Αρχική > Featured > Το Ποτάμι δίνει 500.000 ευρώ στο ΕΚΠΑ για το brain drain

Το Ποτάμι δίνει 500.000 ευρώ στο ΕΚΠΑ για το brain drain

Για έναν σοβαρό σκοπό αποφάσισε το Ποτάμι να επιστρέψει 500.000 ευρώ στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από την επιχορήγηση που πήρε πριν τις βουλευτικές εκλογές. Η κίνηση αυτή έχει ως απώτερο σκοπό να αποτρέψει τα «λαμπρά μυαλά» της χώρας μας από το να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε στην συνάθροιση φίλων του Ποταμιού το Σάββατο, ότι τα χρήματα θα δοθούν στο ΕΚΠΑ προκειμένου να στηρίξουν τους νέους επιστήμονες, ώστε να συνεχίσουν την καριέρα τους και να μην φύγουν για το εξωτερικό.

Όντας σύμφωνος και ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, 500.000 θα μεταφερθούν την επόμενη βδομάδα στα ταμεία του Ιδρύματος.

Ποιοι ακριβώς θα επωφεληθούν

Το ποσό θα διατεθεί σε υποτροφίες νέων επιστημόνων που έχουν εκπονήσει ή ολοκληρώνουν διδακτορική διατριβή έτσι ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να ενταχθούν σε ερευνητικές ομάδες του ΕΚΠΑ. «Με τα 500.000 θα έχουμε και εμείς μια μικρή έστω συμβολή στην προσπάθεια να περιοριστεί το brain drain», είπε ο κ. Θεοδωράκη και σημείωσε ότι πρόκειται για απόφαση με τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Οικονομικής Διαχείρισης του Ποταμιού αλλά και των στελεχών του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

Οταν ρωτήθηκε αν αυτό σημαίνει ότι θα ανασταλεί η λειτουργία του Ποταμιού, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε ότι τόσο ο ίδιος όσο και τα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου αλλά και των άλλων κεντρικών οργάνων συζητούν όλες τις απόψεις και εντός του φθινοπώρου θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ