Αρχική > Featured > Το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη στα 100 καλύτερα του 21ου αιώνα

Το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη στα 100 καλύτερα του 21ου αιώνα

Σήμερα, πριν από λίγες ώρες, ο «Guardian» δημοσίευσε τη λίστα του με τα 100 καλύτερα βιβλία του 21ου αιώνα. Άλλα τα γνωρίζουμε άλλα πάλι όχι.

Ανάμεσά τους όμως ένα βιβλίο που μας είναι εξαιρετικά οικείο. Το «Adults in the Room» του Γιάνη Βαρουφάκη είναι στη 86η θέση.

Η συνοδευτική παράγραφος

«Αυτό το απομνημόνευμα του οικονομολόγου με το δερμάτινο μπουφάν που διετέλεσε για 6 μήνες υπουργός Οικονομικών στην Ελλάδα το 2015 σε μία εποχή οικονομική και πολιτική κρίσης έχει περιγράφει ως ένας από τα καλύτερα πολιτικά απομνημονεύματα που γράφτηκαν ποτέ. Έρχεται (σ.σ. ο Γιάνης Βαρουφάκης) αντιμέτωπος με το ΔΝΤ, τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, τη Wall Street, τους δισεκατομμυριούχους και τους ιδιοκτήτες των μέσων ενημέρωσης και τους περιγράφεται πώς λειτουργεί το σύστημα – ως εκ τούτου, το βιβλίο του είναι μια φανερή περιγραφή της σύγχρονης εξουσίας».

Με αυτή την παράγραφο ο Guardian συνοδεύει την επιλογή του για την ένταξη του βιβλίου του Γιάνη Βαρουφάκη στα 100 καλύτερα του 21ου αιώνα! Στη λίστα υπάρχουν νουβέλες, πολεμικά, ιστορικά και ανθρωπιστικά βιβλία και απομνημονεύματα, όπως αυτό του επικεφαλής του ΜεΡΑ25. Για την ιστορία στο Νο1 της λίστα είναι το “Wolf Hall” της Χίλαρι Μαντέλ που δημοσιεύθηκε το 2009. Εδώ μπορείτε να δείτε όλη τη λίστα.