Δεν είναι η πρώτη φορά που το παλάτι του Μπάκιγχαμ μοιράζεται με τον κόσμο τις διάσημες συνταγές της βασιλικής οικογένειας. Έτσι, μετά τα πασχαλινά μπισκότα που έκαναν θραύση, σήμερα θα σας δείξουμε τη συνταγή για τα σοκολατένια cupcakes που το παλάτι δημοσίευσε στο Instagram.
Αφορμή στάθηκαν τα χθεσινά γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία έγινε 94 ετών αλλά φέτος αναγκάστηκε να ακυρώσει τους πανηγυρικούς εορτασμούς εξαιτίας του κορωνοϊού.
Μάλιστα, το παλάτι καλεί τους χρήστες του Instagram να τα φτιάξουν και να μοιραστούν κι εκείνοι τις φωτογραφίες στα social media.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς. Αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο και τη σόδα σε ένα μπολ. Χτυπάμε τα αυγά σε ξεχωριστό μπολ, μαζί με τη βανίλια, το λιωμένο βούτυρο, το λάδι, το γάλα και το ξίδι. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το υγρό μείγμα στο ξηρό. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό, χωρίς κόμπους. Προσθέτουμε τα chips λευκής σοκολάτας.
Βάζουμε τις θήκες των cupcakes σε ένα ταψί. Με ένα μεταλλικό κουτάλι ρίχνουμε το μείγμα στις θήκες. Ψήνουμε για 15-18 λεπτά και τα βγάζουμε από τον φούρνο όταν γίνουν χρυσαφένια και ελαστικά στην αφή. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για την κρέμα βουτύρου ως γλάσο:
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να γίνει το μείγμα ελαφρύ και κρεμώδες. Προσθέτουμε τη ζεστή και λιωμένη σοκολάτα. Με ένα κορνέ (αν δεν έχεις, με κουταλάκι ή σπάτουλα), διακόσμησε με το γλάσο το πάνω μέρος των cupcakes.
Google News