθεραπεύτρια, από το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας Δρ Θάνος Ασκητής. μας δίνει όλες τις απαντήσεις που θέλουμε.

Η γυναίκα που δεν έχει κολπικό οργασμό έχει πρόβλημα!

ΜΥΘΟΣ! Ο οργασμός είναι ένας, είτε αυτός είναι κλειτοριδικός είτε κολπικός, είτε ακόμη και μεικτός, συμμετέχει δηλαδή και ο κόλπος και η κλειτορίδα. Μάλιστα, το μεγαλύτερο ποσοστό βιώνει τον κλειτοριδικό οργασμό, ενώ έχει υπολογιστεί ότι μόνο το 1/3 περίπου των γυναικών έχει κολπικό οργασμό.

Η γυναίκα χωρίς οργασμό, μένει ανικανοποίητη!

ΜΥΘΟΣ: Η γυναίκα δεν κορυφώνει κάθε φορά όπως ο άνδρας, που η εκσπερμάτισή του σηματοδοτεί την σεξουαλική απόλαυση και ικανοποίηση. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν της αρέσει και δεν απολαμβάνει το σεξ, απεναντίας μάλιστα, τα χάδια, οι αγκαλιές, τα φιλιά, ακόμη και διείσδυση της χαρίζουν σεξουαλική ηδονή και ας μην υπάρχει ο οργασμός.

Ο ταυτόχρονος οργασμός είναι ο καλύτερος!

ΜΥΘΟΣ: Αν συμβεί, είναι απλά θέμα τύχης!

Δεν υπάρχει ο πολλαπλός οργασμός!

ΜΥΘΟΣ: Και όμως υπάρχει! Απλά δεν τον βιώνουν όλες οι γυναίκες. Έρευνες υποστηρίζουν ότι περίπου το 15% των γυναικών με σεξουαλική ζωή, βιώνει πάνω από έναν οργασμό στην ίδια συνεύρεση.

Υπάρχει σημείο G;

Οι γνώμες διίστανται, καθώς υπήρχε διαμάχη για την ύπαρξή του. Πρόσφατη έρευνα όμως από το τμήμα Γενετικής Επιδημιολογίας του King’s College στο Λονδίνο, το διέψευσε καθώς αποφάνθηκε ότι το σημείο G δεν υπάρχει!

Η γυναίκα δεν ολοκληρώνει με το γρήγορο σεξ

ΜΥΘΟΣ! Μπορεί η γυναίκα να θέλει περισσότερο χρόνο για να διεγερθεί σεξουαλικά και να μπορέσει να κορυφώσει, παρ’ όλα αυτά όμως ας μην ξεχνάμε ότι το σεξουαλικό παιγνίδι δεν ξεκινάει στο… κρεβάτι! Αν η διέγερση (που είναι περισσότερο εγκεφαλική) είναι έντονη ή αν το παιγνίδι έχει ξεκινήσει πριν από ώρα, για παράδειγμα στο μπαρ ή στο εστιατόριο που τρώνε, τότε ο χρόνος μπορεί να περιοριστεί σε μερικά λεπτά! Ας προσπαθήσουν λοιπόν οι άνδρες να μην την διεγείρουν μόνο σωματικά αλλά και εγκεφαλικά…

Όλες οι γυναίκες έχουν οργασμό, διαφορετικά είναι άρρωστες

Και μύθος και αλήθεια. Οι περισσότερες γυναίκες κορυφώνουν με τον τρόπο τους, άλλες πιο συχνά και άλλες πιο αραιά. Υπάρχουν όμως γυναίκες που πάσχουν από διαταραχή του οργασμού όπου δεν μπορούν ούτε και αυνανιστικά μόνες τους να κορυφώσουν (πρωτοπαθής ανοργασμία) και γυναίκες που χάνουν για κάποια περίοδο την οργασμική τους ικανότητα (δευτεροπαθής ανοργασμία). Καλό είναι οι γυναίκες αυτές να αναζητήσουν θεραπεία έτσι ώστε να μπορούν να χαίρονται το δικαίωμα στη σεξουαλική τους ζωή!

Όσο η γυναίκα μεγαλώνει τόσο η οργασμική της ικανότητα μικραίνει

Το αντίθετο! Με την πάροδο της ηλικίας η γυναίκα μπορεί και βιώνει καλύτερες οργασμικές κορυφώσεις, καθώς η σεξουαλική της εμπειρία εμπλουτίζεται, η ζωή της μπαίνει σε πιο σταθερή πορεία, γνωρίζει πολύ καλύτερα το σώμα της και το φροντίζει, γυμνάζεται, ξέρει πώς να απολαμβάνει και παίρνει το καλύτερο από ότι της προσφέρεται! Ακόμη και μετά την εμμηνόπαυση, όπου η ξηρότητα του κόλπου μπορεί να επηρεάσει την σεξουαλική της ικανότητα, με τη χρήση λιπαντικών μπορεί να ξεπεραστεί.

Ο άνδρας πρέπει πάντα να κορυφώνει τη σύντροφό του!

ΜΥΘΟΣ: Όπως προανέφερα, η γυναίκα δεν κορυφώνει πάντα. Εκτός από αυτό, ναι μεν η ανδρική “τεχνική” παίζει ρόλο, δηλαδή αρκετά προκαταρκτικά για καλύτερη διέγερση, άρα και εφύγρανση του κόλπου, εξαρτάται όμως και από πολλούς άλλους παράγοντες: ποιότητα της σχέσης, ασθένειες, φαρμακευτική αγωγή, ψυχολογική διάθεση, ταμπού και “κρατήματα” δικά της,…

Μόνο ο έμπειρος άνδρας μπορεί να την φτάσει σε οργασμό

Ο γυναικείος οργασμός είναι κυρίως εγκεφαλικός, γεγονός που σημαίνει ότι ναι μεν μπορεί ο συγκεκριμένος άνδρας να κορυφώσει την σύντροφό του αλλά επειδή υπάρχει μέσα στο μυαλό της και όλα φαίνονται τόσο διεγερτικά και ηδονικά! Σίγουρα η συμμετοχή ενός άνδρα που θα ασχοληθεί μαζί της με πλούσιο σεξουαλικό παιγνίδι, θα την βοηθήσει να κορυφώσει πιο εύκολα.

Το μέγεθος του πέους καθορίζει την απόλαυση της γυναίκας

Σημαντικό είναι όχι το μήκος αλλά το πάχος του πέους (εφόσον βρίσκεται σε φυσιολογικά πλαίσια (12-15 cm) και ακόμη πιο σημαντική η τεχνική και η ενασχόληση του άνδρα μαζί της.

Σχετικά Άρθρα
%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%ae-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%bf%cf%85-self-test-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b9%cf%8c-%cf%84%ce%b7%cf%820
ΠΟΥ: Επιλογή του πρώτου self test για τον ιό της ηπατίτιδας C
%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%89%cf%80%ce%b1%cf%8a%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b5%ce%be%ce%b5%cf%84%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b4%ce%b9%ce%bf0
Ευρωπαϊκές Εξετάσεις Γενικής Καρδιολογίας: Πρωτιά για τους Έλληνες Καρδιολόγους
Τι να κάνετε αν σας τσιμπήσει σαλάχι
Τι να κάνετε αν σας τσιμπήσει σαλάχι
Τα 4 σημεία του σώματος που ξεχνάμε να απλώσουμε αντηλιακό, σύμφωνα με δερματολόγο
Τα 4 σημεία του σώματος που ξεχνάμε να απλώσουμε αντηλιακό
%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%bf%ce%b1%cf%81%ce%b8%cf%81%ce%af%cf%84%ce%b9%ce%b4%ce%b1-%ce%b3%cf%8c%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%84%cf%81%ce%ad%cf%80%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b90
Οστεοαρθρίτιδα γόνατος: Επιτρέπεται η άσκηση;
Ελπίδες για ανάπτυξη εμβολίων κατά του καρκίνου του ήπατος
Ελπίδες για ανάπτυξη εμβολίων κατά του καρκίνου του ήπατος

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του