Αρχική > Infohealth > Τσιόδρας: Αυτά είναι τα τρία τα πιο ελπιδοφόρα εμβόλια για τον κορωνοϊο

Τσιόδρας: Αυτά είναι τα τρία τα πιο ελπιδοφόρα εμβόλια για τον κορωνοϊο

Σε τρια, τα πιο ελπιδοφόρα εμβόλια για τον κορωνοϊό για τα οποία αναμένονται αποτελέσματα στα τέλη του χρόνου, καθώς «έχουν καλά αποτελέσματα στις φάσεις 1 και 2» έκανε λόγο ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση της Πέμπτης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας αναφερόταν στα εμβόλια της Astrazeneca, της Pfizer και της Moderna και συνέχισε: «Το καθένα από αυτά έχει δαφορετικό μηχανισμό κατασκευής και διαφορετική αποθήκευση. Ο κ. Κικίλιας τον τελευταίο μήνα έχει προχωρήσει σε σχεδιασμό της εμβολιαστικής προσπάθειας που έχει πολλές παραμέτρους».

Όπως εξήγησε «υπάρχει ήδη εισήγηση για τις κατηγορίες πολιτών που θα εμβολιαστούν πρώτα. Θα υπάρχει ιεράρχηση γιατί δεν θα είναι όλη η ποσότητα διαθέσιμη».

«Η Ελλάδα συμμετέχει με διαφάνεια μέσω της κοινής ευρωπαϊκής προμήθειας ώστε να γίνει ισότιμα η διανομή», συμπλήρωσε ο κ. Τσιόδρας. «Η προσπαθεια για το εμβόλιο θα περπατήσει. Κανείς δεν μπορεί να πει αν θα έχουμε δόσεις στο τέλος του χρόνου ή στις αρχές του 2021. Περιμένουμε με αγωνία πότε θα έχουμε θετικά στοιχεία για αποτελεσματικότητα και ασφάλεια. Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε αποτελέσματα για τους πρωτοπόρους τρεις και μετά θα ακολουθήσουν άλλα τέσσερα εμβόλια. Και θα έρθουν γρήγορα τον άλλο χρόνο οι υπόλοιποι» πρόσθεσε καταλήγοντας ότι «από τώρα σχεδιάζουμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τα λογιστικά προβλήματα με τα εμβόλια».

Διαβάστε επίσης:

– Ανατροπή! Τι θα ανακοινωθεί για τα κομμωτήρια εν μέσω lockdown

– Καθολικό lockdown: Πώς θα μετακινούμαστε, οι 6 επιλογές SMS στο 13033

Αυτό είναι το Έντυπο Μετακίνησης Μαθητών- Τυπώστε το!

– Τα 3 επιπλέον μέτρα στήριξης για τους πολίτες που θα πληγούν περισσότερο από το lockdown

– Τα μέτρα στήριξης του Πολιτισμού για θέατρα, σινεμά και μουσικές σκηνές- 10 ευρώ στα θέατρα και 4 ευρώ στα σινεμά ανά θέση/ εισιτήριο