Αρχική > Featured > Βόμβα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ – Πάνω από 6 κιλά εκρηκτικών (εικόνες)

Βόμβα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ – Πάνω από 6 κιλά εκρηκτικών (εικόνες)

Βόμβα εξερράγη γύρω στις 2:30 τα ξημερώματα έξω από τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Νωρίτερα είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, όπου άγνωστος προειδοποιούσε για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού. Είναι πρωτοφανές ότι ο δράστης κάλεσε από εμφανή αριθμό, για να δώσει έμφαση ότι δεν πρόκειται για φάρσα.

Αμέσως στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής, οι οποίες εκκένωσαν το κτίριο και απέκλεισαν τον χώρο. Η έκρηξη σημειώθηκε όντως στις 02:30 και ήταν ισχυρότατη. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες έχουν προκληθεί εκτεταμένες υλικές ζημιές στην πρόσοψη τουλάχιστον τριών ορόφων των εγκαταστάσεων του τηλεοπτικού σταθμού, ενώ από το ωστικό κύμα έχουν σπάσει οι προστατευτικές μπάρες επί της οδού Εθνάρχου Μακαρίου.

Η βόμβα βρισκόταν μέσα σε μαύρη τσάντα που άγνωστος τοποθέτησε ανάμεσα στα καλλωπιστικά φυτά μεταξύ του δρόμου και του κτιρίου, με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε το ωστικό κύμα να προκαλέσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ζημιές. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός περιείχε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης.

Εικόνα μέσα από τα γραφεία του ΣΚΑΪ

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γ.Γ. των ειδικών φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος, εκτίμησε για τη βόμβα στον ΣΚΑΪ ότι: «Η ποσότητα της εκρηκτικής ύλης που έχει χρησιμοποιηθεί πρέπει να είναι πάνω από 6 κιλά. Έχει κάνει έναν κρατήρα και το ωστικό κύμα δείχνει ότι έχει μπει χειρουργικά αυτή η βόμβα. Έχει γίνει σχεδιασμός με το ωστικό κύμα που γίνεται ισχυρότερο όσο ανεβαίνει πιο ψηλά. Ήθελαν να κατεδαφίσουν τον ΣΚΑΪ, αυτό έχω καταλάβει. Αν την είχαν βάλει πιο μέσα δεν θα υπήρχε κτίριο, ευτυχώς που ελήφθησαν όλα τα μέτρα και αποκλείστηκε το σημείο».