Αρχική > Featured > Τζέιμι Όλιβερ: «Λουκέτο» στα εστιατόρια του διάσημου σεφ – Στον «αέρα» 1.000 εργαζόμενοι

Τζέιμι Όλιβερ: «Λουκέτο» στα εστιατόρια του διάσημου σεφ – Στον «αέρα» 1.000 εργαζόμενοι

Ο διάσημος σεφ Τζέιμι Όλιβερ ανακοίνωσε την πτώχευση των εστιατορίων του στη Βρετανία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη δουλειά τους περίπου 1.000 εργαζόμενοι. Και μπορεί στην αρχή τα βρετανικά μέσα να άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρεθούν νέοι υποψήφιοι αγοραστές, ωστόσο το δικηγορικό γραφείο KPMG ανακοίνωσε ότι 22 από τα 25 εστιατόρια κλείνουν αμέσως και οριστικά.

«Είμαι συντετριμμένος από την πτώχευση των εστιατορίων μας στη Βρετανία. Είμαι πολύ λυπημένος με αυτό που συμβαίνει και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους και τους προμηθευτές μας που δόθηκαν ψυχή τε και σώματι σε αυτή τη δραστηριότητα τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια», έγραψε ο διάσημος σεφ στο Twitter.

Δείτε την ανάρτησή του:

Το πρώτο ιταλικό εστιατόριο του Τζέιμι Ολιβερ άνοιξε το 2008 και μέσα σε λίγα χρόνια δημιουργήθηκε μία αλυσίδα με συνολικά 32 μαγαζιά. Από το 2010 μέχρι το 2017 ο Τζέιμι Όλιβερ φιγούραρε ανάμεσα στους πιο πλούσιους Βρετανούς σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Η αντίστροφη μέτρηση

Ένα από τα ιταλικά εστιατόρια του διάσημου σεφ στο Λονδίνο

Ωστόσο, τα προβλήματα για τον διάσημο Βρετανό σεφ ξεκίνησαν από το 2017, καθώς οι επιχειρήσεις του είχαν «χασούρα» ύψους 20 εκατομμυρίων λιρών, πράγμα που τον ανάγκασε να κλείσει 12 από τα 37 ιταλικά εστιατόρια και να απολύσει περίπου 600 εργαζόμενους. Μετά το κλείσιμο των ιταλικών εστιατορίων του στις αρχές του 2018, αποφάσισε να βάλει πωλητήριο και στην αλυσίδα Βarbecoa, καθώς ήδη η αυτοκρατορία του κλυδωνιζόταν.

Σε συνέντευξη τον περασμένο Ιανουάριο, ο Όλιβερ είχε δηλώσει ότι η επιχείρησή του ήταν προετοιμασμένη για μια δυναμική επιστροφή: «Νομίζω ότι θα επιστρέψουμε και θα επανέλθουμε δυνατά. Νομίζω ότι έχω πάρει πολλά μαθήματα αλλά εξακολουθώ να πιστεύω στον τομέα της εστίασης», είχε δηλώσει στο Press Association.