Αρχική > Featured > Βραδιά του Ερευνητή 2018: Η μεγάλη γιορτή της Επιστήμης ταξιδεύει σε 9 πόλεις της Ελλάδας

Βραδιά του Ερευνητή 2018: Η μεγάλη γιορτή της Επιστήμης ταξιδεύει σε 9 πόλεις της Ελλάδας

Πριν από την κεντρική εκδήλωση της 28ης Σεπτεμβρίου οι ερευνητές οκτώ μεγάλων ερευνητικών κέντρων και η Sci-Co οργανώνουν πρωτότυπες επιστημονικές δράσεις από τις 14-27 Σεπτεμβρίου και περιμένουν τους μικρούς και μεγάλους φίλους τους για να υποδεχτούν μαζί τη Βραδιά του Ερευνητή.

Προσοχή! Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων η «Βραδιά του Ερευνητή» αναβάλλεται για λόγους ασφάλειας του κοινού και των εκθετών, μετά και τις ανακοινώσεις που εκδόθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής και την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. Η εκδήλωση μεταφέρεται για την επόμενη Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 στις 17:00-24:00.

Το Αστεροσκοπείο Αθηνών υποδέχεται το κοινό στο Θησείο και την Πεντέλη με επιστημονικές ομιλίες, εκπαιδευτικά προγράμματα και παρατηρήσεις ουρανού με τηλεσκόπια.

Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών διοργανώνει μια διημερίδα στον χώρο του Αστεροσκοπείου Αθηνών με τη συμμετοχή σημαντικών ομιλητών. Κεντρικό θέμα: «Στα σταυροδρόμια της ιστορίας: Έρευνα και ερευνητικοί θεσμοί στον 20ό αιώνα».

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών θα ξεναγήσει μαθητές σχολείων στους φιλόξενους χώρους του και θα τους μυήσει στα μυστικά της επιστήμης (ύστερα από σχετική κράτηση).

Το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και το Ερευνητικό Κέντρο «ΑΘΗΝΑ» σε συνεργασία με την «Ελευσίνα 2021», το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευσίνας και το Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο Λαυρίου, σας επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις στο Παλιό Αναψυκτήριο ΟΛΕ στην Παραλία Ελευσίνας. Η καλλιτεχνική ιδέα βασίζεται στη «Μετάβαση στην EUphoria» και ο συνδυασμός της με την ψηφιακή επιστήμη και τεχνολογία θα είναι η έκπληξη της βραδιάς.

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς θα έχει ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό στην έκθεση ΙΔΕΑ – Αρχαία Ελληνική Επιστήμη και Τεχνολογία, μία συναρπαστική έκθεση για την εξέλιξη της σκέψης των αρχαίων Ελλήνων μέσα από όλα τα σπουδαία τεχνικά και τεχνολογικά επιτεύγματα του Αρχαίου Κόσμου.

Στο ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» η έρευνα γίνεται παιχνίδι! Ελάτε με το σχολείο σας στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας για να παρακολουθήσετε ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα, όπου οι μαθητές θα πειραματιστούν στη Χημεία και Βιολογία, θα προγραμματίσουν ρομπότ, θα κτίσουν υλικά με μόρια και θα μάθουν για τον σπουδαιότερο ερευνητή όλων των εποχών, τον Δημόκριτο.

Η 4η Ημερίδα Μεταδιδακτορικών και Μεταπτυχιακών φοιτητών στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ πάνω στις εξελίξεις της Βιοϊατρικής Έρευνας απευθύνεται σε φοιτητές, σπουδαστές και στο ευρύ κοινό. Από το πρωί νέοι επιστήμονες θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους και η βραδιά θα κλείσει με πάρτυ και ζυθοποσία στον όμορφο κήπο του.

Τέλος, η Sci-Co θα επαναλάβει στο Αττικό Μετρό το τόσο ενδιαφέρον Mind the Lab. Εντυπωσιακά επιστημονικά πειράματα, τεχνολογικές εφαρμογές, διαδραστικά παιχνίδια, καλλιτεχνικά δρώμενα και πολλές άλλες δραστηριότητες έρχονται για να ενθουσιάσουν τους γεμάτους περιέργεια επισκέπτες του μετρό, μικρούς και μεγάλους, βιαστικούς και χαλαρούς.

Και μην ξεχάστε την κεντρική εκδήλωση με σύνθημα: «Η Επιστήμη σε προ(σ)καλεί!» στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, από τις 17:00 έως τις 24:00.

Το Infowoman.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης

Για το αναλυτικό πρόγραμμα των pre-events και της κεντρικής βραδιάς, επισκεφθείτε το www.renathens.gr που ενημερώνεται καθημερινά με νέες εκπλήξεις!