Τα γλυκά είναι από τις αδυναμίες μας γι’ αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουμε στο σπίτι κάποιο κέρασμα. Το σαββατοκύριακο μπείτε στην κουζίνα για να φτιάξετε ένα απίθανο σουφλέ όχι με σοκολάτα, αλλά με πορτοκάλι λόγω εποχής. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει σίγουρα!

Υλικά:

100 γρ. βούτυρο (και λίγο για άλειμμα)
1 φλ. ζάχαρη
3 μεγάλα πορτοκάλια (ξύσμα και χυμό)
4 μεγάλα αβγά (χωρισμένα)
1/3 φλ. αλεύρι
1 2/3 φλ. γάλα
φέτες πορτοκαλιού
ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνετε ελαφρά 6 ατομικά σκεύη για σουφλέ (χωρητικότητας ¾ φλ.) ή ένα μεγάλο σκεύος. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει, προσθέτετε το ξύσμα και ύστερα, τμηματικά, τον χυμό συνεχίζοντας το χτύπημα. Συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας έναν-έναν τους κρόκους, ύστερα το αλεύρι και τέλος ανακατεύετε μέσα το γάλα.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ύστερα την ενσωματώνετε στο μείγμα των κρόκων ανακατεύοντας απαλά, παίρνοντας μείγμα από κάτω και φέρνοντάς το προς τα πάνω. Μοιράζετε το μείγμα στα ατομικά σκεύη (ή το απλώνετε στο μεγάλο σκεύος) και τα βάζετε σε ένα ταψί. Ρίχνετε μέσα αρκετό ζεστό νερό που να φτάνει μέχρι τη μέση και ψήνετε τα ατομικά σουφλέ για 15-20 λεπτά (το μεγάλο για 45-50 λεπτά). Τα σουφλέ πρέπει να φουσκώσουν, αλλά να μην πήξουν εντελώς, το κέντρο τους να είναι ελαφρά τρεμουλιαστό.


Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα κρατάτε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη και γαρνιρισμένα με φέτες πορτοκαλιού.

από Μαρία Ιωαννάτου