Αρχική > Featured > Τραγικό τέλος για τους δύο δύτες που αγνοούνταν στην Κάρπαθο

Τραγικό τέλος για τους δύο δύτες που αγνοούνταν στην Κάρπαθο

To θρίλερ της αναζήτησής τους είχε ξεκινήσει αργά χθες το μεσημέρι, πριν από λίγη ώρα όμως έλαβε χώρα το τραγικό τέλος.

Οι δύο δύτες 60 και 35 ετών από την Τσεχία και το Ιράν που επιχείρησαν κατάδυση σε υποθαλάσσια σπηλιά με βάθος 45 μέτρων στην περιοχή Σώκαστρο της Καρπάθου, εικάζεται τώρα από τις αρχές ότι δεν γνώριζαν καλά την περιοχή και φέρονται να είχαν βουτήξει μαζί με ακόμη έναν, πιο έμπειρο.

Ο τρίτος με καταγωγή από την Τσεχία, ήταν εκείνος, ο οποίος ειδοποίησε και τις αρχές, υποστηρίζοντας ότι τα θολά νερά και τα ρεύματα στην περιοχή ήταν η αιτία για να χάσει την επαφή με τους άλλους δύο.

Οι έρευνες

Ύστερα από έρευνες που διήρκεσαν σχεδόν 24 ώρες, οι άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν νεκρούς τους δύο δύτες και πλέον απομένει να ανασυρθούν οι σοροί και να γίνει η τυπική αναγνώριση.

Στις έρευνες συμμετείχαν ένα πλωτό του Λιμενικού Σώματος, παραπλέοντα σκάφη, καθώς και ομάδα ιδιωτών δυτών, ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι καλές. Στην έρευνα έλαβε μέρος και η Ομάδα Ειδικών Καταδύσεων του Λιμενικού, η οποία αποτελείται από ειδικά εκπαιδευμένους δύτες που επιχειρούν σε μεγάλα βάθη, με χαρακτηριστική την επιχείρηση διάσωσης πριν από δύο χρόνια στο Φαρμακονήσι, όπου οι δύτες του Λιμενικού επιχείρησαν στα 75 μέτρα.