Αρχική > Featured > Τραγικό: Πατέρας και γιος πέθαναν αγκαλιασμένοι όταν καταπλακώθηκαν από δέντρο στην Χαλκιδική

Τραγικό: Πατέρας και γιος πέθαναν αγκαλιασμένοι όταν καταπλακώθηκαν από δέντρο στην Χαλκιδική

Σοκαρισμένοι είναι ακόμα όσοι έζησαν τα τραγικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν χθες βράδυ στη Νέα Ποτίδαια στη Χαλκιδική κατά τη διάρκεια της φονικής κακοκαιρίας. Μια γυναίκα από το Κισινάου της Μολδαβίας περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν οι τουρίστες και οι κάτοικοι των περιοχών της Χαλκιδικής.

«Όλα έγιναν ξαφνικά, κάποια στιγμή ξεκίνησαν όλοι να τρέχουν, στην αρχή κάποιοι πίστευαν ότι είναι αστείο. Όταν φτάσαμε στο δωμάτιο, όλα ήταν σκοτεινά, δεν είχε ρεύμα. Βγήκαμε στο μπαλκόνι και είδαμε όλα τα δέντρα πεσμένα».

Εκτός από την αγωνία για την ίδια τη ζωή της, ήταν μία από τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο σημείο όπου καταπλακώθηκαν από δέντρο ένας άνδρας από τη Ρωσία και ο γιος του, ηλικίας μόλις δύο ετών.

«Κάποιος άρχισε να φωνάζει ότι υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τα δέντρα»

«Λίγο αργότερα, όταν σταμάτησε η βροχή, κάποιος άρχισε να φωνάζει ότι υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τα δέντρα, όλοι στρέψαμε το βλέμμα μας προς τα εκεί για να δούμε τι συμβαίνει και να δούμε αν μπορούμε να βρούμε κάποιον. Ψάχναμε για περίπου δύο ώρες και ο άνδρας που τους εντόπισε (τον άντρα και το νήπιο), άρχισε να φωνάζει ότι «είναι εδώ» και άμεσα ήρθε ασθενοφόρο, αστυνομία, όλοι», τονίζει.

Προσθέτει ότι, στον αρχικό σχεδιασμό της οικογένειάς της, ήταν να περάσουν διακοπές λίγων ημερών στη Χαλκιδική, όμως ύστερα από τη θεομηνία που έπληξε την περιοχή θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους.