Αρχική > Featured > Βοήθεια! Γιατί τα μαλλιά μου είναι τόσο ξηρά και πώς μπορώ να το διορθώσω;

Βοήθεια! Γιατί τα μαλλιά μου είναι τόσο ξηρά και πώς μπορώ να το διορθώσω;

Σπασμένες άκρες, ενοχλητικοί κόμποι και θαμπάδα. Όλα τα κακά που έχουν τα ξηρά μαλλιά! Πριν αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε έναν τόνο μαλακτικής κρέμας, πρέπει να εξετάσουμε τι προκαλεί την ξηρότητα. Κορυφαίοι δερματολόγοι αποκαλύπτουν τους πιο κοινούς ενόχους, καθώς και τις συμβουλές τους για το πώς να ομαλοποιήσουμε την κατάσταση.

Προϊόντα μαλλιών

Ας ξεκινήσουμε με την πιο συνηθισμένη αιτία. Σύμφωνα με την Dr. Tina Kinsley, η ξηρότητα στα μαλλιά προκαλείται από κάθε μας προσπάθεια να πετύχουμε το styling που θέλουμε. Έτσι, οποιοδήποτε προϊόν θερμότητας και χημικής επεξεργασίας (βαφές μαλλιών) μπορεί να βλάψει τα μαλλιά και να τα αφυδατώσει. Ευτυχώς, η λύση είναι απλή: Περιορίστε τη θερμοτητα όσο το δυνατόν περισσότερο και αρχίστε να χρησιμοποιείτε μάσκες και μαλακτικές κρέμες που επαναφέρουν την υγρασία, γεγονός που θα κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται πιο όμορφα.

Υπερβολική έκθεση στον ήλιο

Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία οδηγεί σε ξηρά, εύθραυστα μαλλιά. Οι επιλογές προστασίας περιλαμβάνουν το να φοράτε ένα καπέλο, να αποφεύγετε τις ώρες αιχμής (μεταξύ 11 π.μ. και 2 μ.μ.) και να χρησιμοποιείτε SPF spray ή κρέμα για τα μαλλιά. Έτσι, θα προστατέψετε επίσης το τριχωτό της κεφαλής σας, σύμφωνα με την Dr. Jennifer S. Kitchin.

Συχνό λούσιμο

Ένας άλλος ένοχος; Τα υπερβολικά συχνά λουσίματα. «Το λούσιμο κάθε δύο μέρες είναι ιδανικό για ορισμένους τύπους μαλλιών, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση των φυσικών ελαίων για την καταπολέμηση της ξηρότητας», εξηγεί η Dr. Mariana Atanasovski.

Χτένισμα μετά το ντους

Χτενίζεστε αμέσως μετά το ντους; Τα μαλλιά είναι πιο ευαίσθητα όταν είναι βρεγμένα. Αυτό δεν θα αφυδατώσει αναγκαστικά τα μαλλιά, αλλά θα κάνει τις άκρες εύθραυστες και θα οδηγήσει σε σπάσιμο ολόκληρης της τρίχας. «Αντί να βουρτσίζετε τα βρεγμένα μαλλιά, χρησιμοποιήστε μια χτένα με λίγο μαλακτικό σε αυτή», συμβουλεύει η Dr. Elizabeth Bahar Houshmand.

Ορμονικές αιτίες

Τα αντισυλληπτικά χάπια, η εγκυμοσύνη και η εμμηνόπαυση είναι όλες φυσιολογικές αλλαγές στο σώμα που μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στα μαλλιά, συμπεριλαμβανομένης της ξηρότητας και της ευθραυστότητας, σύμφωνα με την Dr. Houshmand.

«Και τελικά, αν και τα ξηρά μαλλιά προκαλούνται συνήθως από περιβαλλοντικούς παράγοντες, είναι επίσης σημαντικό να αποκλειστούν άλλες αιτίες όπως ο υποθυρεοειδισμός ή οι ανεπάρκειες των βιταμινών», τονίζει η Dr. Susan Bard.