Τρεις τρόποι για να φτιάξετε νόστιμα στριφτάρια σφολιάτας. Plus: Πόσες θερμίδες έχει το προσούτο;

%cf%84%cf%81%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84%cf%81%cf%8c%cf%80%ce%bf%ce%b9-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%ce%be%ce%b5%cf%84%ce%b5-%ce%bd%cf%8c%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%bc%ce%b1-%cf%830

Προσούτο στα ιταλικά σημαίνει ζαμπόν και, όπως ξέρετε, πρόκειται για λεπτές φέτες αποξραμένου χοιρομερίου. Το πιο διάσημο και ακριβό προσούτο προέρχεται από την κεντρική και βόρεια Ιταλία.

Τα 80 γρ. προσούτο, λοιπόν, αντιστοιχούν σε 200 θερμίδες, ενώ το προσούτο περιέχει και πρωτεΐνες, κορεσμένα λίπη, χοληστερόλη, σίδηρο και νάτριο.

Σήμερα δοκιμάστε το με σφολιάτα στο φούρνο σε μια πολύ εύκολη συνταγή…

Υλικά:

1/2 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1 1/2 κουταλιές ελαιόλαδο

3 φύλλα σφολιάτας

1/4 τυρί παρμεζάνα, τριμμένο

6 φέτες προσούτο

1/3 της κούπας πέστο βασιλικού

Εκτέλεση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200ο και τοποθετήστε τις σχάρες στη μεσαία και πάνω σκάλα. Απλώστε φύλλα ψησίματος σε δυο ταψιά. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το λάδι με το σκόρδο. Ελείψτε ένα φύλλο σφολιάτας με το μείγμα και πασπαλίστε με παρμεζάνα. Βάλτε το προσούτο στο άλλο φύλλο σφολιάτιας και στο τρίτο απλώστε τη σάλτσα πέστο.

Κόψτε τα φύλλα σε 12 λωρίδες, στριφογυρίστε τις λωρίδες τρεις φορές και τοποθετήστε τις στα ταψιά. Αλείψτε με λίγο λάδι, αν θέλετε, και ψήστε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να αρχίσυν τα φύλλα να χρυσίζουν. Όταν είναι έτοιμα, αφήστε τα για λίγο να “καθίσουν” και σερβίρετε.

Ρολά σφολιάτας με τυρί και μπέικον. Plus: Αυτή είναι η ιστορία της σφολιάτας!

Ακτίνες σφολιάτας με πραλίνα φουντουκιού!

Γλυκά Σφολιατίνια με Μαρμελάδα!

Σχετικά Άρθρα
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σιροπιαστά “στραβά”: Το σαρακοστιανό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Σιροπιαστά στραβά: Το παραδοσιακό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%80%cf%85%cf%81%cf%89%cf%840
Φτιάχνουμε χειροποίητο γλυκό, σπυρωτό χαλβά σε 15′
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του