Αρχική > Τι Νέα; > Βίντεο – σοκ: Έσπασε στο ξύλο τη γυναίκα του στη μέση του δρόμου και κανείς δεν έκανε το παραμικρό…

Βίντεο – σοκ: Έσπασε στο ξύλο τη γυναίκα του στη μέση του δρόμου και κανείς δεν έκανε το παραμικρό…

Σοκ και οργή έχουν προκαλέσει οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας στην Κίνα με πρωταγωνιστές έναν άνδρα ο οποίος χτυπά μανιωδώς τη σύζυγό του και τους περαστικούς να παρακολουθούν αμέτοχοι, σαν  να μη συμβαίνει τίποτα.

Οι φωτογραφίες εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε τοπικά έντυπα την Κυριακή και έχουν κάνει το γύρο του κόσμου.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το βίαιο περιστατικό σημειώθηκε όταν το παντρεμένο ζευγάρι χτύπησε κατά λάθος ένα όχημα με το ηλεκτρικό του σκούτερ στην πόλη Σουοντζόου.

Η αστυνομία αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι η γυναίκα ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου το πρωί του Σαββάτου.

«Ο ύποπτος βρίσκεται υπό κράτηση από τα όργανα δημόσιας ασφάλειας και η υπόθεση βρίσκεται υπό πλήρη διερεύνηση», ανέφερε η αστυνομία.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Στο οπτικό υλικό, ποδηλάτες, μοτοσυκλετιστές και πεζοί, ανάμεσά τους και παιδιά, φαίνονται να παρακολουθούν την επίθεση του άνδρα προς την σύζυγό του να εκδηλώνεται στην άκρη του δρόμου.

Χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καταγγέλλουν την αδράνεια των περαστικών και την αδιαφορία που υπάρχει απέναντι στην ενδοοικογενειακή βία σε τομείς της κοινωνίας της Κίνας.

«Δεν κρατάει αυτόματο όπλο, γιατί κανένας δεν προσπάθησε να τον σταματήσει;», αναρωτιέται ένας χρήστης.

Η Κίνα θέσπισε έναν συγκεκριμένο νόμο ποινικοποίησης της ενδοοικογενειακής βίας το 2015. Ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι η ενδοοικογενειακή βία συχνά αγνοείται.