Ο James Day, ένας φωτογράφος από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, έζησε τη μοναδική εμπειρία να δουλέψει με ένα ζευγάρι όχι σαν τα συνηθισμένα. Θα φωτογραφίζατε έναν γάμο γνωρίζοντας ότι η νύφη δεν μπορεί να δει τις φωτογραφίες; Αυτή είναι μια ερώτηση που βρήκε εκπληκτική απάντηση! Ο James δεν δημιούργησε μόνο μια μοναδική ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της ημέρας του γάμου, αλλά χάρισε στο ζευγάρι ένα δώρο που θα κρατήσει για πάντα ζωντανές τις πολύτιμες αναμνήσεις τους.

Το πρόβλημα όρασης της νύφης

Η Steph έχασε την όρασή της λίγο πριν γνωρίσει τον Rob. Υποφέρει από μια διαταραχή των ματιών που κληρονόμησε από την μητέρα της. Αποφάσισε να εγκαταλείψει τον γάμο των ονείρων της γιατί ποτέ δεν θα μπορούσε να τον βιώσει όπως θα ήθελε. «Το ονειρευόταν από τότε που ήταν μικρό κορίτσι. Ήθελε να ζήσει το παραμύθι της. Και λυπηθήκαμε τόσο όταν μας ανακοίνωσε ότι δεν θέλει να το κάνει», είπε η μητέρα της.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Αυτή η ιστορία δεν θα μπορούσε ποτέ να συμβεί αν το ζευγάρι δεν συναντούσε τον James Day, έναν φωτογράφο που βρήκε έναν συγκινητικό τρόπο για να κάνει αξέχαστη αυτή την ημέρα. «Έπρεπε αυτή η στιγμή να είναι ξεχωριστή. Ήθελα να βρω έναν τρόπο που θα τους φέρει όλους κοντά», ανέφερε ο James.


«Έψαξα στο ίντερνετ, ρώτησα όλους τους γνωστούς μου, για έναν ολόκληρο χρόνο σκεφτόμουν τι θα μπορούσα να κάνω». Έτσι δημιουργήθηκε η ιδέα της χρήσης δέκα υφασμάτων που «ποτίστηκαν» με διαφορετικά αιθέρια έλαια. Ο James χρησιμοποίησε τα υφάσματα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας του γάμου, ώστε η Steph να μπορέσει να επαναφέρει εκείνες τις πολύτιμες στιγμές, απλά μυρίζοντάς τα.

Αλλά η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν άλλη. Η νύφη είχε την ευκαιρία να «δει» τις φωτογραφίες του γάμου, περνώντας απλά τα χέρια της πάνω από τις φωτογραφίες που είχαν υποστεί ειδική επεξεργασία. Τα υφάσματα και οι αντίστοιχες μυρωδιές συμπεριλήφθηκαν στο γαμήλιο άλμπουμ. Κάθε σελίδα περιελάμβανε φωτογραφίες συνοδευόμενες από αποσπάσματα ήχου, που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια αυτών των στιγμών. Οι ειδικά επεξεργασμένες φωτογραφίες, τα αρώματα, τα υφάσματα και τα ηχητικά κλιπ βοήθησαν την Steph να επιστρέψει σε μία από τις πιο ευτυχισμένες μέρες της ζωής της!

από Μαρία Ιωαννάτου