Αρχική > Εικαστικά > "Το σκοτεινό αντικείμενο του Πόθου" με δωρεάν είσοδο στο Θέατρο Χυτήριο!

"Το σκοτεινό αντικείμενο του Πόθου" με δωρεάν είσοδο στο Θέατρο Χυτήριο!

χυτήριο

Είσαι ακόμα στην πόλη και ψάχνεις κάτι για να περάσει ευχάριστα το βράδυ σου; Μια εναλλακτική πρόταση σου έχουμε για σήμερα το βράδυ από το Χυτήριο! “Το σκοτεινό αντικείμενο του Πόθου”, σε σκηνοθεσία του Λουίς Μπουνιουέλ και, μάλιστα, με την είσοδο ελεύθερη!

Το έργο εξελίσσεται σε ένα βαγόνι τρένου με προορισμό την Μαδρίτη.  Ο επιχειρηματίας Ντον Ματέο καταβρέχει με ένα ποτήρι νερό το πρόσωπο της νεαρής Κοντσίτα. Οι συνεπιβάτες του βαγονιού, μια κυρία με την θυγατέρα της, ένας δικαστής, και ένας νάνος, ψυχολόγος το επάγγελμα, ζητούν να τους εξηγήσει την αιτία αυτής της πράξης του. Ο Ντον Ματέο εξιστορεί την οδύνη του από τον ακόρεστο έρωτα που τρέφει για την νεαρή αλλά ψυχρή Κοντσίτα, η οποία προτιμάει να κυκλοφορεί με τρομοκράτες…

Το τελευταίο έργο του μεγάλου σουρεαλιστή σκηνοθέτη, πλημμυρισμένο από ερωτισμό φέρνει στην επιφάνεια την εμμονή του σκηνοθέτη με τη σκοτεινή πλευρά του πόθου. Η ταινία αποπειράται να εκφράσει τις αντιφάσεις του χαρακτήρα του ανθρώπου και της ζωής, άλλοτε αποτυπώνοντας την πραγματικότητα και άλλοτε υπερβαίνοντάς την!

Πρωταγωνιστούν: Φερνάντο Ρέι, Καρόλ Μπουκέ, Άντζελα Μολίνα, Λάντο Μπουζάνκα.

Σκηνοθεσία: Λουίς Μπουνιουέλ

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016

Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος ελεύθερη

Χυτήριο Theatre & ART Cafe

Ιερά Οδός 44, Αθήνα