Αρχική > Featured > Το πρόγραμμα «GENEROUS Γνώση» ταξίδεψε σε σχολεία στη Νίσυρο και την Τήλο με εξοπλισμό για τα παιδιά

Το πρόγραμμα «GENEROUS Γνώση» ταξίδεψε σε σχολεία στη Νίσυρο και την Τήλο με εξοπλισμό για τα παιδιά

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ενισχύει σχολεία ακριτικών περιοχών. Φέτος, η GENESIS Pharma ταξίδεψε σε Νίσυρο και Τήλο και η «GENEROUS Γνώση», που δημιουργήθηκε το 2018 ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες σχολικών μονάδων, πρόσφερε υποστηρικτικό εξοπλισμό διδασκαλίας και τεχνολογίας στους μικρούς μαθητές.

Μετά τα τέσσερα σχολεία στην Κάλυμνο και την Τέλενδο που υποστηρίχθηκαν την περασμένη σχολική χρονιά, στις αρχές Οκτωβρίου το πρόγραμμα ‘ταξίδεψε’ και πάλι για να εξοπλίσει το Δημοτικό Σχολείο Μανδρακίου στη Νίσυρο και το Δημοτικό Σχολείο της Τήλου με φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και διαδραστικούς πίνακες διδασκαλίας.

Μια μακροχρόνια δέσμευση

Η υποστήριξη σχολείων που αντιμετωπίζουν ελλείψεις υποδομών είναι για την GENESIS Pharma μια μακροχρόνια δέσμευση, που ξεκίνησε ήδη από το 2010, με δράσεις όπως παροχή υπολογιστών και βιβλίων σε σχολικές μονάδες και βιβλιοθήκες σε όλη την ακριτική Ελλάδα, εργασίες αποκατάστασης σχολικών εγκαταστάσεων στην περιοχή της Αττικής, καθώς και διάθεση γευμάτων, μέσω της συμμετοχής της εταιρείας στο Πρόγραμμα «ΔΙΑΤΡΟΦΗ» του Ινστιτούτου Prolepsis που στηρίζει σχολεία στα οποία οι μαθητές βιώνουν επισιτιστική ανασφάλεια.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνο Ευριπίδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της GENESIS Pharma, στόχος του προγράμματος «GENEROUS Γνώση» είναι να φτάσει κοντά σε ολοένα και περισσότερους μαθητές απομακρυσμένων σχολικών μονάδων, διασφαλίζοντάς τους ισότιμη πρόσβαση σε εργαλεία τεχνολογίας και εκπαίδευσης, βάσει αναγκών που καταγράφονται σε σχολική μονάδα ξεχωριστά.

Πρόκειται για πρόγραμμα που εντάσσεται στην πολύπλευρη κοινωνική δράση της εταιρείας η οποία, εκτός από ενέργειες υποστήριξης παιδιών και νέων που αφορούν κυρίως θέματα εκπαίδευσης και ίσων ευκαιριών, εστιάζει στην ευαισθητοποίηση σε θέματα υγείας και την ενίσχυση συλλόγων ασθενών και φορέων που προσφέρουν έργο σε πάσχοντες, καθώς και σε ευρύτερες δράσεις αλληλεγγύης προς ευάλωτες ομάδες, με συνολικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής.