Αρχική > Featured > Το σεξιστικό σχόλιο του Βραζιλιάνου προέδρου Μπολσονάρου για τη Μπριζίτ – Έξαλλος ο Μακρόν

Το σεξιστικό σχόλιο του Βραζιλιάνου προέδρου Μπολσονάρου για τη Μπριζίτ – Έξαλλος ο Μακρόν

Τη χαριστική βολή στις ήδη τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στον Εμανουέλ Μακρόν και τον Ζαϊχ Μπολσονάρου ήρθε να δώσει το άκομψο σχόλιο του δεύτερου για τη σύζυγο του Γάλλου προέδρου. Ο πρόεδρος της Βραζιλίας ενστερνίστηκε μέσω Facebook ένα προσβλητικό σχόλιο σε βάρος της Μπριζίτ Μακρόν, στο τελευταίο επεισόδιο ενός φραστικού πολέμου μεταξύ των δύο ανδρών, που έφερε το θέμα των πυρκαγιών στον Αμαζόνιο.

Οπαδός του Μπολσονάρου με ανάρτησή του ειρωνεύτηκε την εμφάνιση της πρώτης κυρίας της Γαλλίας και τη συνέκρινε με αυτή της 37χρονης Μισέλ Μπολσονάρου την ημέρα της ορκωμοσίας του συζύγου της. «Καταλαβαίνετε τώρα γιατί ο Μακρόν έχει βαλθεί να επιτίθεται στον Μπολσονάρου;», έγραψε βραζιλιάνος χρήστης πλάι στις φωτογραφίες των δύο ζευγαριών, πριν υποστηρίξει ότι ο λόγος είναι ο «φθόνος» του αρχηγού του γαλλικού κράτους. «Μην τον ταπεινώνεις τον τύπο», ήταν η αντίδραση του προέδρου της Βραζιλίας, σε ένα πρωτοφανές σχόλιο μεταξύ ηγετών.

Ο Μπολσονάρου με τη σύζυγό του

Η απάντηση του Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος δεν άφησε αναπάντητη την προσβολή. «Ο Μπολσονάρου είπε πολύ ανάρμοστα πράγματα για τη γυναίκα μου. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον βραζιλιάνικο λαό κι ελπίζω σύντομα να έχουν έναν πρόεδρο που να τους αξίζει», ανέφερε ο Μακρόν. Επιπλέον, χαρακτήρισε «εξαιρετικά αγενή» τα σχόλια του Μπολσονάρου και πρόσθεσε: «Τι να πω; Είναι θλιβερό. Είναι θλιβερό πρωτίστως για τον ίδιο, αλλά και για τους Βραζιλιάνους».

Η επίμαχη φωτογραφία