Αρχική > Cinema > «Top Gun 2»: Ο Τομ Κρουζ εκπαιδεύεται σε μαχητικά αεροσκάφη 32 χρόνια μετά

«Top Gun 2»: Ο Τομ Κρουζ εκπαιδεύεται σε μαχητικά αεροσκάφη 32 χρόνια μετά

Η πρώτη προβολή ήταν αρκετή. Το «Top Gun» έκανε έναν αναπενάληπτο πάταγο δημιουργώντας είδωλα και τρόπο ζωής.

O Τομ Κρουζ ήταν μόλις 24 ετών όταν το «Top Gun» έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1986. Και 32 χρόνια μετά, μοιάζοντας να μην έχει περάσει χρόνος από πάνω του, ενσαρκώνει ξανά τον Μάβερικ στο σίκουελ της θρυλικής ταινίας.

Βέβαια, ο κορυφαίος ηθοποιός θα χρειαστεί να παρακολουθήσει εντατικά μαθήματα στο πιλοτάρισμα μαχητικών αεροσκαφών, ώστε στα νέα απαιτητικά πλάνα να είναι ή τουλάχιστον να δείχνει όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένος.

Το «Top Gun 2» θα είχε κάνει πρεμιέρα πριν από μερικά χρόνια, ωστόσο ο σκηνοθέτης Τόνι Σκοτ που υπέγραψε την ταινία του ’86, αυτοκτόνησε πριν από έξι χρόνια. Ωστόσο, αναμένεται να βγει στους κινηματογράφους στις 26 Ιουνίου 2020.

Ο Τομ Κρουζ σε εντατικά μαθήματα

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Daily Mail», τα γυρίσματα της ταινίας «παγώνουν» μέχρι νεωτέρας, καθώς ο κορυφαίος ηθοποιός πρέπει να παρακολουθήσει εντατικά μαθήματα στο πιλοτάρισμα μαχητικών αεροσκαφών, ώστε στα νέα απαιτητικά πλάνα να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένος.

«Ο Τομ κατέχει δίπλωμα αλλά όχι για μαχητικά αεροσκάφη, και τώρα κάνει μαθήματα για αυτό. Φυσικά, δεν θα κάνει όλες τις σκηνές, γιατί είναι επικίνδυνο, αλλά θα συμμετέχει σε πολλές λήψεις. Δεν θα ήθελε κανείς να θέσει τον πρωταγωνιστή σε μεγάλο κίνδυνο», σχολιάζουν πηγές από τον κύκλο του.

Το πρώτο «Top Gun» σε σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ, γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία, με συνολικές εισπράξεις 353,8 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Μάλιστα, έλαβε 5 υποψηφιότητες για Όσκαρ, κερδίζοντας εκείνο του Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού με το ανεπανάληπτο «Take my Breath Away» των Berlin που απέσπασε και Χρυσή Σφαίρα.

Πηγή: protothema.gr