Αρχική > Featured > Τρόμος από τις επιθέσεις με αεροβόλο σε λεωφορεία – Νεαρή κοπέλα τραυματίστηκε στο μάτι

Τρόμος από τις επιθέσεις με αεροβόλο σε λεωφορεία – Νεαρή κοπέλα τραυματίστηκε στο μάτι

Έντονη ανησυχία έχει προκληθεί ύστερα από τα περιστατικά επιθέσεων από αγνώστους σε λεωφορεία του ΟΑΣΑ. Όλα ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα όταν άγνωστοι επιτέθηκαν πετώντας πέτρες σε λεωφορεία των γραμμών 701 και 704 που διέρχονται από το Καματερό.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ αποφάσισε για τον λόγο αυτό, να τροποποιήσει εδώ και μία εβδομάδα τα δρομολόγια των συγκεκριμένων γραμμών από τις 18:00 και μετά.

Νέα επικίνδυνα περιστατικά έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα, καθώς από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου μέχρι και χθες, έχουν σημειωθεί πολλαπλές επιθέσεις σε λεωφορεία διερχόμενα από τη Λ. Συγγρού. Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στις 20:10 του Σαββάτου στη γραμμή 550 στο ύψος της στάσης «ΣΤΡΟΦΗ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ», όταν το λεωφορείο βρισκόταν με κατεύθυνση προς Παλαιό Φάληρο.

Η δεύτερη επίθεση σημειώθηκε επίσης στη Λ. Συγγρού περίπου στις 21:15 στη γραμμή Α2 με κατεύθυνση προς Ακαδημία και στο ύψος της στάσης «ΑΓ. ΣΩΣΤΗΣ». Η τρίτη επίθεση ξανά στη γραμμή Α2, περίπου στις 21:50, στο ύψος της στάσης «ΑΓ. ΣΩΣΤΗΣ» και με κατεύθυνση προς Ακαδημία. Παράλληλα, το μεσημέρι της Κυριακής στις 14:20, ξανά στο ύψος της στάσης «ΑΓ. ΣΩΣΤΗΣ» συνέβη το ίδιο περιστατικό στη γραμμή 106 με κατεύθυνση προς ΦΙΞ, ενώ στις 9:00 το βράδυ στο λεωφορείο Α2 που βρισκόταν στη στάση «ΕΦΕΣΟΥ» επί της Λ. Συγγρού, πραγματοποιήθηκε επίθεση πιθανότατα με αεροβόλο όπλο, με αποτέλεσμα μια  νεαρή επιβάτιδα να τραυματιστεί ελαφρά στο μάτι.

Επανέρχονται τα δρομολόγια στο Καματερό

Εν τω μεταξύ, απόφαση για επαναφορά της λειτουργίας των κανονικών διαδρομών των λεωφορειακών γραμμών 701 και 704 από σήμερα Τρίτη, έλαβε το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ. Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΟΑΣΑ με τη συμμετοχή στελεχών του Δήμου και της Αστυνομίας, συμφωνήθηκε να βελτιωθεί ο φωτισμός στο σημείο και να αυξηθούν οι περιπολίες.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, σε περίπτωση ενδεχόμενων νέων κρουσμάτων θα υπάρξει άμεση απάντηση με εκ νέου περικοπή των δρομολογίων.