Αρχική > Κοινωνία > Τουριστικό αξιοθέατο τα «διάσημα» σκαλιά του Joker – Κοσμοσυρροή για μία φωτογραφία (εικόνες)

Τουριστικό αξιοθέατο τα «διάσημα» σκαλιά του Joker – Κοσμοσυρροή για μία φωτογραφία (εικόνες)

Ο σάλος και το πλήθος συζητήσεων που προκάλεσε η ταινία Τζόκερ φαίνεται ότι δεν έχει τέλος, αφού το δημοφιλές δράμα με τις εκατομμύρια εισπράξεις συνεχίζει να μας απασχολεί για έναν άλλο λόγο αυτή τη φορά.

Οι σκάλες που συνδέουν την οδό Σαίξπηρ με την Άντερσον στο Μπρονξ έγιναν το νεότερο τουριστικό αξιοθέατο της Νέας Υόρκης, χάρη στις χορευτικές φιγούρες του Χοακίν Φίνιξ ως Joker στην ομώνυμη ταινία. Η τοποθεσία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Μανχάταν, χρησιμοποιώντας το μετρό.

https://www.instagram.com/p/B4MsRVenLH-/

Μάλιστα, η Google αποφάσισε να τα εντάξει ως επίσημη τοποθεσία στους χάρτες της με τον χαρακτηρισμό “religious destination”, δηλαδή θρησκευτικός προορισμός. Χιλιάδες φαν της παραγωγής αλλά και influencers καταφθάνουν καθημερινά με σκοπό να φωτογραφηθούν στη δημοφιλή σκάλα.

Από την άλλη όμως οι κάτοικοι της περιοχής βλέπουν αυτήν την προβολή ως ευχή και κατάρα, καθώς από τη μία έχουν αυξηθεί οι επισκέπτες φέρνοντας κατανάλωση στα καταστήματα της περιοχής, αλλά από την άλλη αυτό το πλήθος προκαλεί και προβλήματα στους κατοίκους. «Είναι ασέβεια να αντιμετωπίζεται η περιοχή και οι κάτοικοί της ως φωτογραφικό στιγμιότυπο», αναφέρει το gothamist.com.

Δείτε τις φωτογραφίες:

https://www.instagram.com/p/B4LOTC1hIqp/

View this post on Instagram

Why so serious?

A post shared by Jung yeonwoo (@actor_jyw) on