Αρχική > Τι Νέα; > «Βόμβα»: Τα λύματα στην Αττική δείχνουν 60.000 κρούσματα!

«Βόμβα»: Τα λύματα στην Αττική δείχνουν 60.000 κρούσματα!

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό  ΘΕΜΑ 104,6 και είπε πολύ ανησυχητικά πράγματα για την περιοχή της Αττικής: «τα κρούσματα στην Αττική είναι της τάξης των 50 με 60 χιλιάδων. Την Κυριακή είδαμε πάλι μία αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα, κάτι που είναι ανησυχητικό. Ναι μεν μία καραντίνα τύπου Μαρτίου δεν θα ξαναγίνει, διότι δεν τη θέλει κανείς, αλλά η Αττική βαδίζει στο καθεστώς που ισχύει στη Θεσσαλονίκη, εάν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα».

Διαβάστε επίσης: 

– Πρόεδρος ΕΟΔΥ: «Πιθανόν να ακούσουμε πάλι για 2.000 κρούσματα σήμερα»

Σημείωσε δε ότι «τα λύματα βλέπουν προς τα πού θα πάνε τα πράγματα μερικές μέρες πριν από τα τεστ του ΕΟΔΥ» και διευκρίνισε ότι «είδαμε για παράδειγμα μία απότομη αύξηση του ιικού φορτίου στις 20 Οκτωβρίου, κάτι που αποτυπώθηκε στα κρούσματα του ΕΟΔΥ λίγες μέρες μετά». Σύμφωνα με τα στοιχεία «την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μία σταθερότητα στο ιικό φορτίο, κάτι που αντιστοιχούσε σε 30 με 40 χιλιάδες κρούσματα». Όπως είπε «παίρνουμε κάθε πρωί τα δείγματα της προηγούμενης ημέρας και τα στέλνουμε στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων και στην επιτροπή Δημόσιας Υγείας».

Ο κ. Θωμαΐδης είπε ότι «εάν εφαρμοστούν τα μέτρα, θα ανακοπεί η διάδοση. Αλλά επειδή η δραστηριότητα συνεχίζεται και σίγουρα δεν θα δούμε αυτό που είχαμε τον Μάιο, που εξαφανίστηκε ο ιός».