Αρχική > Τι Νέα; > Βόμβα Πέτσα: Δεν αποκλείει νέο lockdown, όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι

Βόμβα Πέτσα: Δεν αποκλείει νέο lockdown, όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι

“Δεν θα διστάσουμε να κάνουμε ό,τι χρειαστεί” είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας όταν ρωτήθηκε από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown. “Δεν αποκλείουμε τίποτα”, συμπλήρωσε.

Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία της κυβέρνησης για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων: “Πιο πολύ μας ανησυχεί η έκρηξη στα κρούσματα. Θέλουμε να αποφύγουμε τα χειρότερα”.

Σε ερώτηση για πιθανό νέο lockdown, ο κ. Πέτσας ανέφερε: “δεν αποκλείουμε τίποτα όταν έχουμε πει πως δεν μπαίνει σε ζυγαριά η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής”.”‘Εχουμε όλες τις επιλογές στο τραπέζι και θέλουμε να είμαστε μπροστά από την καμπύλη” σημείωσε.

Διαβάστε αναλυτικά τα νέα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή της Αττικής

Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Δεν αποκλείεται να χρειαστούν και νέα μέτρα στην Αττική

Στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” μίλησε ο κ. Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, λοιμωξιολόγος, αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, ο οποίος δεν απέκλεισε να χρειαστούν και νέα μέτρα στην Αττική για τον κορωνοϊό, ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος αρχικά έδωσε συμβουλές σε περίπτωση αδιαθεσίας και τόνισε ότι πάνω από όλα πρέπει να επικοινωνούμε για οδηγίες με τον γιατρό μας. Υπάρχουν επίσης οι τηλεφωνικές συμβουλευτικές γραμμές του ΕΟΔΥ. Κρίνεται χρήσιμο να αναζητηθεί βοήθεια από το ΕΚΑΒ όταν τα συμπτώματα είναι πολύ έντονα, όπως για παράδειγμα υψηλός πυρετός με ρίγος και κυρίως όταν υπάρχει δύσπνοια. Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ στάθηκε επίσης στη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού.

Ο ίδιος διέψευσε τις πληροφορίες ότι οι λοιμωξιολόγοι είχαν προτείνει πιο γενικευμένο “lockdown” στην Αττική. Όπως είπε “υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων και την πολιτεία, που αξιοποιεί τις συστάσεις των ειδικών και προχωρά σε νομοθετικές ρυθμίσεις”. Είναι στον ίδιο άξονα και οι δύο πλευρές, είπε, και το συνολικό πνεύμα είναι ομόφωνο. “Οι διαφοροποιήσεις είναι σε λεπτομέρειες”.

Αιτιολογώντας την ανάγκη λήψης περαιτέρω μέτρων στην Αττική, τόνισε ότι “βλέπουμε να επιβαρύνεται η εικόνα ιδιαίτερα στην Αττική και στα μεγάλα αστικά κέντρα λόγω της πυκνότητας του πληθυσμού”. Υπάρχει αύξηση των νοσηλευομένων και “ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι έχουμε αύξηση του αριθμού των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ και των διασωληνωμένων”.

Δεν απέκλεισε μάλιστα τη λήψη νέων μέτρων, “ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα μπορεί να προστεθούν κι άλλα μέτρα στη συνέχεια”.