Αρχική > Featured > «Το ότι πήραμε διαζύγιο δεν σημαίνει ότι δεν παλέψαμε για τον γάμο μας»
%cf%84%ce%bf-%cf%8c%cf%84%ce%b9-%cf%80%ce%ae%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b6%cf%8d%ce%b3%ce%b9%ce%bf-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b1%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%8c0

«Το ότι πήραμε διαζύγιο δεν σημαίνει ότι δεν παλέψαμε για τον γάμο μας»

Η διαδικασία του διαζυγίου σίγουρα δεν είναι ούτε ευχάριστη ούτε εύκολη για ένα ζευγάρι. Μια τέτοια απόφαση, ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά, προκαλεί έντονο άγχος και φόβο και στα δύο μέλη του ζευγαριού, τα οποία πέρα από τα προσωπικά τους ζητήματα έχουν να αντιμετωπίσουν τις ερωτήσεις και τις παρεμβάσεις του κοινωνικού τους περιβάλλοντος.

«Ο πρώην σύζυγός μου και εγώ κάναμε αστεία για τα διαζύγια. Ήταν κάτι που αφορούσε τους άλλους και όχι εμάς. Δεν ήμασταν από αυτούς που τα παρατούσαν. Δεν θέλαμε τα παιδιά μας να ζουν σε δύο σπίτια με χωριστές διακοπές, γιορτές και γενέθλια. Ήμασταν καλύτεροι από αυτό. Το διαζύγιο ήταν μια επιλογή που δεν θα κάναμε ποτέ. Ήταν για εκείνους που τα παρατούν και δεν προσπαθούν. Η μόνη επιλογή ήταν η αγάπη. Θα προσπαθούσαμε κάθε μέρα.

Όλα αυτά ήταν εύκολο να τα πιστεύουμε όταν νιώθαμε δυνατοί και η σχέση μας δεν αντιμετώπιζε προβλήματα. Μέχρι που συνέβη και σε εμάς», γράφει μία γυναίκα στο προσωπικό της ιστολόγιο αναφορικά με το διαζύγιό της και συνεχίζει τονίζοντας το πόσο την επηρέασαν οι παρεμβάσεις και οι παραινέσεις των άλλων, ακόμα και όταν γίνονταν καλοπροαίρετα.

Παράλληλα, δίνει μία πολύ χρήσιμη συμβουλή σε όσους προσπαθούν να βοηθήσουν ένα ζευγάρι που χωρίζει…

«Οι γνωστοί μας σοκάρονταν και μας ρωτούσαν τι συνέβη, αν συμβουλευτήκαμε κάποιον ειδικό και τι θα κάνουμε με τα παιδιά. Αρκετοί ήταν και εκείνοι που μας πρότειναν κιόλας τι να κάνουμε. Δεν ήξερα ότι ο γάμος μου σήμαινε τόσα πολλά σε τόσους πολλούς μέχρι που τελείωσε. Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν περίμενα τέτοιες αντιδράσεις. Πίστευα πως υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και υπονοούσαν ότι δεν προσπαθήσαμε αρκετά για τη σχέση μας. Κατά τη γνώμη μου υπονοούσαν ότι δεν είχαμε σκεφτεί καν όσα μας πρότειναν. Ότι δεν εκτιμούσαμε τα όσα είχαμε ή ότι δεν δώσαμε την απαραίτητη σημασία στη σχέση και την οικογένειά μας. Ότι ήμασταν εγωιστές και ψάχναμε την εύκολη διέξοδο.

Αντιλαμβάνομαι ότι οι προθέσεις του ήταν καλές, αλλά προσωπικά με πλήγωναν. Τα πράγματα σχεδόν ποτέ δεν είναι έτσι ακριβώς όπως φαίνονται.

Οι γύρω μας δεν ήξεραν τι ακριβώς συνέβαινε με εμάς. Ήξεραν ότι χωρίζαμε, αλλά μας έβλεπαν να πηγαίνουμε μαζί στις δραστηριότητες των παιδιών μας. Όταν μια μέρα, λοιπόν, μία συνάδελφος με πλησίασε και μου είπε ότι ο σύζυγός μου είναι γραμμένος σε μια εφαρμογή για ραντεβού και ότι με “απατά”, εγώ ήξερα ακριβώς τι συμβαίνει. Κατηγορήθηκα και εγώ για κάτι αντίστοιχο, αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν ήταν αλήθεια.

Ενημερώσαμε για το διαζύγιο, αλλά η όλη κατάσταση μάς είχε εξαντλήσει και περισσότερο μας κούραζε το γεγονός ότι οι ερωτήσεις γύρω από τον χωρισμό μας δεν σταματούσαν ποτέ. Το στάδιο μέχρι να ξεκαθαρίσετε πώς θα λειτουργούν τα πράγματα είναι δύσκολο, περίεργο και πολύ μουδιασμένο.

Η συμβουλή μου σε όσους ζουν τώρα ένα διαζύγιο είναι να ακολουθούν την καρδιά τους και να κάνουν ό,τι καλύτερο για τη ζωή τους. Ακούστε την καρδιά σας και σκεφτείτε τι θα κάνει καλό στη δική σας οικογένεια.

Όσον αφορά σε εκείνους που παρακολουθούν ένα διαζύγιο, στηρίξτε το ζευγάρι. Δώστε τη συμβουλή σας ΜΟΝΟ όταν σας το ζητήσουν. Μπορεί να μην μάθετε ποτέ όλες τις λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συνέβη. Δείξτε την αγάπη και την κατανόησή σας.

%cf%84%ce%bf-%cf%8c%cf%84%ce%b9-%cf%80%ce%ae%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b6%cf%8d%ce%b3%ce%b9%ce%bf-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b1%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%8c0 %cf%84%ce%bf-%cf%8c%cf%84%ce%b9-%cf%80%ce%ae%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b6%cf%8d%ce%b3%ce%b9%ce%bf-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b1%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%8c2

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του %cf%84%ce%bf-%cf%8c%cf%84%ce%b9-%cf%80%ce%ae%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b6%cf%8d%ce%b3%ce%b9%ce%bf-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b1%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%8c4