Vintage Stories

Αλέκος Αλεξανδράκης – Νόνικα Γαληνέα: Ένας μεγάλος έρωτας που έμοιαζε με σενάριο ρομαντικής ταινίας!

Θλίψη έχει σκορπίσει στον καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση του θανάτου της Νόνικας Γαληνέα, η οποία έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή (2/6), λίγες ημέρες πριν κλείσει τα 85, στις 8 Ιουνίου.

Η Νόνικα Γαληνέα είχε παντρευτεί τον νευρολόγο Νίκο Μουτούση και έζησαν στο Παρίσι για πέντε χρόνια, όπου απέκτησαν τις τρεις κόρες τους, τις δίδυμες Αλεξία και Αριέττα και την Μαρία-Αμαλία.

Ομως, σύντροφός της ζωής της και με τον οποίο έμειναν μαζί για πολλά χρόνια, ήταν ο Αλέκος Αλεξανδράκης, τον οποίο γνώρισε στο Θέατρο Μετροπόλιταν, όπου συμπρωταγωνιστούσαν στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Μάλιστα, μαζί δημιούργησαν δύο θεατρικές σκηνές, το Θέατρο Ιλίσια και το Στούντιο Ιλίσια.

Ο θυελλώδης έρωτας του ζευγαριού

Με τον Αλέκο Αλεξανδράκη έζησαν έναν θυελλώδη έρωτα και έμειναν μαζί για 21 ολόκληρα χρόνια, καθώς χώρισαν το 1990, ενώ δεν παντρεύτηκαν ποτέ.

“Δεν υπάρχει έρωτας χωρίς πόνο. Εδώ όμως πρόκειται για πολύ μεγάλο έρωτα και για πολύ μεγάλο πόνο”, έγραφε η Νόνικα Γαληνέα στην αυτοβιογραφία της με τίτλο “Η Ζωή μου”, για τη σχέση της με τον Αλέκο Αλεξανδράκη.

Γνωρίστηκαν το 1969 στη σκηνή του θεάτρου «Μετροπόλιταν» στη Λ. Αλεξάνδρας που παιζόταν το έργο «Μεγάλα Χρόνια» του Γεώργιου Ρούσσου. Και παρά τα εμπόδια που αντιμετώπισαν στο ξεκίνημα, κατάφεραν να τα ξεπεράσουν και να ζήσουν μια μεγάλη αγάπη.

«Ήξερα πως ήταν παντρεμένος και είχε ένα αγοράκι. Δεν είχαμε ανταλλάξει ποτέ κουβέντα εκτός από καλημέρα και επειδή δεν τολμούσα να τον κοιτάω, πήγαινα από πίσω του και κοίταζα το σβέρκο και τα μαλλιά του. Ήταν πολύ ωραίος. Ένιωθα μεγάλη έλξη, αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν πως μια μέρα, σύντομα, θα είμαστε ζευγάρι. Δεν φανταζόμουν καν πως του άρεσα», αναφέρει η Νόνικα Γαληνέα στην αυτοβιογραφία της.

Η ιστορία τους αρχίζει όταν ένα βράδυ η Νίκη Τριανταφυλλίδη, πρωταγωνίστρια του έργου στο οποίο συμμετέχουν, κλειδώνει τη Νόνικα στο καμαρίνι. Ο Αλεξανδράκης, που μόλις είχε φύγει από το θέατρο, την ακούει να φωνάζει και γυρίζει πίσω να της ανοίξει.

«Του είπα πως δεν είχα αυτοκίνητο, παρόλο που είχα, ένα κάμπριο Triumph διθέσιο, το οποίο μόλις είχα πάρει. Το είχα στην ίδια μάντρα που είχε κι εκείνος το δικό του, αλλά μια και ο Αλέκος έμενε στη Γλυφάδα κι εγώ στον Αστέρα της Γλυφάδας με πήγε εκείνος. Στη διαδρομή έτρεμα ολόκληρη από τρακ και νόμιζα πως θα τρελαινόμουν. Όταν βγήκε απ’ το αυτοκίνητο για να με καληνυχτίσει, του είπα (πώς το τόλμησα ούτε ξέρω): «Φίλησέ με». Εκείνος μου είπε: «Άσ’ το καλύτερα» και το επόμενο πράγμα που θυμάμαι, είναι ότι βρεθήκαμε κάτω από ένα δέντρο, ενώ τα αυτοκίνητα περνούσαν το ένα πίσω απ’ το άλλο ρίχνοντας τα φώτα τους πάνω μας».

Η Νόνικα Γαληνέα ήταν τότε σε διάσταση με τον σύζυγό της, ενώ ο γάμος του Αλεξανδράκη με την Ελβετίδα Βερένα Γκάουερ έγινε παρελθόν. Η πρώην σύζυγός του μετά το διαζύγιο πήρε τα παιδιά τους και επέστρεψε στην Ελβετία.

Αρχές της δεκαετίας του ’90, μετά από 21 χρόνια κοινής ζωής, έρχεται το τέλος. «Χωρίσαμε με τον Αλέκο με πολύ κόπο, διατηρώντας πάντα μια πολύ ουσιαστική σχέση και αντιμετωπίζοντας το χωρισμό μας με αλήθεια και σεβασμό. Αυτό έσωσε τη σχέση μας», γράφει η Νόνικα στο βιβλίο της.

Όταν η σχέση τους τελείωσε -ήρεμα, χωρίς σκάνδαλα ή δράματα- αποφάσισε να ζήσει μόνος: «Αισθάνθηκα πως είχα μεγαλώσει αρκετά για να συνεχίσω με κάποια άλλη γυναίκα στο πλευρό μου», είχε πει ο Αλέκος Αλεξανδράκης.

Πηγή: Βιβλίο: «Νόνικα Γαληνέα: Η Ζωή μου», εκδόσεις Λιβάνη, 2004

Διαβάστε επίσης

Νόνικα Γαληνέα: Όταν μιλούσε για το πρόβλημα υγείας της στην τελευταία της συνέντευξη

Πέθανε η Νόνικα Γαληνέα στα 84 της χρόνια

infowoman team

Recent Posts

Στην εντατική ο Δημήτρης Κόκοτας – Σοβαρή η κατάστασή του

Στο νοσοκομείο Γεννηματάς, μετά από έμφραγμα που υπέστη, νοσηλεύεται ο 55χρονος τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας, ο…

9 ώρες ago

Ουγγαρία: Αλυσοδεμένη στο δικαστήριο η 38χρονη Ιταλίδα δασκάλα που επιτέθηκε σε νεοναζί

Απέρριψε η ουγγρική δικαιοσύνη την μετατροπή της προφυλάκισης  σε κατ' οίκον περιορισμό για την Ιλάρια…

14 ώρες ago

Αλέκα Ζωγράφου: Η συγγραφέας επανέρχεται με το νέο βιβλίο “Μαυροδάφνη”

Τα όνειρά του ήταν καμωμένα από χώμα και αμπέλι και, λίγο μετά την άφιξή του…

14 ώρες ago

Το Infowoman σάς καλεί σε εθελοντική αιμοδοσία με δράσεις για τα παιδιά (30/03)

Oι ανάγκες για αίμα δεν τελειώνουν ποτέ. Κάθε στιγμή, κάπου γύρω μας, υπάρχει κάποιος που…

14 ώρες ago

«Άλλα για τον Γλάρο δε γνωρίζω» στο Ρεκτιφιέ

Η παράσταση της Φένιας Προβελεγγίου, «Άλλα για τον Γλάρο δε γνωρίζω», είναι εμπνευσμένη από την…

15 ώρες ago

Μαλλιά πιο λεία και δυνατά σε 10 δευτερόλεπτα!

Η Aveda, με υπερηφάνεια παρουσιάζει, τη νέα προσθήκη στη σειρά Botanical Repair™ με την επανορθωτική…

16 ώρες ago