Αρχική > Featured > Βρήκαμε τους 5 top προορισμούς για τον… χαλβά σας!

Βρήκαμε τους 5 top προορισμούς για τον… χαλβά σας!

Ταιριάζει με τη νηστεία και θεωρείται παραδοσιακός όσο και απαραίτητος κατά τη Σαρακοστή, ενώ ταυτόχρονα είναι ιδιαίτερα θρεπτικός, γευστικός και ωφέλιμος για τον οργανισμό. Ο χαλβάς, πολύ δημοφιλής σε όλα τα Βαλκάνια, σε αρκετές χώρες της Μεσογείου αλλά και της Μέσης Ανατολής, τρώγεται ως κολατσιό ή επιδόρπιο.

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τους 5 top προορισμούς για χαλβά σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη.

Χαλβαδοποιία Μαραθώνος

Η οικογένεια Χατζηγαβριήλ δραστηριοποιείται στη Νέα Μάκρη από το 1988 στον κλάδο των τροφίμων, σε προϊόντα αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής και υπηρεσίες δεξιώσεων.

Ο Νικόλαος Ευθυμίου Χατζηγαβριήλ στις αρχές του 20ου αιώνα παρασκεύαζε χαλβά στη Μάκρη της Μικράς Ασίας. Σήμερα τα δισέγγονά του, έναν αιώνα μετά, μεγαλωμένα στη Νίκαια του Πειραιά, ανακαλύπτουν την ιστορία τους και επενδύοντας σε τεχνολογία αιχμής παρουσιάζουν ένα αυθεντικό προϊόν συνυφασμένο με την παραδοσή μας.

Ο χαλβάς παρασκευάζεται από τις καλύτερες ποικιλίες σουσαμιού που πλένεται, καθαρίζεται και αλέθεται σε παραδοσιακό μύλο με πέτρες. Έτσι διατηρεί όλα τα θρεπτικά συστατικά του. Ο συνδυασμός της καλύτερης ποιότητας, της γνώσης και της αφοσίωσης στην παράδοση φέρνει στο τραπέζι σας ένα προϊόν χειροποίητο άριστης ποιότητας.

Λεωφ. Μαραθώνος 164, Νέα Μάκρη, τηλ. 22940 90273

Χαλβάς Δραπετσώνας

Η ιστορία της χαλβαδοποιίας ξεκινάει το 1924 από τον Μικρασιάτη Κώστα Μεζαρντάσογλου, ενώ από το 1984 τα σκήπτρα κρατούν οι Ευμόρφιος Κοσμίδης και Νικόλαος Γαβρίλης. Με υπέροχη μαστιχωτή υφή ο χαλβάς Δραπετσώνας κυκλοφορεί σε πολλές λαχταριστές εκδοχές. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι χαλβάδες με cranberries, με χαρουπόμελο και αμύγδαλο, ο ολικής άλεσης με μαύρη ζάχαρη, καθώς και με σοκολάτα και αμύγδαλο. Έξω από το κατάστημα στην οδό Αγίου Δημητρίου σχηματίζονται πάντα ουρές αυτές τις μέρες, οπότε μπορείτε να επιλέξετε και την οδό των online αγορών μέσω του e-shop τους.

Χαλβαδοποιία: Αγίου Δημητρίου 1, Δραπετσώνα, Πειραιάς, τηλ. 210 4616448

Υποκατάστημα: Πραξιτέλους 155, Πειραιάς, τηλ. 210 4227606

Αργουδέλης

Η εταιρεία Αργουδέλης ΕΠΕ ανήκει στους ιστορικούς παραγωγούς της Ελλάδας που ασχολήθηκαν με το ταχίνι και το χαλβά και είναι μία από τις παλαιότερες βιοτεχνίες της πόλης του Πειραιά.

Μια οικογενειακή ιστορία που κρατάει από το 1860, μεταφέρει μεράκι απο Σμύρνη και περιπλανιέται στο Αιγαίο χτίζοντας την τεχνογνωσία της με διαδοχικούς σταθμούς τη Λέσβο, τη Σύρο, την Τήνο και τη Μύκονο, για να καταλήξει να ιδρύσει το πρώτο της εργοστάσιο στον Πειραιά στις αρχές του 20ου αιώνα.

Σήμερα, με σεβασμό στον πελάτη και αγάπη για το προϊόν, παράγει ταχίνι, χαλβά, βανίλιες, λουκούμι και παραδοσιακά γλυκά όπως τότε!

Δ. Γούναρη 21-23 (στοά Πολίτου), Πειραιάς, τηλ. 210 4179469

Κρητικός

Ο Μανώλης Κρητικός διατηρούσε χαλβαδοποιία στη Μικρά Ασία, μέχρι που διώχθηκε εξαιτίας της Μικρασιατικής καταστροφής. Ερχόμενος στην Ελλάδα, ίδρυσε το 1984 τη χαλβαδοποιία «Κρητικός» στην Παλαιά Κοκκινιά επί της οδού Κ. Νταλιάνη, ένα στενό πάνω ακριβώς από τη Λεωφόρο Θηβών.

Ο Δημήτριος Κρητικός παρέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση από τον πατέρα του και έκτοτε συνεχίζει ο ίδιος την παράδοση, μια παράδοση που συνεχίζεται εδώ και τρεις γενιές.

Χρησιμοποιώντας την ίδια συνταγή και την ίδια ποιότητα υλικών, εκτός από χαλβά σε διάφορες γεύσεις, όπως βανίλια, βανίλια-αμύγδαλα και βανίλια-σοκολάτα, παρασκευάζει και ταχίνι.

Εκτός του εργαστηρίου στην Κοκκινιά, τον χαλβά του Κρητικού τον βρίσκουμε σε φούρνους και σε πολλά παντοπωλεία στην κεντρική αγορά της Αθήνας.

Κ. Νταλιάνη 10, Πειραιάς, τηλ. 210 4926326

Λουκάς

Από τους παππούδες Ιωάννης και Γιώργος στα συνονόματα εγγόνια, ένας από τους πιο νόστιμους, χειροποίητους χαλβάδες, που ξεκίνησε την πορεία του το 1945 στην Κωνσταντινούπολη για να καταλήξει στη Θεσσαλονίκη. Οι κλασικές γεύσεις δεν λείπουν από την παραγωγή του αλλά οι χαλβάδες με σύκο και κουβερτούρα, με πορτοκάλι και κουβερτούρα, αλλά και με αμύγδαλο και κουβερτούρα είναι πραγματικά υπέροχοι.

Δείτε τα σημεία πώλησης στην Αθήνα εδώ