Αρχική > Τι Νέα; > «Βόμβες» κορωνοϊού οι γάμοι: Άλλες δύο εστίες κρουσμάτων σε Σέρρες και Αλεξανδρούπολη

«Βόμβες» κορωνοϊού οι γάμοι: Άλλες δύο εστίες κρουσμάτων σε Σέρρες και Αλεξανδρούπολη

Μετά τη Θεσσαλονίκη, δύο ακόμη γάμοι αποτέλεσαν εστίες κρουσμάτων κορωνοϊού, ένας στις Σέρρες και ένας στην Αλεξανδρούπολη.

Αρχικά στην περίπτωση των Σερρών, ο γάμος έγινε σε χωριό του νομού την περασμένη Κυριακή και το γαμήλιο πάρτι στο Σιδηρόκαστρο.

Δύο συγγενείς του γαμπρού που ήρθαν στον γάμο από την Αθήνα, διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων και ενώ είχαν ήδη επιστρέψει στην πρωτεύουσα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ειδοποίησαν αμέσως τα συγγενικά τους πρόσωπα και ξεκίνησε η ιχνηλάτηση.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, στο νοσοκομείο έσπευσαν τρία άτομα, εκ των οποίων μόνο το ένα βρέθηκε θετικό στον ιό. Πρόκειται για τον αδερφό του γαμπρού, που ήρθε στις Σέρρες από την Αθήνα, όπως και τα δύο άλλα κρούσματα που πήγαν στον γάμο. Το γεγονός είχε περισσότερους από 300 καλεσμένους που ήρθαν από διάφορες περιοχές.

Οι καλεσμένοι φρόντισαν να ενημερώσουν ο ένας τον άλλον για τα κρούσματα, ενώ οι υγειονομικές αρχές επικοινώνησαν με τους πιο κοντινούς συγγενείς και καλεσμένους που εξακριβωμένα ήρθαν σε επαφή με τα κρούσματα ώστε να μπουν σε καραντίνα.

Διαβάστε επίσης: Πώς κατάλαβε ο dj του γάμου στη Θεσσαλονίκη ότι έχει κορωνοϊό – Τα συμπτώματα

Δεύτερο περιστατικό στην Αλεξανδρούπολη

Στην περίπτωση της Αλεξανδρούπολης συναγερμός σήμανε με κρούσμα κορωνοϊού σε γυναίκα που είχε παρευρεθεί σε γάμο. Η κοπέλα κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη αλλά διαμένει σε άλλη περιοχή της χώρας και ήρθε για να παραστεί στον γάμο των φίλων της.

Μετά το μυστήριο που πραγματοποιήθηκε σε εκκλησία της Αλεξανδρούπολης, τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος, δεν αισθανόταν τόσο καλά και πήγε στο σπίτι της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ην Κυριακή η κοπέλα πήγε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και έδωσε δείγμα για το τεστ Covid-19 και τα αποτελέσματα το απόγευμα βγήκαν θετικά. Ενημέρωσε κάποιους φίλους της και τόσο χθες βράδυ όσο και σήμερα το πρωί, πάνω από 20 άτομα πήγαν επίσης στο Νοσοκομείο για να δώσουν δείγματα.

Παράλληλα ξεκίνησε η ιχνηλάτηση όσων ήρθε σε επαφή, ενώ λόγω της αδιαθεσίας της δεν πήγε στο γαμήλιο γλέντι που ακολούθησε.