Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μη δίνετε και μεγάλη σημασία στο εσώρουχό σας όταν ντύνεστε κάθε μέρα. Ανησυχείτε περισσότερο για τα ρούχα που θα φαίνονται και όχι τόσο για εκείνα κάτω από αυτά.

Έτσι, όμως, πέφτετε σε ορισμένα βασικά λάθη τα οποία σίγουρα θα έχουν αντίκτυπο και στην υγεία σας!

Ας δούμε τα πιο σοβαρά και πώς μπορείτε να τα διορθώσετε:

 1. Υλικό:


  Προτιμάτε τα συνθετικά ή τα μεταξωτά υφάσματα; Όπως ήδη ξέρετε μόνο το βαμβάκι αφήνει το δέρμα να αναπνέει. Αν η περιοχή εκεί κάτω δεν αναπνέει σωστά ο κίνδυνος μολύνσεων αυξάνεται κατά πολύ!

 2. Μέγεθος:

  Προτιμάτε τα πολύ στενά εσώρουχα; Τα συνδυάζετε μάλιστα και με στενά παντελόνια; Μέγα λάθος! Όπως ήδη προαναφέραμε η υγρασία και η συνεχής τριβή με λανθασμένα υφάσματα μόνο καλό δεν κάνει!

 3. Διάρκεια:

  Υπάρχουν μέρες που επιλέγεις να μην φοράς εσώρουχα; Γιατί να το κάνεις αυτό; Η τριβή με τα υφάσματα, ο τραυματισμός της περιοχής και οι μολύνσεις καραδοκούν!

 4. Χρώμα:

  Σίγουρα είναι ωραία τα χρωματιστά και παιχνιδιάρικα εσώρουχα, αλλά η βαφή του υφάσματος υπάρχει περίπτωση να ερεθίσει κατά πολύ την ευαίσθητη περιοχή σας!

 5. Αλλαγή:

  Είπατε να φορέστε το ίδιο δυο μέρες συνεχόμενα; Τώρα νιώθετε μια φαγούρα. Αυτό είναι το λιγότερο που μπορείτε να πάθετε! Οι μύκητες και η ουρολοίμωξη τα σοβαρότερα. Ξανασκεφτείτε το!

H Gwyneth Paltrow ψωνίζει με τα εσώρουχα σε συνοικιακό supermarket!

Η Έλενα Ράπτη μάς μιλά για την εκστρατεία κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης – Διδάξτε στα παιδιά τον «Κανόνα του Εσώρουχου»

Τα εσώρουχα θα φορεθούν πολύ εκτός σπιτιού!

 

 

από sstrempa